Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 15:48
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 11.6.2018, 23:01    Post subject: Capitolul 4 Reply with quote

Capitolul 4
Mâhnită, Mira discută cu Enoh.
(30 martie 1843)

1. Văzând efectul generat de cuvintele sale asupra femeilor, tânăra oratoare, pe nume Mira, s-a gândit: „Hm, oare ce le-o fi apucat? Aceste mame și aceste surori nu mai scot nici un cuvânt, iar pe fețe li se citește teama, ba chiar teroarea!

2. Vai, trebuie să fac ceva! Nu le pot lăsa pe aceste femei în această stare, căci de regulă sunt pline de demnitate și de afecțiune!

3. Hm, știu ce trebuie să fac! Mă voi duce singură la Enoh. Este limpede că nici una dintre ele nu va îndrăzni să mă însoțească, așa că voi fi eu purtătoarea lor de cuvânt. Sunt convinsă că marele preot le va reconforta și le va elibera de această stare de panică! Bună idee! Să trecem așadar la fapte!”

4. Dacă afirmă ceva, omul trebuie să treacă de îndată la fapte – aceasta era convingerea preferată a Mirei (care era cam dintr-o bucată). De aceea, ea s-a dus glonț la Enoh și i-a povestit totul.

5. Dar Enoh i-a cerut explicații suplimentare: „Spune-mi, de ce le-ai vorbit atât de aspru femeilor, aruncându-le practic în această stare de angoasă?

6. Așa cum ai găsit acum drumul spre mine, la fel de bine ai fi putut-o face și înainte, transmițându-mi judecățile greșite ale acestor femei, și întreaga situație s-ar fi putut rezolva mult mai simplu, mergând pe calea iubirii. Acum, lucrurile nu mai sunt la fel de simplu de rezolvat, căci tu le-ai judecat deja pe surorile tale, și încă într-un mod cât se poate de impetuos!”

7. Fără să se teamă deloc, Mira i-a răspuns fără ezitare: „Părinte Enoh, tu ești cu siguranță un înțelept! Mai mult, ești singurul mare preot numit de Domnul Însuși! Cu toate acestea, eu una nu cred că cineva mi-ar putea reproșa faptul că am acționat greșit în această poveste, căci dacă drepturile ființei umane le încalcă pe cele divine, este evident că cele din urmă prevalează asupra celor dintâi.

8. Tovarășele mele au uitat de sine în pasiunea lor oarbă, fapt care ni se întâmplă frecvent nouă, femeilor, și au rostit o sumedenie de afirmații false, care încalcă dreptul divin. Personal, nu am putut tolera aceste ironii la adresa Tatălui nostru preasfânt și prea-plin de iubire, în aparența sa masculină absolut perfectă, așa că am luat poziția pe care ți-am făcut-o cunoscută. Nu mă simt vinovată în nici un fel dacă aceste cuvinte ale mele (născute exclusiv dintr-un simț al dreptății) au avut asupra lor un efect atât de neașteptat!

9. De aceea, părinte Enoh, nu mă mai certa, căci am avut intențiile cele mai bune din lume!

10. Oare nu reprezintă o dovadă de iubire sinceră faptul că am rămas în mijlocul tovarășelor mele, din cauza respectului pe care li-l port, deși acel bărbat minunat mi-a făcut semn cu mâna să mă alătur lui și celorlalte surori ale mele, în condițiile în care am simțit o nevoie imperioasă să îl ascult?

11. Îți spun cu toată certitudinea, părinte Enoh: dacă acel bărbat mi-ar face a doua oară semn cu mâna, mi-aș abandona pe loc surorile, ba chiar și întreaga lume, și m-aș grăbi către el – căci dincolo de el se ascunde mult mai mult decât un singur om! Știu asta cu toată siguranța!”

12. Enoh i-a spus atunci Mirei: „Ascultă, ești uluitor de inteligentă, cu mult peste media suratelor tale! În aceste condiții, de vreme ce afirmi că le iubești din toată inima pe celelalte mame și surori ale tale, sunt absolut convins că te vei descurca singură în situația de față, făcând uz de înțelepciunea ta!”

13. Mira i-a răspuns cu îndrăzneală: „Da, da, dragul meu părinte Enoh, știam eu că nu mă pot aștepta la cine știe ce compasiune din partea ta! Cu astfel de afirmații evazive, n-aș putea spune că m-ai ajutat prea mult! Of, dacă m-aș putea apropia de acel bărbat… Sunt convinsă că m-ar primi mult mai călduros decât tine!”

14. Enoh: „Foarte bine! Ascultă-mă: acel bărbat se află în coliba Puristei, iar poarta este deschisă! Dacă dorești să îți cauți dreptatea la El, eu unul nu mă voi opune în nici un fel. Haide, du-te la El, dacă ești convinsă că îți va da alt sfat decât mine!”

15. Mira: „O, dacă îmi este permis acest lucru, află că nu mă tem să mă apropii de el!

16. Bucurați-vă, sărmanele mele surori, căci veți obține ajutorul dorit, chiar și fără concursul lui Enoh!

17. Haide, curaj! Sunt convinsă că acel bărbat minunat are mai multă inimă decât restul bărbaților de pe aici, dragă părinte Enoh, și că nu-mi va cântări fiecare cuvânt atunci când îi voi împărtăși dificultățile mele. Dimpotrivă, sunt ferm convinsă că mă va ajuta!”

18. După aceste cuvinte, ea s-a îndreptat cu toată hotărârea spre colibă.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !