Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 14:02
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 11.5.2019, 21:38    Post subject: Capitolul 182 Reply with quote

Capitolul 182
Ohlad le transmite consilierilor voința Domnului. Danel se minunează de aparenta meschinărie a lui Dumnezeu.
(14 decembrie 1843)

1. După acest discurs, Ohlad și-a bătut pieptul cu pumnii, s-a înclinat până la pământ în fața altarului și a ieșit afară din templu, întorcându-se la frații săi. În acest moment, Danel s-a apropiat de el, iar Ohlad i-a povestit tot ce i-a spus Domnul.

2. Danel i-a replicat: „Adevăr îți spun, dacă nu mi-ai fi povestit aceste lucruri cu o mină atât de serioasă, nu aș fi crezut niciodată că marele Dumnezeu, atât de sublim și de sfânt, se poate coborî până într-atât încât să se ocupe de astfel de bagatele!

3. Bănuiesc totuși că această chestiune are importanța ei, de vreme ce Domnul este dispus să ne refuze grația Lui dacă nu vom renunța la acest viciu, supunându-ne pe toți unei judecăți severe!

4. De aceea, le voi comunica celorlalți voința Domnului! În ceea ce ne privește pe mine și familia mea, lucrurile sunt clare. Nu vom mai face niciodată invitații, decât în numele preasfânt al Domnului, adică așa cum dorește Acesta.

5. Cât despre ceilalți, nu pot garanta că vor proceda la fel”.

6. Ohlad i-a spus: „Mai bine să nu ne preocupăm de acest lucru deocamdată, căci Domnul va ști cu siguranță să se descurce cu fiecare în parte”.

7. După care Danel s-a întors către cei 99 de consilieri, inclusiv către soțiile și copiii lor, și le-a transmis voința Domnului împărtășită lui de Ohlad. 8. Bărbații s-au lăsat imediat convinși, dar femeile și fiicele lor devenite deja adulte au început să se vaiete și să plângă, proferând în sinea lor tot felul de blasfemii de genul:

9. „Este imposibil ca Dumnezeu să fi spus așa ceva! Este cu siguranță o invenție a lui Ohlad, a celor zece magicieni veniți din munți și a faimosului Danel, cel care își schimbă intențiile după cum bate vântul!

10. De ce nu ne-am lăsa iubite de cât mai mulți bărbați în timpul reuniunilor la care suntem invitate?

11. Ce rost are să ne facem frumoase și să existăm pentru un singur bărbat?

12. De ce să nu poată fiicele noastre să cunoască un număr cât mai mare de tineri, din rândul cărora să îl poată alege pe cel pe care îl preferă?

13. La fel, de ce nu ar avea fiii noștri dreptul să poată alege dintr-un număr cât mai mare de tinere? Oare trebuie să rămână fără nici o soție? Cum altfel ar putea face cunoștință cu tinerele fete dacă nu în cadrul acestor reuniuni mondene?

14. Oricum, noi nu frecventăm decât familii cinstite, care aparțin aristocrației și care ne vizitează la rândul lor.

15. Dacă ne cere așa ceva, Dumnezeu nu are cum să fie un înțelept! Dacă am face ceva rău, ar fi altceva, dar noi nu facem decât să ne distrăm în maniera cea mai inocentă din lume! Cum este posibil ca Dumnezeu să condamne comportamentul nostru?”

16. Dar Danel le-a răspuns: „O, femeilor! Văd că murmurați împotriva dispozițiilor lui Dumnezeu! Oare nu știți cum îi pedepsește El pe cei care se opun voinței Sale? Voi aveți impresia că ceea ce v-am spus este prea meschin pentru a proveni de la Dumnezeu, ba chiar aveți tupeul să afirmați că în aceste condiții, Dumnezeu nu poate fi un înțelept!

17. O, nebunelor și oarbelor! Cine a creat muștele și țânțarii, praful și fiecare fir de păr de pe capul vostru? Aceste aspecte ale creației par nesemnificative, dar Dumnezeu se ocupă de fiecare dintre ele în parte!

18. Cine știe cel mai bine ce este potrivit și ce nu pentru creația sa, dacă nu meșterul care a creat-o? Iar atunci când acest Meșter ne dăruiește regulile de viață pe care ar trebui să le respectăm, nu credeți că ar trebui să le acceptăm imediat și să le punem în practică, cu cea mai mare recunoștință?

19. Dacă vouă vi se pare că răul este minimal și derizoriu, mai ales că v-ați obișnuit deja cu el, asta înseamnă că la fel ar trebui să i se pară și lui Dumnezeu?

20. O, Dumnezeu nu se va supune niciodată imensei noastre nebunii. În schimb, noi, creaturile Sale, avem datoria sacră de a ne supune întru totul voinței Sale, căci numai El știe ce este cel mai bine pentru noi!

21. Nu este adevărat că o singură picătură de otravă poate face zece vedre de apă să devină toxice și imposibil de băut? În schimb, dacă adăugăm o picătură de apă la zece vedre de otravă, devine oare aceasta inofensivă?

22. După cum puteți constata, moartea este mai puternică decât viața, iar noi ne putem pierde cu cea mai mare ușurință propria viață! În aceste condiții, cel mai bun lucru pe care îl putem face este să respectăm regulile și legile care ne sunt date, exact așa cum dorește Domnul Vieții! Înțelegeți ce vă spun și terminați cu protestele! Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !