Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 22:56
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 11.5.2019, 23:17    Post subject: Capitolul 187 Reply with quote

Capitolul 187
Cei trei ani de misionariat ai mesagerilor divini. Marele arc de triumf al recunoștinței. Mustrările Domnului.
(21 decembrie 1843)

1. Timp de trei ani, misionarii noștri au anunțat Cuvântul lui Dumnezeu în toate regiunile populate de oameni. Din când în când, ei au întâmpinat rezistență din partea unora dintre ei, dar de cele mai multe ori au reușit să-i determine pe oameni să se căiască, folosindu-se de puterile lor miraculoase.

2. În ceea ce privește orașul Hanoh, aici ordinea a fost restabilită într-un interval de timp mult mai scurt, chiar dacă locuitorii din cartierele rezidențiale au dat la început dovadă de o mare încăpățânare.

3. În cel de-al patrulea an, cei 99 de mesageri s-au întors acasă, vii și nevătămați, anunțându-i lui Ohlad vestea cea bună, cum că ordinea domnea din nou pe întregul pământ.

4. Ohlad și cei zece miniștri i-au oferit atunci un mare sacrificiu Domnului și întreaga populație a orașului a fost invitată la ceremonie.

5. Acest sacrificiu consta într-un arc de triumf uriaș, a cărui construcție a fost poruncită de Ohlad într-un loc din afara orașului. Înălțimea arcului era de aproximativ 100 de stânjeni (circa 188 de metri), iar lungimea și lățimea lui aveau aceleași dimensiuni. Arcul de triumf era construit din blocuri de marmură albă, frumos șlefuită.

6. Într-un singur an, această construcție cu o alură majestuoasă a fost terminată. La fel ca în cazul templului, în vârful arcului a fost plasat un altar din aur curat, pe care a fost ridicată o tăbliță din același material pe care era încrustat cu nestemate numele lui Iehova.

7. Mii de muncitori au lucrat la această construcție faraonică, la care au contribuit oameni din toate clasele sociale.

8. Când această operă (a cărei ridicare reprezenta în sine un act de recunoștință) a fost terminată, poporul a ieșit pe străzile orașului. În prezența unei mulțimi imense, Ohlad și cei zece miniștri ai săi, precum și de cei 99 de consilieri, și-au făcut intrarea triumfală în metropolă, lăudându-L și slăvindu-L cu voce tare pe Dumnezeu.

9. După această sosire triumfală, a cărei splendoare a depășit tot ce v-ați putea imagina pe pământ în aceste zile, Ohlad și tovarășii săi s-au îndreptat către templu și i-au adus Domnului o ofrandă vie de recunoștință în inimile lor.

10. Dar Domnul i-a spus regelui: „Ohlad! Ai făcut un lucru pe care nu ți l-am cerut Eu, urmându-ți propriul impuls interior!

11. Mi-ai construit un arc de triumf într-un elan de recunoștință profundă, iar Eu îți spun că ai procedat corect! Dar tu ai pus numele Meu la vedere, și aici ai greșit, căci numele Meu trebuie situat întotdeauna în zona cea mai intimă și mai secretă a inimii!

12. De aceea, du-te și, drept penitență pentru această greșeală, construiește un templu asemănător acestuia chiar în vârful monumentului, astfel încât numele Meu să se găsească în final în interior. În caz contrar, vei transforma sanctuarul într-un loc al idolatriei! Haide, du-te și fă ce ți-am spus! Amin”.

13. Plin de căință, Ohlad a ieșit din templu și s-a apucat de treabă chiar începând de a doua zi.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !