Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 08:45
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 13.5.2019, 06:02    Post subject: Capitolul 191 Reply with quote

Capitolul 191
Regele Kinkar adună legile divine în două cărți. Dronel își omagiază fiul pentru acest gest.

1. După un an, Kinkar s-a sfătuit cu tatăl său și i-a spus: „Tată, ascultă-mă, mi-a venit o idee bună!

2. După cum știi, Dumnezeu ne-a părăsit fără vreun motiv aparent, căci nici unul dintre noi nu L-a trădat! Din fericire, noi nu dorim să răspundem la rău cu rău, ci dimpotrivă, dorim să-i rămânem credincioși, așa cum nici o creatură nu i-a fost vreodată în întreaga Sa creație!

3. În acest scop, am adunat în decursul acestui an toate legile lui Dumnezeu și le-am scris în două cărți!

4. Da, am trimis chiar mesageri pe înălțimile sacre! Aceștia nu au întâlnit decât oameni foarte bătrâni, - n-o să-ți vină să crezi, dar acești oameni i-au cunoscut personal pe legendarul prim om de pe pământ! Se pare că mai trăiește în munți un om foarte bătrân, contemporan cu Lameh, cel care a construit cele două temple!

5. Mesagerii mei au descoperit că locuitorii din munți au o concepție de viață plină de profunzime și au primit de la ei o carte plină cu principii divine, despre care se spune că ar fi fost scrisă de un înțelept pe nume Enoh, un om care trebuie să fi fost foarte pios, căci a trăit tot timpul în prezența vizibilă a lui Dumnezeu, fiind numit de Acesta marele Său preot.

6. Ei bine, eu am adunat toate aceste comori cu adevărat sacre și am creat această carte, pe care o aduce servitorul meu. Ea are o lungime de trei picioare, o lățime de două picioare și o înălțime de un picior, și este alcătuită din o sută de pagini create dintr-un metal foarte rezistent. Este vorba de un amestec de aur, argint și cupru.

7. Iată, toate paginile cărții sunt acoperite cu caractere distincte, și nu există nici măcar un singur cuvânt care să vină de la mine, căci nu am pus în carte decât ce am învățat de la înțelepții din munți și de la șes, și tot ceea ce corespunde legii divine.

8. După cum știi, mă pricep de minune să mânuiesc creionul de ardezie, așa că am reușit să scriu această carte într-un singur an.

9. Întreaga lucrare nu tratează decât despre voința lui Dumnezeu în raport cu umanitatea de pe acest pământ. De aceea, ea trebuie să rămână pentru totdeauna cartea de căpătâi a puterii de stat, și nici o altă lege nu trebuie dată oamenilor decât cea care se găsește în această carte.

10. În continuare, îmi propun să duc această carte la templu, în decursul unei mari ceremonii întru slava lui Dumnezeu. O voi plasa apoi pe altarul cel gol și ea va lua locul fostului sanctuar.

11. Voi numi apoi preoți care nu vor avea altă menire decât să studieze această carte și să instruiască poporul, transmițându-i principiile din ea.

12. Cartea se va numi „Scrierea sfânt㔠(sanah scritt) și „Mântuirea voastr㔠(Seant ha vesta).

13. Orice om care va îndrăzni să schimbe vreun cuvânt din această carte sau să modifice principiile existente va fi pedepsit cu moartea.

14. Mai am în pregătire și o a doua carte, în care voi menționa toate actele lui Dumnezeu și regulile de comportament pe care le-a instituit El. Am scris deja o mie de pagini din această carte, cu ajutorul lui Arbial (lucrătorul specializat în scrierea pe metal), care se va numi „Istoria sfântă a lui Dumnezeu” (Seant hiast elli). Ce zici, tată, de ce am realizat în această perioadă?”

15. Auzind aceste cuvinte, Dronel s-a bucurat și a spus:

16. „Adevăr îți spun: tu ai făcut mai mult pentru Dumnezeu într-un singur an decât am făcut eu în 50. Sunt convins că El te va binecuvânta pentru acest lucru așa cum nu l-a binecuvântat nici măcar pe tatăl meu, Ohlad. Căci nici el, nici eu nu ne-am ocupat deloc de munții sacri!

17. Lăudat fie Domnul, Dumnezeul nostru, dar și tu, fiul meu multiubit, care te-ai dovedit astfel demn de acest regat atât de măreț! Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !