Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 4.5.2024, 04:31
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 13.5.2019, 06:23    Post subject: Capitolul 195 Reply with quote

Capitolul 195
Școlile și teatrele publice din Hanoh. Sistemul de spionaj al lui Japell. Susținerea săracilor prin intermediul politicii. Iubirea și politica – doi poli perfect opuși.
(4 ianuarie 1844)

1. Încă din timpul domniei lui Ohlad, Hanohul avea un sistem de școli publice, care au fost perfecționate de Dronel și mărite de Kinkar, care a construit noi școli în orașele vecine.

2. Japell a fondat mai multe sute de școli elementare în care erau predate public diferitele arte, precum dansul, muzica, sculptura, pictura și natația. Elevii erau învățați inclusiv zborul acrobatic cu ajutorul instrumentelor aerostatice, precum și echitația pe cai, măgari, cămile și elefanți. Nu lipseau lecțiile de scrimă, trasul cu arcul și tirul cu armele de foc inventate de Kinkar.

3. Pentru toate disciplinele citate mai sus și pentru numeroase altele, pe care nu le-am amintit, Japell a ridicat edificii școlare pretutindeni în imensul său regat. Rezultatul a fost un mare număr de artiști și sportivi care aveau rolul să amuze poporul în teatre și circuri, remunerați în mod corespunzător. O treime din câștigurile lor intra, desigur, în vistieria statului, sub pretextul că regele a construit toate școlile în care aceste arte erau predate, dând astfel ocazia tinerilor să învețe toate aceste lucruri utile (de altfel, ei trebuiau să plătească inclusiv pentru anii de școală).

4. În acest fel, Japell a dat o dublă lovitură: a câștigat alte sume uriașe de bani și a reușit să-i facă pe oameni să mai uite de presiunile la care erau supuși. El le-a oferit în permanență spectacole extrem de variate, fapt care s-a dovedit un mare atu politic, căci poporul a început să i se închine de parcă ar fi fost un zeu pe pământ.

5. Nu există o cale mai sigură de a imbeciliza complet un popor, făcându-l complet insensibil la constrângerile la care îl supui decât să-i oferi mii de spectacole și de ceremonii. În oameni se trezește astfel dorința de distracție, care îi face să decadă complet la stadiul de animale, făcându-i să privească lumea ca vițelul la poarta nouă.

6. Aceasta a fost una din marile reușite ale politicii abile duse de Japell.

7. În Hanoh și în orașele învecinate mai existau destui gânditori înzestrați cu rațiune care nu uitaseră de numele Meu, dar aceștia nu aveau dreptul să le vorbească semenilor lor despre Mine. Japell a împânzit regatul cu spionii săi și chiar a reușit să corupă pe mulți dintre acești gânditori rafinați prin intermediul producțiilor sale artistice, care erau cu adevărat remarcabile. Ei au ajuns astfel să laude aceste producții, care „făceau cinste inteligenței umane”.

8. Între toate artele puse la dispoziția sa, poporul prefera dansul, muzica și acele reprezentații care exhibau frumusețea umană.

9. Acestea aduceau pe scenă cele mai frumoase tinere și cei mai arătoși tineri, îmbrăcați în costume fermecătoare și care se arătau în posturile cele mai excitante cu putință, în decoruri fabuloase și pe fundalul unei muzici hipnotice.

10. După fiecare reprezentație, tinerii artiști de ambele sexe stăteau la dispoziția celor desfrânați, în schimbul unor tarife piperate. Tinerii băieți stăteau la dispoziția femeilor desfrânate, iar tinerele fete la dispoziția bărbaților libidinoși.

11. Aceste stabilimente îi aduceau regelui sume fabuloase, în timp ce poporul era din ce în ce mai îndobitocit.

12. Dar evenimentul care l-a transformat peste noapte pe Japell în preferatul absolut al săracilor a fost plasarea acestora în aziluri special construite pentru ei. De aceea, pe străzile Hanohului nu erau văzuți niciodată cerșetori, ci numai oameni care trăiau în opulență.

13. Desigur, sărmanii internați în aziluri nu erau tratați deloc boierește, ci erau puși să muncească pentru întreținerea lor; căci iubirea și politica sunt doi poli perfect opuși, dat fiind că iubirea reprezintă cel mai înalt atribut al cerului, iar politica reprezintă principala calitate a infernului cel mai de jos, fiind întemeiată întru totul pe cupiditate și pe dorința de dominație.

14. Vom vedea în continuare ce alte măsuri a luat Japell.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !