Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 13:40
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 13.5.2019, 06:39    Post subject: Capitolul 199 Reply with quote

Capitolul 199
„Munca” noului rege. Tratamentul inuman aplicat străinilor sărmani veniți la Hanoh.
(10 ianuarie 1844)

1. Populației din Hanoh nu i s-a permis niciodată să își vadă noul rege. Acesta a fost închis în castelul său, unde a devenit obiectul unei venerații divine. El nu avea altceva de făcut decât să se îndoape cu tot felul de bucate alese, să păcătuiască prin desfrâu și să grațieze din când în când pe câte un străin pedepsit cu moartea (în cazul populației indigene grațierea nu era aplicată, întrucât nu era în interesul preoților, dat fiind că localnicii știau foarte bine care era adevărul legat de regele lor).

2. Cum se petrecea grațierea pedepsei cu moartea?

3. Potrivit unei noi legi, un străin era pasibil de pedeapsa cu moartea dacă se apropia de Hanoh la mai puțin de o mie de pași fără a avea bani la el. Nefericitul era imediat prins de gărzi, care îl aduceau în fața severului forum al preoților, despre care se știe că nu posedau nici măcar un grăunte de iubire în inimile lor.

4. Preoții îl întrebau pe prizonier care era motivul pentru care a îndrăznit să se apropie fără bani de orașul sacru al lui Dumnezeu și al tuturor zeilor.

5. Când nefericitul mărturisea cu inocență că era foarte sărman și că dorea să intre în oraș pentru a găsi un ajutor cât de mic, preoții îi declarau că era pasibil de pedeapsa cu moartea pentru aroganța sa. Totuși, depindea de suveranul sacru al orașului și al întregii lumi dacă această pedeapsă urma să fie aplicată sau nu.

6. După care gărzile și doi preoți dintr-o clasă inferioară îl conduceau pe prizonier la rege, trecând printr-un culoar subteran. Ajuns în fața suveranului, deținutul trebuia să se culce cu fața la pământ, fără să rostească un cuvânt.

7. Desigur, regele știa ce avea de făcut în astfel de împrejurări, căci își învățase demult rolul, pe care și-l juca în mod mecanic. El trebuia să se ridice de pe tron după câteva clipe, să blesteme de trei ori sărăcia, apoi să apese de trei ori cu piciorul său stâng pe capul nefericitului din fața sa, fapt care făcea de multe ori ca acestuia să-i dea sângele pe nas și pe gură. Acest act semnifica însă fericita grațiere a victimei de pedeapsa cu moartea.

8. Cel grațiat era condus apoi prin același culoar secret în fața forumului preoților, cu fața însângerată. Preoții începeau imediat să laude – desigur, de form㠖 imensa bunătate a atotputernicului suveran al întregii lumi, după care îi spuneau victimei:

9. „Dat fiind că tu, animal mizerabil, ai obținut o grație atât de mare din partea suveranului acestui oraș și al lumii întregi, este de datoria ta să îți arăți recunoștința slujind ca vită de povară în acest oraș sfânt timp de trei ani consecutivi! De aceea, vei fi vândut pentru această perioadă de timp unui cumpărător de sclavi, iar salariul tău va fi confiscat, fiind considerat un semn de recunoștință din partea ta pentru imensa grație pe care ți-a acordat-o regele tău!”

10. După această consolare, preoții trimiteau mesageri către marii burghezi care doreau să cumpere sclavi. Aceștia răspundeau imediat chemării, iar noul venit era oferit celui care plătea mai mult pentru el, după care era instruit cum trebuie să se comporte în calitatea sa de vită de povară.

11. Aceste instrucțiuni susțineau că o vită de povară nu avea dreptul să rostească nici un cuvânt. În caz contrar, trebuia biciuită la sânge. Ea nu avea dreptul să vorbească nici cu eminentul său proprietar, nici cu ceilalți sclavi. Mai mult, nu avea dreptul să se îmbolnăvească, dar mai presus de toate nu avea dreptul să se plângă. Vita de povară trebuia să se hrănească cu lăturile care îi erau oferite și era nevoită să muncească fără contenire. Dacă era pedepsită de stăpânul ei, nu trebuia să opună nici cea mai mică rezistență, nici măcar să plângă sau să geamă. În plus, nu avea dreptul să poarte vreodată haine.

12. După ce asculta toate aceste instrucțiuni, victima era condusă de cumpărătorul ei la staulul sclavilor, care colcăia de regulă de șobolani, și se alătura celorlalte vite de povară.

13. Aceasta este de regulă soarta sărmanilor care se apropiau de marele oraș. Singurii care puteau intra fără restricții erau bogații, care își etalau imediat bogățiile. Chiar și ei trebuiau să fie însă foarte precauți pentru ca hoții să nu le fure comorile.

14. Dacă vreun străin se încumeta să vină și să tragă cu ochiul la ce se întâmpla în oraș, dintr-o simplă curiozitate, fără a poseda însă suficient de mulți bani sau alte comori, el era considerat un spion și condamnat la moarte. Dacă era un bărbat viguros, era vândut direct ca vită de povară, fără a mai trece prin mascarada grațierii.

15. Dacă era vorba de o fată atrăgătoare, aceasta era vândută pe loc cumpărătorilor avizi de plăceri carnale și era nevoită să accepte tot ce îi făceau aceștia. Dacă se apăra, era forțată pe loc să asculte cu ajutorul nuielelor.

16. Cam așa se petreceau lucrurile la Hanoh, dar și în celelalte orașe aflate sub suzeranitatea acestuia.

17. Veți afla în continuare și mai multe amănunte!
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !