Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 14:24
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 31.5.2019, 02:57    Post subject: Capitolul 204 Reply with quote

Capitolul 204
Cei zece exploratori în fața consiliului celor 5000 de preoți. Ei sunt supuși probei focului.
(17 ianuarie 1844)

1. Circa 5000 de preoți de rang înalt s-au adunat în marea sală de consiliu, o sală sub cerul liber dintr-un fel de amfiteatru, și așteptau sosirea mesagerilor cu o nerăbdare depășită doar de aviditatea lor.

2. Când cei zece au intrat în imensa sală, ușor îngrijorați de ceea ce i-ar fi putut aștepta, ei au fost imediat înconjurați de preoți și conduși printr-un pasaj subteran la extremitatea căruia se vedea arzând un mare foc.

3. După ce s-au apropiat suficient de mult de foc, ei au văzut că în mijlocul flăcărilor enorme ale rugului se afla o mulțime de oameni, care scoteau urlete înfiorătoare.

4. În realitate, acest foc nu era decât o iluzie, asemănătoare celor obținute în teatrele moderne prin rotirea unei roți în spatele unei cortine pe care au fost pictate flăcări. În cazul de față iluzia era însă mult mai perfectă, astfel încât oricât de mult te-ai fi apropiat nu vedeai decât un foc foarte intens, chiar dacă acesta nu răspândea nici un pic de căldură.

5. Văzând acest spectacol îngrozitor, cei zece nu s-au simțit cu nimic mai liniștiți. Ar fi dorit să întrebe: „Ce înseamnă toate acestea, și cine sunt cei care urlă acolo?”, dar li se pusese foarte strict în vedere să nu scoată nici un cuvânt, orice ar fi văzut, căci în caz contrar va fi vai de ei!

6. După episodul cu focul, ei au fost duși printr-un alt pasaj, care i-a condus către un imens orificiu, cu o circumferință de 90 de stânjeni (aproximativ 170 de metri) și cu o adâncime de 40 de stânjeni, și care era înconjurat de o balustradă imensă.

7. Preoții au aprins jerbe de paie date prin smoală și le-au aruncat în abisul din fața lor. La lumina flăcărilor, acesta a devenit perfect luminat, iar mesagerii au putut vedea pe fundul lui o mulțime de animale care viermuiau, dar și o sumedenie de cadavre, atât de descompuse încât nu-ți puteai da seama dacă erau de oameni sau de animale. În realitate, era vorba de niște schelete ale unor animale de talie foarte mare, căci ar fi fost imposibil să distingi schelete de oameni de la o înălțime atât de mare.

8. Întregul ritual de inițiere al preoților era bazat exclusiv pe înșelătorie și era menit să trezească frica. Chiar și trupurile care șerpuiau erau artificiale, fiind puse în mișcare într-o manieră mecanică. Dacă ar fi fost cu adevărat vii, ele nu ar fi putut fi văzute de la înălțimea respectivă. De fapt, preoții coborau cât se poate de confortabil pe o scară secretă pe fundul așa-zisului abis și puneau în mișcare mecanismul șerpilor, al dragonilor și al crocodililor.

9. Imensa crevasă era săpată sub o grotă naturală, a cărei mărime contribuia la crearea impresiei de mare adâncime.

10. Dacă ținem seama de aceste apariții înșelătoare și de ignoranța mesagerilor noștri, nu trebuie să ne mirăm că aceștia au fost cuprinși de o teamă teribilă atunci când au fost puși să jure, pe marginea abisului, că se vor supune fără nici cea mai mică rezistență tuturor ordinelor marilor preoți, dacă nu doreau să fie aruncați în focul infernului sau în această prăpastie.

11. Cuprinși de teroare, ei au depus jurămintele cerute din vârful buzelor, dar le-au blestemat cu atât mai abitir în inimile lor, spunându-și: „Așteptați puțin să ajungem afară, și veți gusta voi înșivă din abisul și din infernul pe care vi le-am pregătit noi!”

12. După ce au depus jurământul, cei zece bărbați au fost conduși din nou în marea sală de consiliu, unde au fost îmbrăcați cu haine sacerdotale. Abia atunci a început marea dezbatere.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !