Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 11:52
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 31.5.2019, 03:03    Post subject: Capitolul 205 Reply with quote

Capitolul 205
Dezbaterea cu preoții plini de viclenie. Subtilitate contra șiretenie.
(18 ianuarie 1844)

1. În centrul sălii se înălța o tribună impresionantă, înaltă de șase stânjeni, la care mesagerii noștri au fost nevoiți să urce, însoțiți de cei zece mari preoți. Ceilalți reprezentanți ai clerului îi înconjurau în cercuri strânse, formate mai întâi din marii preoți, iar apoi din preoții cu ranguri mai mici.

2. Unul din marii preoți care au urcat la tribună a ieșit în față și a spus: „Nu mai are rost să vă reamintesc ce ne-ați povestit. Sunteți acum voi înșivă preoți și este în interesul vostru, la fel ca și în al nostru, să punem mâna pe munții care ascund tot acel aur. În acest scop, dorim să construim un drum sigur care să ducă la ei, oricât de mult ne-ar costa acest lucru.

3. Voi sunteți singurii care cunoașteți amplasamentul acestor munți. De aceea, depinde numai de voi ca această afacere de o importanță capitală pentru trezoreria noastră să fie dusă la bun sfârșit.

4. Dacă veți reuși să îl câștigați de partea noastră pe magicianul din munți, cu ajutorul cuvintelor iscusite și al arginților, ar fi perfect! Dacă nu veți reuși însă, avem la dispoziția noastră două milioane de soldați, cărora li se pot adăuga în caz de urgență încă patru milioane de sclavi, pe care îi putem transforma oricând dorim în soldați. La fel ca și furnicile care îi vin de hac unui leu, vom reuși astfel să îi învingem pe uriașii care păzesc acei munți de aur, cu ajutorul nenumăraților noștri soldați!

5. Acesta este punctul nostru de vedere! Acum împărtășiți-ne punctul vostru de vedere!”

6. Unul din cei zece preoți nou numiți a ieșit la rampă și a spus, vorbind inclusiv în numele tovarășilor săi:

7. „Planul, proiectele și intențiile voastre sunt demne de laudă, dragii noștri noi colegi, iar noi le apreciem la maxim, în calitatea noastră de coparticipanți. Ne îndoim însă sincer că ele vor putea fi realizate cu atâta ușurință cum credeți voi!

8. Pe de altă parte, am stat ieri și ne-am gândit, și am făcut următoarele deducții: să spunem că am reuși să punem mâna pe acești zece mii de munți plini cu aur care se găsesc pe un pământ străin, în apropiere de marea cea mare. Dacă tot acest metal prețios va invada piața în cantități uriașe, oare nu își va pierde el valoarea? Nu va ajunge el să valoreze tot atât de puțin cât excrementele de pe străzile orașului nostru?

9. Ați putea să-mi răspundeți: ‚Vom ști să împiedicăm acest lucru și vom veghea ca nimeni altcineva decât noi să nu cunoască drumul care duce către munții de aur!’

10. Cum veți proceda însă? Spuneți-ne! Oare ne vom duce noi, preoții, pentru a desprinde cu propriile noastre mâini aurul din pereții minelor, folosindu-ne de târnăcoape și de sape, pentru a-l transporta apoi aici în condiții de mare dificultate, drumul durând trei ani?

11. Chiar dacă am face acest lucru, cum ne vom descurca dacă ne vom întâlni din întâmplare cu un uriaș, care nu numai că ne va priva de aurul obținut în condiții atât de dificile, dar s-ar putea chiar să ne strivească între degetele sale ca și cum am fi niște muște?

12. Pe de altă parte, atunci când milioanele de soldați pe care îi vom duce cu noi pentru a ne apăra și pentru a-i pune la lucru vor vedea munții de aur, oare nu se vor repezi ei asupra noastră, omorându-ne, astfel încât să devină ei înșiși proprietarii acelor comori nemăsurate?

13. Oricum am acționa, am cădea din lac în puț! Dacă vom întreprinde această călătorie, vom fi nevoiți să ne golim trezoreria, cu riscul de a nu obține nimic în schimb. Dacă totuși ne vom întoarce cu cantități uriașe de aur, acesta nu va mai valora nimic, așa cum spuneam mai devreme!

14. De aceea, părerea noastră este că ar fi de preferat să renunțăm la această aventură și să ne ocupăm de altceva, care să ne fie mai favorabil. – Desigur, acesta nu este decât un sfat pe care vi-l dăm. Voi puteți face oricum veți dori, iar noi vom rămâne slujitorii voștri și vă vom asculta întotdeauna cu loialitate!”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !