Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 6.7.2020, 04:20
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 5.6.2019, 04:27    Post subject: Capitolul 211 Reply with quote

Capitolul 211
Convocarea proprietarilor de sclavi și exigențele lor exorbitante.
(26 ianuarie 1844)

1. Auzind aceste cuvinte, marii preoți s-au înfuriat și le-au spus celor zece: „Ai zice că vă bucurați anticipat de necazul nostru! Aveți însă grijă să nu vă bucurați prea devreme!”

2. Oratorul celor zece le-a răspuns: „Nu ne bucurăm deloc! Voi ați fost cei care ne-ați spus: ‚Vai vouă!’, deși noi nu am făcut decât să vă dăm sfatul cel bun. Ca răspuns la amenințările voastre nejustificate, am preferat să exagerăm puțin lucrurile, astfel încât să le luați în serios!

3. Dar nu are rost să mai discutăm. De acum înainte vom păstra tăcerea, așteptând să vedem ce ne va aduce ziua de mâine!”

4. Într-o stare de confuzie totală, marii preoți au părăsit tribuna, iar cei zece s-au îndreptat către reședințele care le erau rezervate.

5. Imediat, marii preoți au trimis o mie de heralzi pentru a-i informa pe mai marii din orașul Hanoh că erau convocați pentru a doua zi în marea sală de consiliu.

6. În dimineața zilei următoare, imensa sală de consiliu s-a umplut până la refuz cu marii bogătași din Hanoh, curioși să afle motivul acestei convocări.

7. Unii dintre ei credeau că preoții pregăteau un mare târg de sclavi, în timp ce alții se gândeau că le-au pregătit noi legi sau noi impozite. De aceea, toată lumea aștepta cu nerăbdare să afle motivul acestei convocări, fără ca cineva să bănuiască realitatea.

8. La un semn dinainte stabilit, cei zece au intrat în marea sală, împreună cu ceilalți preoți de rang inferior. După câteva momente și-au făcut intrarea solemnă și clericii de rang înalt, arătând impresionant în hainele lor brodate cu fire de aur și cu diamante.

9. În busculada care a urmat, marii burghezi i-au întrebat pe cei zece dacă știau de ce fuseseră convocați.

10. Aceștia le-au răspuns: „Nu este vorba decât de răscumpărarea sclavilor. Cereți prețuri corecte, dacă nu doriți să vă lăsați pielea aici!”

11. Această informație s-a răspândit ca fulgerul în rândul bogaților, care s-au simțit în sfârșit pregătiți să înfrunte evenimentele.

12. Cei zece au rămas în picioare pe treptele cele mai de jos ale tribunei, așteptând venirea marilor preoți. Aceștia din urmă au urcat scările într-o manieră foarte ceremonială, însoțiți de ovațiile tuturor celor prezenți.

13. După ce această tumultuoasă manifestare onorifică s-a mai calmat, un demnitar a luat cuvântul și a spus cu o voce puternică:

14. „Ascultați-mă, mari seniori ai regatului! Exploratorii noștri au descoperit într-o țară îndepărtată munți plini cu aurul cel mai pur, din care ne-au adus mostre bogate.

15. Din păcate, acești munți sunt locuiți de niște uriași înspăimântători care au o forță imensă. Pentru a-i combate și pentru a ne asigura că vom pune mâna pe tot acest aur, avem nevoie de o putere superioară, cu atât mai mult cu cât nu cunoaștem exact puterea uriașilor.

16. Pentru a aduna o armată cât mai mare, avem nevoie de sclavi. Ceea ce dorim să aflăm de la voi este în ce condiții sunteți dispuși să renunțați la sclavii voștri. Sunteți de acord să ni-i cedați contra unei garanții că veți primi o parte din câștigurile noastre, sau preferați o răscumpărare la prețul pieței? Așteptăm un răspuns satisfăcător din partea voastră. Așa să fie!”

17. Auzind această propunere, marii burghezi le-au răspuns preoților: „Ascultați-ne! Această descoperire merită întreaga noastră considerație, căci acei munți alcătuiți aproape în întregime din aur nu sunt deloc de disprețuit. Din păcate, ei se află la o distanță prea mare de țara noastră, așa că nu putem conta cu adevărat pe o participare la câștig!

18. Totuși, pentru a susține un proiect atât de generos, vă cedăm sclavii noștri pentru prețul modest de cinci livre de aur pentru fiecare sclav de sex masculin și trei livre de aur pentru fiecare sclavă de sex feminin.

19. Dacă sclavii noștri se vor întoarce înapoi, suntem de acord să îi răscumpărăm la o treime din această valoare. Nu-i așa că aceste condiții sunt întru totul acceptabile?” 20. În acel moment, cei zece au început să jubileze în sinea lor, fără să arate însă nimic pe față. În schimb, marii preoți au ajuns la disperare, nemaiștiind cum să reacționeze în fața unor pretenții atât de absurde. De aceea, ei i-au chemat pe cei zece la tribună.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !