Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 23:49
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 5.6.2019, 04:29    Post subject: Capitolul 213 Reply with quote

Capitolul 213
Livrarea sclavilor și întreținerea lor
(29 ianuarie 1844)

1. Chiar începând de a doua zi au început să fie aduși un mare număr de sclavi de ambele sexe. În total, au fost aduși mai mult de 300.000 de capete numai în prima zi.

2. Nu-i de mirare că a rezultat o dezordine inimaginabilă, marii preoți fiind incapabili să se descurce cu plățile.

3. Atunci, cei zece le-au spus: „Chemați fiecare proprietar și spuneți-i: ‚Dă-ne lista cu numărul sclavilor pe care i-ai adus, marchează-i pe toți cu un semn pe frunte și vei fi plătit conform indicațiilor tale! Dacă cifra menționată corespunde cu numărul sclavilor prezenți, te poți întoarce liniștit acasă cu câștigul tău, dar dacă ai încercat să ne înșeli, nu numai că îți vei pierde sclavii, dar nu vei mai primi nici valoarea răscumpărării lor!’

4. După cum vedeți, lucrurile se pot rezolva foarte simplu! Haide, duceți-vă la negustori și comunicați-le voința voastră. În caz contrar, ne va lua un an ca să terminăm cu această răscumpărare!”

5. Marii preoți le-au răspuns celor zece: „V-ați gândit foarte bine! Sfatul vostru este perfect, dar unde îi putem aduna pe toți acești sclavi de care va trebui să ne ocupăm? Unde îi putem caza, cum să-i hrănim și cum să-i îmbrăcăm?”

6. Cei zece le-au spus: „La ce servesc miile de palate pe care le aveți în interiorul zidurilor de incintă ale orașului, fiecare având o capacitate de 10.000 de persoane? Acestea sunt goale și nu servesc decât pentru mărirea prestigiului vostru! Ocupați-le cu sclavi! Chiar dacă aceștia ar fi de trei ori mai numeroși, vor încăpea cu siguranță în ele!

7. Cât despre hrănirea lor, oare nu sunt aceste palate pline cu grâne și cu fructe în magaziile lor? Aveți adunate atâtea provizii încât ați putea hrăni întregul Hanoh timp de 20 de ani!

8. Să ne gândim acum la felul în care îi putem îmbrăca… Ce-ați zice să mai goliți puțin depozitele voastre de echipamente militare, astfel încât să faceți loc pentru aurul care va veni în cursul anilor următori?”

9. Marii preoți și-au dat seama de bunul simț al acestor propuneri, dar au calculat că, în acest fel, prețul plătit pentru fiecare sclav va fi încă și mai ridicat.

10. Cei zece i-au liniștit însă: „Cine nu riscă nu are dreptul să se aștepte la un câștig considerabil! Părerea noastră este că dacă vă așteptați să câștigați un munte de aur pur, nu ar trebui să vă uitați la cheltuieli!”

11. Expresia „un munte de aur pur” i-a sedus complet pe preoți, care au consimțit cu toate propunerile celor zece fără să mai stea mult pe gânduri. De aceea, ei au trecut imediat la treabă, cerând listele cu sclavi de la proprietari și marcarea sclavilor pe frunte.

12. Bogații proprietari au completat cu conștiinciozitate listele cerute și și-au marcat sclavii pe frunte, fiecare în felul său. Și astfel, răscumpărarea a decurs în condiții ideale.

13. Sclavii răscumpărați au fost găzduiți în diferitele palate, apoi îmbrăcați și hrăniți. Cei care mai știau să vorbească au cerut permisiunea de a o face. Din păcate, cei mai mulți dintre ei au trebuit să învețe din nou să se exprime!

14. În decurs de numai o lună, întregul proces de pregătire a armatei de sclavi s-a încheiat fără nici o problemă.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !