Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 15:40
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 5.6.2019, 04:30    Post subject: Capitolul 215 Reply with quote

Capitolul 215
Vicleșugul folosit de cei zece șefi ai armatei pentru a se debarasa de spionii marilor preoți.
(1 februarie 1844)

1. Chiar de a doua zi, cei mai robuști dintre sclavi au fost aleși și înarmați, iar apoi inițiați în mânuirea armelor.

2. Cei mai slabi dintre ei au fost mai întâi hrăniți timp de câteva săptămâni, pentru a-și recăpăta forțele. Abia apoi au fost învățați ei să mânuiască armele.

3. Cât despre cei mai vârstnici, aceștia au primit arme ușoare, dar nu au fost autorizați să le utilizeze. Rolul lor era mai degrabă să se ocupe de sarcinile domestice și de supravegherea copiilor.

4. În fiecare zi, trimișii marilor preoți veneau să se intereseze cum evoluează lucrurile, timp în care își exercitau însă și funcțiile de spioni, trăgând cu urechea la discuțiile oamenilor, în eventualitatea că ar putea descoperi semnele unei trădări.

5. În cea de-a treia zi, cei zece șefi de armată au descoperit ipocrizia marilor preoți și i-au informat pe sclavi să aibă grijă și să nu le trădeze secretele de față cu aceștia.

6. Cu cât sclavii deveneau mai abili, cu atât mai mare devenea numărul spionilor trimiși de marii preoți. Aceștia își băgau nasul pretutindeni și doreau să fie informați de tot ce se întâmpla.

7. Acest comportament a sfârșit prin a-i irita pe cei zece, care s-au dus glonț la marii preoți, unde au fost primiți cu mari onoruri. Când au fost întrebați care era motivul venirii lor intempestive, ei au răspuns:

8. „Știți la fel de bine ca și noi că intențiile noastre sunt cât se poate de cinstite și cunoașteți cât de mare este perspicacitatea și prezența noastră de spirit! Știți de asemenea cum i-am pus pe cei bogați să danseze așa cum le-am cântat noi, căci fiecare dintre ei este mai bogat la ora actuală cu câteva livre de aur, dar trebuie să facă singur toate muncile casei, câștigându-și pâinea cu sudoarea frunții sau angajând muncitori contra unui salariu foarte mare!

9. Forța pe care ne-ați dat-o pe mână este uriașă, și cu ajutorul ei am putea goli chiar astăzi trezoreriile acestor burghezi. Altfel spus, tot aurul lor se află practic în mâinile noastre.

10. Desigur, noi am calculat dinainte toate aceste consecințe și ne-am gândit încă din timpul procesului de răscumpărare a sclavilor: ‚Sigur, cereți-ne acum cât doriți! Astăzi vă vom plăti, dar mâine vă vom cere de patru ori pe atât!’

11. Nu a fost planul nostru în avantajul vostru deplin, chiar și fără a mai pune la socoteală marele proiect pe care urmează să îl întreprindem? Și totuși, suntem înconjurați zilnic de mii de spioni pe care ni-i trimiteți pe cap, care nu înțeleg nimic din limbajul nostru plin de subtilitate și ar putea chiar să vă raporteze – din pură răutate – cine știe ce informații defăimătoare la adresa noastră!

12. După cum vedeți, suntem la curent cu ceea ce faceți. Acesta este motivul pentru care am venit acum la voi, pentru a depune această plângere, căci este evident că încă nu aveți o încredere deplină în noi. Căci o bănuială conduce inevitabil la alta. Dacă voi ne priviți cu neîncredere, la fel vă vom privi și noi. Sinceri să fim, am prefera chiar să renunțăm la funcțiile noastre, pentru a pune astfel capăt suspiciunilor voastre!”

13. Atunci, marii preoți i-au liniștit pe cei zece, făcându-le nenumărate daruri și rugându-i fierbinte să rămână în exercițiul funcțiunii. Le-au acordat chiar avantajul prelungirii perioadei de antrenament al sclavilor cu încă un trimestru.

14. Cei zece au plecat mulțumiți, căci au obținut ce își doriseră, după care s-au întors la marea lor armată.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !