Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 12:00
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 8.6.2019, 07:49    Post subject: Capitolul 221 Reply with quote

Capitolul 221
Noua adunare a marelui consiliu al preoților de rang înalt și de rang inferior. Proiectele de răzbunare ale viclenilor preoți de rang inferior.
(10 februarie 1844)

1. În cea de-a treia zi, preoții de rang înalt și cei de rang inferior s-au reunit din nou în marea sală de consiliu. Mai mulți dintre marii preoți s-au urcat la tribună. Unul dintre ei a luat cuvântul, spunând:

2. „Ascultați-mă, slujitori ai zeilor! Cunoașteți la fel de bine ca și mine infamia celor zece trădători și este limpede pentru toată lumea că această crimă trebuie pedepsită cu cea mai mare asprime, fără ca eu să mai fiu nevoit să repet motivele.

3. De vreme ce suntem cu toții de acord în această privință, tot ce mai rămâne de făcut este să găsim un mijloc prin care să îi pedepsim pe acești zece monștri și pe toți partizanii lor în maniera cea mai teribilă cu putință, cea mai dureroasă, cea mai înspăimântătoare, cea mai inimaginabilă, cea mai diabolică și cea mai excepțională, oricât de mult ne-ar costa acest lucru. Căci dacă îi vom lăsa nepedepsiți pe acești nemernici, celelalte canalii din regat vor fi tentate să facă același lucru.

4. De aceea, toate preocupările și gândurile noastre nu trebuie să aibă decât un singur scop: pedepsirea acestor ticăloși din munți în acest fel încât toată lumea să rămână împietrită, iar munții înșiși să plângă pentru că le-au oferit adăpost! Avem așadar datoria să punem la punct un plan de răzbunare pe cât de extraordinar, pe atât de infailibil! Cel care va fi capabil să descopere un astfel de plan va primi în schimb coroana suveranității absolute asupra întregii lumi! – Am spus! – Iar cel care cunoaște un astfel de mijloc să vorbească!”

5. Când marele preot a tăcut, un preot din clerul de rang inferior vestit pentru șiretenia lui s-a ridicat și a cerut permisiunea să vorbească. Aceasta i-a fost acordată pe loc. Plin de o teamă respectuoasă pe care o mima perfect, el a urcat la tribună și a spus:

6. „Ascultați-mă, înalți și puternici slujitori ai pământului, ai tuturor zeilor și stelelor de pe cer, voi, care sunteți unicii lideri ai soarelui și ai lunii!

7. Eu, cel din urmă dintre slujitorii voștri, cel mai murdar și cel mai penibil dintre toți, mă găsesc în fața voastră, cei atotputernici, pentru a vă împărtăși că în imensa mea prostie, am descoperit totuși trei idei neînsemnate, care merită îns㠖 după umila mea părere, care nu se poate compara cu a voastră, care străluciți ca niște sori – greutatea lor în aur! (sala de consiliu s-a cutremurat de aplauze pentru modestia vorbitorului).

8. În nimicnicia mea, care nu are sfârșit în fața voastră, cei atotputernici în toate privințele, am ajuns să cred – în imensa mea prostie, în raport cu înalta voastră înțelepciune – că dacă aceste trei idei se vor realiza în privința celor zece, al căror nume respingător limba mea nu poate să-l pronunțe, munții lor înalți se vor aplatiza și nu le vor mai acorda nici o protecție în fața justiției voastre sublime și atât de echitabile! (din nou s-a auzit un ropot de aplauze!)

9. După cum știți prea bine, noi cunoaștem principiile aerostaticii (navigația aeriană). De ce nu le-am pune în practică, pentru a cuceri acele înălțimi inaccesibile prin aceste mijloace? Nu vi se pare că acest proiect prezintă avantaje incomparabile?

10. Pe de altă parte, noi suntem niște mineri foarte experimentați. Ce ne împiedică în acest caz să străpungem munții în locurile cele mai potrivite, iar apoi să pătrundem prin aceste galerii și să îi luăm prin surprindere, în timpul nopții, pe acești monștri baricadați în munți, pentru a-i gâtui apoi pe toți?

11. În sfârșit, oare nu suntem noi cei mai buni politicieni din câți există? Haideți să jucăm cartea prieteniei și să îi atragem astfel pe acești ticăloși în capcana pe care le-o vom întinde. Când vor cădea în sfârșit în ea, nici un diavol nu va mai reuși să-i elibereze de răzbunarea pe care le-am pregătit-o!

12. O, voi, ființe atotputernice! Acestea au fost cele trei idei neînsemnate pe care le-am descoperit eu, cel care nu însemn nimic în fața voastră, în duhoarea respingătoare a creierului meu! Ce fericire ar fi pentru mine, biet animal nevrednic în fața strălucirii voastre comparabile cu cea a o mie de sori, dacă ați putea utiliza măcar una dintre ele!”

13. (Aplauzele au bubuit în marea sală de consiliu. Un mare preot și-a rupt chiar veșmântul ecleziastic și l-a înfășurat cu eșarfa sa pe oratorul de dinainte, fapt care reprezenta un mare semn onorific).

14. După care, marele preot a luat cuvântul, spunând: „Aceste trei idei sunt excelente, dar cel mai bine ar fi să începem cu ultima dintre ele! Dacă aceasta va da greș, fapt care nu pare deloc probabil, ne mai rămân celelalte două, care sunt ceva mai costisitoare”.

15. Noul mare preot a fost întrebat ce părere are despre această propunere.

16. Acesta a răspuns: „Nu pot decât să vă repet: faceți cum doriți! Eu unul vă urez noroc. Oricum, lucrurile vor lua cursul dorit de Divinitate!”

17. Marii preoți și înaltul cler au acceptat acest răspuns și au început pe loc să pregătească trimiterea unei delegații amicale.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !