Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 15:32
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 8.6.2019, 08:01    Post subject: Capitolul 227 Reply with quote

Capitolul 227
Consiliul de război al șefilor de armată ai muntenilor își propune să atace Hanohul. Excelentul discurs al trimisului Domnului. Hanohul trimite o mie de spioni în munți.
(20 februarie 1844)

1. În tot acest timp, mesagerul trimis de Noe se afla încă pe platoul muntenilor și își exercita funcția de consilier.

2. De asemenea, Gurat, fostul preot din Hanoh, era chemat uneori să își dea părerea în anumite situații.

3. La un moment dat, cei zece lideri ai muntenilor au reunit un consiliu de război pentru a delibera ce trebuie să facă împotriva Hanohului.

4. Trimisul lui Noe le-a dat următorul sfat: „Lăsați Hanohul în pace, căci de acum înainte nu veți mai avea de ce să vă temeți de el. Liderii orașului și-au dat seama că nu vă pot cuceri! Domnul Dumnezeu Savaot va ști să îi pedepsească pe hanoheeni și fără concursul vostru, făcându-i să cadă precum un copac putrezit în mijlocul pădurii.

5. Dacă veți rămâne așa cum sunteți acum, Domnul vă va binecuvânta și va face țara voastră să crească atât de mult încât să poată hrăni din abundență o sută de milioane de locuitori! Și chiar dacă va dori să îi judece și să îi condamne pe toți răufăcătorii de pe acest pământ, pe voi vă va scuti, dacă veți rămâne în ordinea lui și dacă veți asculta sfatul meu!

6. În schimb, dacă veți declanșa război împotriva hanoheenilor și a altor popoare, veți avea parte de aceeași soartă mizerabilă atunci când Domnul, în mânia Lui care aproape că a atins apogeul, va judeca această lume devenită atât de rea!

7. Acesta este ultimul sfat pe care vi-l dau, căci timpul meu se apropie de sfârșit și trebuie să mă întorc în țara din care am venit. Nu uitați niciodată acest sfat și Dumnezeu vă va răsplăti cu grația Lui. Dacă veți încălca însă acest sfat, în ziua judecății vă veți da seama că am fost un mesager autentic al lui Dumnezeu!

8. Nimeni nu dorește însă să vă încalce liberul arbitru, căci nici un om nu are dreptul să limiteze voința fratelui său, indiferent în ce domeniu. Acesta este un drept suprem al tuturor oamenilor, dăruit lor de Dumnezeu. Cu cât îl vom respecta mai mult, cu atât mai bine ne va merge. Așa cum vă spuneam, indicațiile mele nu au fost decât un simplu sfat, iar voi puteți proceda așa cum doriți”.

9. Imediat după ce și-a terminat discursul, mesagerul a fost luat de forța lui Dumnezeu și transportat instantaneu pe platoul montan pe care se afla Noe.

10. Dispariția mesagerului a făcut o impresie profundă asupra celor zece lideri și a tuturor muntenilor, care l-au recunoscut drept un mesager autentic al lui Dumnezeu.

11. De aceea, toate cuvintele rostite de el în decursul anilor petrecuți în valea lor au fost înscrise pe plăcuțe de aur și au căpătat valoare de lege.

12. Au trecut astfel cinci ani, care s-au scurs într-o ordine perfectă. După acest interval de timp, Domnul și-a propus însă să le întărească încrederea în El printr-un mic test; din păcate, acesta i-a făcut să cadă pe mulți dintre cei care i-au rămas credincioși atâta vreme.

13. Testul a constat în faptul că muntenii au pus mâna pe o mie de spioni trimiși de Hanoh, pe care i-au descoperit la intrarea principală în ținutul lor.

14. Spionii aveau mandat să intre în contact cu cei zece, pentru a stabili relații de prietenie între Hanoh și cei din vale. Cel puțin, acesta era scopul lor oficial; scopul lor secret era de a spiona forțele de care dispuneau muntenii, pentru a stabili în ce măsură erau responsabile acestea de pierderea totală a coloniilor lor și de înfrângerea armatei trimise împotriva lor.

15. Cei zece lideri erau niște vulpoi prea bătrâni pentru a nu-și da seama pe loc care era motivul real al venirii celor zece, iar asta în maniera cea mai simplă din lume.

16. Ei le-au spus spionilor: „Noi știm perfect ceea ce doriți să aflați în realitate! De aceea, dacă vă vom prinde cu minciuna, veți fi aruncați pe loc de la înălțimea acestei stânci și vă veți găsi mormântul în lacul extrem de adânc de la picioarele ei!”

17. (Căci înalta stâncă pe care era clădit castelul celor zece avea la bază un lac foarte adânc, ce nu putea fi înconjurat decât după trei ore de mers).

18. Cei zece lideri ai spionilor au declarat că au spus adevărul și numai adevărul, și că nu aveau nimic de ascuns. Li s-a pus de trei ori aceeași întrebare, după care, văzând că nu își schimbă cu nimic declarația, au fost conduși imediat în vârful stâncii care domina lacul întins de la bază. Aici, au fost interogați încă o dată, în maniera cea mai serioasă.

19. Convinși că au de-a face doar cu o tehnică foarte rafinată de interogare prin amenințări, ei și-au păstrat poziția inițială.

20. Când unul dintre ei a fost aruncat însă de pe stâncă, ceilalți nouă au recunoscut imediat adevărul, cuprinși de o spaimă de moarte.

21. După ce și-au terminat relatarea, ei au fost conduși din nou în mijlocul tovarășilor lor, și împreună cu aceștia, și-au trădat superiorii de la Hanoh, dezvăluindu-le celor zece toate planurile acestora, până la ultimele detalii.

22. Dacă unul dintre spioni ezita să recunoască tot adevărul, el era condus imediat în vârful stâncii și aruncat în gol. După încă un exemplu de acest fel, ceilalți au recunoscut fără ezitări adevărul.

23. În final, liderii muntenilor au dispus aruncarea de pe stâncă a tuturor spionilor trădători, mai puțin zece, care au fost trimiși înapoi la hanoheeni, pentru a le relata marilor preoți maniera în care erau tratați spionii în noul ținut.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !