Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 10.4.2024, 09:11
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 8.6.2019, 08:02    Post subject: Capitolul 228 Reply with quote

Capitolul 228
Noile deliberări și planuri de atac ale mai marilor din Hanoh. O nouă delegație este trimisă pe platou. Libera supunere a hanoheenilor în fața muntenilor.
(21 februarie 1844)

1. Când puținii spioni rămași în viață s-au întors la Hanoh și le-au împărtășit mai marilor ce s-a întâmplat în munți și ce le-au declarat cei zece lideri, preoții unuia din cele două partide principale și-au ieșit din minți de furie.

2. În schimb, o parte din preoții din cel de-al doilea partid, care avuseseră cu câțiva ani în urmă onoarea de a se confrunta cu arta strategică a muntenilor, s-au bucurat sincer de eșecul acestui complot. Conștienți că spionii lor i-au trădat și că dușmanii lor de moarte au aflat de ura ce îi împărțea pe marii preoți în două tabere opuse, ei au reflectat la recomandările trimisului lui Noe și s-au decis să urmeze sfaturile acestuia.

3. Ei au ținut un sfat secret și au tras următoarea concluzie: „Ce se poate întâmpla în continuare? Noi știm foarte bine ce și-au propus dușmanii noștri să afle prin trimiterea delegației de spioni: ei doreau să cunoască adevărata forță a locuitorilor din vale, chiar dacă, oficial, doreau să se alieze cu ei împotriva noastră!

4. În acest fel, ei urmăreau să prindă doi iepuri dintr-o singură lovitură: pe de o parte, să ne determine să se unim din nou cu ei, și pe de altă parte să slăbească rezistența muntenilor. Se pare însă că cei zece au fost mai perfizi decât acești ticăloși și le-au dat peste cap toate planurile diabolice!

5. Acum a venit rândul nostru să facem ceva! Atât cât va fi posibil, noi dorim să urmăm sfaturile celor zece! De vreme ce nu îl mai putem numi rege al Hanohului pe mesagerul din munți pe care l-am ucis, nu ne rămâne decât să cedăm această putere supremă unuia din cei zece, sau oricărei alte persoane numite de aceștia. În ceea ce ne privește, noi vom rămâne șefii armatei regatului, așa cum suntem în momentul de față! Iar complotiștii vor sfârși prin a-și smulge părul din cap de furie!

6. Tot ce ne mai rămâne de făcut în aceste condiții este să alegem o delegație care să nu aibă soarta celei de dinainte! Ce-ar fi ca unul dintre noi să pornească la drum, însoțit de un număr de delegați, și să le predea celor zece marile chei din aur și cele o mie de coroane ale Hanohului, care se afl㠖 din fericire – în posesia noastră?” (Aceste coroane proveneau din epoca celor o mie de consilieri).

7. Această propunere a fost unanim aprobată, iar un mare preot extrem de elocvent și-a asumat conducerea acestei misiuni. Delegația includea încă o sută de mesageri aleși din rândul marilor preoți din acest partid, precum și o sută de cămile necesare pentru a transporta bijuteriile coroanei.

8. Când delegația a ajuns la porțile văii din munți, ea a fost condusă sub escortă până la castelul celor zece lideri.

9. Văzându-l pe unul din foștii lor dușmani de moarte (marele preot care conducea delegația), mânia acestora s-a aprins, iar unul dintre ei a declarat cu voce tare: „Să ni se fi îndeplinit vechea dorință de răzbunare? Chiar l-am prins pe unul dintre acei ticăloși, astfel încât să ne putem revărsa asupra lui toată vechea frustrare?”

10. Dar cel interpelat a răspuns: „Nu este bine să gândiți astfel! Vă reamintesc că, la fel ca voi, și noi am primit un mesager trimis de Dumnezeu, care ne-a îndemnat către reconciliere! El ne-a dat un sfat, iar noi ne aflăm aici pentru a-l pune în practică!

11. Din nefericire, acest mesager a fost ucis de către o parte din marii preoți avizi de putere, chiar în perioada în care ne-ați cerut să îl numim suveran al întregului Hanoh!

12. Începând din acel moment, noi ne-am despărțit de partidul marilor preoți avizi de putere. Ne-am adunat toate forțele militare, după care am trimis o parte din armată împotriva provinciilor revoltate, în timp ce cu cealaltă am fost nevoiți să întreprindem împotriva voastră un atac feroce, exclusiv pentru a satisface zelul marilor preoți din celălalt partid, fapt care ne-a costat enorm.

13. Din fericire, în acest fel am putut prelua puterea în mâinile noastre. Așa se face că noi suntem șefii Hanohului de câțiva ani încoace. Între timp, marii preoți au devenit cei mai mari dușmani ai noștri și nu încetează să strângă în secret soldați pentru a ne învinge definitiv.

14. Dat fiind că suntem stăpânii absoluți ai Hanohului, iar cheile și coroanele orașului se află în mâinile noastre, noi am preferat să urmăm sfatul mesagerului trimis din munți și vi le-am adus vouă! Nu depinde decât de voi să numiți un rege al Hanohului, care va guverna singur. Noi nu dorim decât să fim cei mai credincioși supuși ai lui!

15. Lângă mine se află o sută de delegați care vă vor confirma întregul adevăr al spuselor mele. Pe spatele cămilelor noastre veți găsi cele o mie de coroane pe care le cunoașteți foarte bine, precum și cheile de aur ale orașului. Ne punem gaj viața pentru veridicitatea acestei propuneri!”

16. Auzind acest discurs, cei zece și-au schimbat pe loc atitudinea și au dispus reunirea marelui consiliu.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !