Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 1.5.2024, 04:48
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 8.6.2019, 08:05    Post subject: Capitolul 234 Reply with quote

Capitolul 234
Relatarea noului consilier regal și satisfacția regelui Gurat, care îl numește prim consilier.
(1 martie 1844)

1. Când preotul delegat a ajuns din nou în fața regelui, acesta l-a întrebat cum au decurs lucrurile cu marii preoți.

2. Cel interpelat i-a răspuns bucuros regelui: „Măria ta, domnul și prietenul meu! Îți spun: lucrurile au decurs cum nu se poate mai bine! La ora actuală tu ești singurul stăpân pe care îl acceptă aceștia! Toate comorile lor îți aparțin. După cum știi, este vorba de o mie de palate care ascund fiecare câte 100.000 de livre de aur, o cantitate dublă de argint, pietre prețioase și un număr inestimabil de alte comori și obiecte de valoare, la care se adaugă numeroase arme și provizii. În aceste condiții, te întreb: ești satisfăcut?”

3. Gurat i-a răspuns: „Dacă așa stau lucrurile și ai obținut un astfel de rezultat numai grație elocinței tale, te numesc pe loc prim consilier al curții regale! Dar spune-mi: în ce relații te afli cu marii preoți?”

4. Noul consilier i-a răspuns regelui: „Măria ta, domnul și prietenul meu! Nu are nici un rost să îmi mai răcesc gura de pomană!

5. Iată, aici se află contractul cu toate punctele pe care le-am negociat cu marii preoți, scris pe foi aurite și semnat de toți membrii castei lor. Contractul conține într-o formă scrisă tot ceea ce ți-aș putea spune eu verbal. Ia acest document, care este de o importanță vitală, citește-l și vei găsi în el tot ce am negociat în numele tău! Cred că vei avea toate motivele să te simți satisfăcut!”

6. Atunci, Gurat a luat documentul și l-a citit cu voce tare în fața tuturor marilor preoți aliați.

7. Aceștia au izbucnit în urale și în aplauze, nevenindu-le să creadă cât de multe concesii a reușit să obțină acest preot viclean din partea dușmanilor lor.

8. Gurat l-a întrebat pe negociator: „Dar, prietene, nu mai departe de ieri îmi spuneai că ar trebui să-i lăsăm pe marii preoți să decidă ei înșiși condițiile, eu neavând decât dreptul de veto, în cazul în care condițiile lor nu corespundeau proiectelor mele regale! Și totuși, din lectura acestui document rezultă clar că tu le-ai dictat toate aceste condiții, iar ei nu au făcut altceva decât să accepte ce le-ai impus cu forța, împotriva voinței lor! De aceea, doresc să aflu de la tine care este starea lor reală de spirit, dincolo de cele scrise în acest document!”

9. Noul consilier i-a răspuns: „Ascultă! Dacă ești sincer preocupat de starea de satisfacție a marilor preoți, poți să abdici de pe acum, semnând în acest fel și moartea prietenilor tăi! Aceasta este singura manieră de a-i satisface pe deplin, și nu există o alta!

10. Prietene, învingătorul nu trebuie să îl întrebe niciodată pe cel învins: ‚Ești satisfăcut de victoria mea?’, căci nici un învins nu poate fi fericit că a pierdut lupta! De aceea, învingătorul trebuie să își dicteze întotdeauna condițiile, spunându-i celui învins: ‚Așa trebuie să stea lucrurile și nicidecum altfel!’ Cât despre cel învins, acestuia nu-i mai rămâne decât puterea rugăciunii!”

11. Acest discurs a declanșat o veritabilă furtună de aplauze din toate părțile, iar Gurat l-a numit instantaneu pe prietenul său ca șef al marilor preoți și prim consilier principal al curții și al consiliului secret.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !