Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 20:21
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 8.6.2019, 08:08    Post subject: Capitolul 236 Reply with quote

Capitolul 236
Generalul-șef intră în castelul regelui de fațadă. Supunerea sângeroasă a marelui cler. Regele de fațadă este detronat.

1. După această operație, generalul a luat cu el câțiva soldați și s-a îndreptat către palatul regelui de fațadă, unde locuiau membrii „omniscienți” ai clerului de rang înalt. La fel ca și regele lor, aceștia se așteptau la tot ce putea fi mai rău.

2. De îndată ce a intrat în palat, generalul a cerut pe un ton imperios să fie condus la rege.

3. Marii preoți s-au opus însă acestei cereri, căci nu cunoșteau încă toate schimbările produse într-un timp atât de scurt la Hanoh.

4. Atunci, generalul le-a strigat cu dispreț: „Dacă nu mă veți conduce pe loc la regele vostru, veți fi tăiați în bucăți de acești soldați!”

5. Când membrii înaltului cler însărcinați cu paza regelui au auzit aceste amenințări, ei s-au înfuriat și și-au scos pumnalele de sub robe, strigând: „Răzbunare! Moarte celui care atacă divinitatea regelui!”, după care s-au pregătit să se arunce cu toate forțele asupra generalului.

6. Auzind aceste cuvinte, generalul a făcut un pas înapoi și le-a ordonat imediat puternicilor purtători de spade să taie în bucăți gărzile regelui.

7. Soldații s-au îndreptat către mica trupă de reprezentanți ai clerului și i-au despicat pe trei dintre ei de sus în jos, iar pe alți șapte i-au rănit grav cu săbiile lor bine ascuțite. Când cei 30 de preoți rămași în viață au văzut de ce era capabil generalul, au căzut la pământ și i-au implorat acestuia iertarea.

8. Generalul și-a chemat soldații și le-a spus celor care îl implorau: „Aruncați mai întâi armele, apoi deschideți-mi marea poartă pentru a mă duce la rege! Veți afla în camera regelui ce se va întâmpla cu voi!”

9. Auzind această poruncă imperativă, membrii înaltului cler și-au aruncat pumnalele și au deschis marea sală exact în momentul în care regele, îmbrăcat cu hainele sale aurite, se urca pe tron pentru a-și primi oaspeții și a afla ce doresc.

10. Când generalul a urcat apăsat treptele tronului, regele l-a întrebat, uluit de această îndrăzneală: „Tu, care nu ești decât un om, un animal muritor, ce dorești în insolența ta de la mine, zeul tău, domnul tău etern, al cărui tron din aur nu va pieri niciodată?”

11. Generalul i-a răspuns pe un ton cât se poate de sarcastic: „O, domnul și regele meu! Dorința mea este, nici mai mult nici mai puțin, decât ca tu să renunți la eternitatea și la divinitatea ta, și să redevii un animal muritor la fel ca noi, ceilalți! În ceea ce privește acest palat și tronul tău de aur etern, acestea aparțin deja unui alt rege! Haide, coboară un pic din înălțimile tale celeste! Schimbă-ți hainele aurite cu altele obișnuite și coboară printre ai tăi, în aer liber, pentru a te întreține cu ei!”

13. Fierbând de mânie, „zeul” i-a spus scrâșnind din dinți: „Ieși afară! În caz contrar, voi face să coboare asupra ta focul din cer!”

14. Zâmbind, generalul i-a răspuns: „O, dacă aș fi în locul tău, nu m-aș grăbi să fac așa ceva! Nu de alta, dar s-ar putea ca marea și pământul să ia foc, și asta ar fi ceva foarte rău! Iată, micuțule zeu în miniatură, ce ai putea face cu mânia ta! Haide, coboară repede de pe tronul tău, dacă nu dorești să dispun ca aceste duhuri rele să te ia pe sus!”

15. Regele a bătut o dată din picior și niște vrăjitori ascunși în spatele tronului au manipulat un aparat care scotea fum și arunca tăciuni aprinși în aer.

16. Generalul a izbucnit într-un hohot homeric de râs și le-a spus soldaților să îl ia pe sus pe micuțul zeu mânios de pe tronul său, poruncă pe care aceștia au executat-o pe loc. Văzând acest lucru, pirotehnicienii din spate și-au luat repede tălpășița, cu tot cu vasele lor cu tăciuni încinși.

17. Aceast㠄coborâre de pe tron” a făcut apoi obiectul unei ilarități care a durat multă vreme, povestea răspândindu-se din gură în gură în întregul oraș.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !