Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 16:57
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 8.6.2019, 08:17    Post subject: Capitolul 238 Reply with quote

Capitolul 238
Negocierile dintre general și regele detronat, care pronunță un discurs cât se poate de stupid. Izgonirea forțată a regelui de fațadă. Predarea palatului său în mâinile regelui Gurat.
(6 martie 1844)

1. După îngenuncherea preoților din înaltul cler, generalul s-a adresat din nou regelui de fațadă, căruia i-a spus:

2. „Ei bine, așa cum ești îmbrăcat acum, nu mai ești decât un burghez. Pentru prima dată în viața ta, ai devenit ceva real, căci în calitatea ta de rege nu erai decât un biet om amăgit cu nerușinare, un instrument fictiv în solda marilor preoți, neavând nici măcar dreptul să respiri o gură de aer curat!

3. De vreme ce ai devenit însă un om respectabil, un cetățean liber al regatului Hanoh, poți decide singur unde dorești să îți stabilești locuința, fie în oraș, în interiorul zidurilor de incintă, fie la periferia înverzită, pe una din străduțele atât de frumoase din cartierele rezidențiale. Unde preferi să îți stabilești casa? Haide, spune-ne!”

4. Încă mânios, falsul rege i-a răspuns: „Ce întrebare este aceasta, om care ai comis un sacrilegiu la adresa sfințeniei mele? Oare nu îmi aparțin în întregime cerul și pământul? Ce rost are să îmi aleg o casă burgheză nesemnificativă? Pentru mine, chiar și acest palat de aur este o opțiune dezonorantă!

5. Trebuie oare ca eu, care sunt creatorul cerului și al pământului, care am locuit întotdeauna în temple făcute din stele, să locuiesc într-o colibă a unui burghez de rând? Nu, nu și nu! Un zeu nu ar accepta niciodată asemenea condiții! Mai degrabă vă va părăsi pentru a locui în palatul său solar și etern, trimițând asupra voastră judecata lui teribilă! Abia atunci veți învăța să recunoașteți că prima voastră impostură a fost de preferat celei de-a doua!

6. De aceea, refuz orice casă burgheză, precum și orice altă locuință, indiferent dacă aceasta se găsește în interiorul zidurilor cetății sau în exteriorul lor. Vă voi părăsi pentru totdeauna și vă voi lăsa pradă judecății mele implacabile!

7. Crezi tu, sărman vierme care trebuie să te folosești de o spadă din oțel pentru a-ți pune în aplicare proiectele, că un zeu are nevoie de arme? – O, nu! Este suficient ca el să facă un semn pentru ca cerul și pământul să dispară instantaneu!”

8. Regele-zeu a ajuns astfel la apogeul discursului său, pe care îl învățase cu greu pe de rost din cărțile lui Kinkar, alături de alte câteva pasaje menite să-l ajute în diferite ocazii, dat fiind că un zeu trebuie să vorbească mai inteligent decât oamenii obișnuiți.

9. Deși recitarea din memorie a discursului i-a ieșit de minune, de data aceasta ea nu i-a folosit din păcate la nimic.

10. Mai întâi de toate, generalul i-a râs în nas, spunându-i: „Haide, nu mai fii atât de răutăcios, căci dacă nu mă vei asculta, voi fi obligat să te arunc în stradă cu un șut în fund, lucru care ar fi mult mai dureros pentru tine! De aceea, arată-ți bunăvoința și urmează-mă, căci nimic nu mai poate schimba cursul lucrurilor!”

11. După care generalul le-a ordonat soldaților să îl prindă de brațe pe rege și să îl târască după ei, în cazul în care acesta ar fi refuzat să îl urmeze de bunăvoie.

12. Dar regele-zeu a refuzat categoric să își părăsească palatul. – Zadarnic însă!

13. Căci soldații l-au luat pe sus și l-au târât afară din palat, fără să-i mai aștepte pe marii preoți.

14. Văzând însă că vociferările și țipetele sale nu mai conteneau, generalul i-a ridicat poalele hainei și i-a tras câteva lovituri bine țintite la fund, fapt care a avut darul să îl potolească pe loc pe regele-zeu, care s-a resemnat cu soarta sa.

15. Timp de trei zile, generalul a supravegheat curățarea palatului din aur, după care s-a dus la Gurat și i-a povestit întreaga tărășenie, înmânându-i totodată cheile palatului. Este lesne de înțeles că Gurat a fost cât se poate de satisfăcut.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !