Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 1.5.2024, 04:41
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 8.6.2019, 08:18    Post subject: Capitolul 239 Reply with quote

Capitolul 239
Gurat inspectează noile reședințe ale preoților. Întâlnirea regelui cu preoții. Excelentul discurs de avertizare al foștilor mari preoți.
(8 martie 1844)

1. În continuare, Gurat a stabilit o zi pentru inspectarea noilor reședințe ale clerului ordonate de general. A ales în acest scop ziua a patra.

2. În dimineața acestei zile, el și-a adunat întreaga curte și s-a îndreptat însoțit de acest alai și de generalul său către imensul palat al preoțimii, care avea atât de multe camere încât ar fi putut găzdui confortabil 500.000 de persoane.

3. Când Gurat a pătruns în interiorul imensului palat, care de altfel îi era extrem de familiar, el s-a simțit cuprins de o imensă fericire. Când a ajuns însă în fața reprezentanților clerului inferior, nimeni nu a făcut nici o mișcare și toți și-au întors capetele.

4. Gurat și-a dat seama ce se întâmplă și i-a întrebat cu toată seriozitatea pe preoții recalcitranți de ce se comportau în acest fel, deși știau că el era suveranul absolut al orașului Hanoh, precum și al întregului regat.

5. Preoții i-au răspuns: „Noi nu te recunoaștem ca suveran, ci ca rebel împotriva supremației noastre legitime, care ne-a fost acordată de zei! Suntem nevoiți să te ascultăm, căci ți-ai asigurat puterea necesară, dar nu te vom putea respecta niciodată, și cu atât mai puțin să te încoronăm ca rege!

6. Vom face ce ne vei porunci, dar fețele noastre se vor întoarce întotdeauna de la tine, iar inimile noastre vor fi de-a pururi pline de dispreț în ceea ce te privește!

7. Iar bătrânul Dumnezeu, care domnește asupra întregii realități, și noii zei, care nu sunt altceva decât forțele Sale în acțiune, se vor comporta față de tine exact la fel ca noi!

8. Noi dominam poporul respectând ordinea Lui. Dacă i-am luat aurul, a fost pentru că acesta reprezintă o otravă pentru viața interioară. L-am umilit în orgoliul lui cu ajutorul lanțurilor sclaviei și al interdicției de a vorbi. Marea noastră greșeală a fost că am păstrat acest metal perfid pentru noi! Aurul ne-a otrăvit mințile și ne-a orbit, așa că nu am mai fost capabili să dejucăm planurile dușmanilor noștri. Așa se face că am ajuns în această stare, căci nu am știut să apărăm interesele eterne ale bătrânului Dumnezeu!

9. Ceea ce ni se întâmplă la ora actuală este un simplu act de justiție și suntem fericiți că Dumnezeu și-a revărsat grația asupra noastră, încercându-ne astfel, dar mai ales pentru că suntem capabili să ne dăm seama că acesta este doar un test pe care ni l-a trimis! În ceea ce te privește, Dumnezeu te-a renegat complet, la fel ca și noi, și nu vei mai găsi niciodată drumul care conduce către El!

10. Nu pierderea măreției noastre de odinioară ne întristează, ci faptul că am fost opriți la jumătatea drumului, tocmai când eram pe punctul de a conduce din nou poporul către ordinea stabilită din vechime!

11. Din păcate, catastrofa s-a produs! Tu ai ucis orice spirit care se mai afla în oameni. Nimic nu mai trăiește în ei, cu excepția forțelor naturii pe care tu le consideri unica divinitate!

12. Recipientul de care Cain a auzit vorbindu-se și pe care Farak l-a prezis s-a umplut: judecata lui Dumnezeu bate la poarta noastră! Acesta este motivul pentru care te blestemăm, nu te binecuvântăm! – Acestea sunt ultimele cuvinte pe care ți le mai adresăm!”

13. Această primire i-a displăcut profund lui Gurat. Furibund, acesta a dispus biciuirea preoților și izgonirea lor pe malul unei mări îndepărtate, după care i-a înlocuit cu alți ecleziaști mai binevoitori la adresa lui.

14. Aceste evenimente au șters orice amintire referitoare la Mine, unicul și adevăratul Dumnezeu, din memoria oamenilor, iar păgânismul cel mai obscur a pus stăpânire pe întregul regat.

15. Cel puțin, bătrânii preoți M-au recunoscut în ultima clipă în inimile lor! La ora actuală, nimeni nu Mă mai recunoștea însă, căci marii preoți aliați ai regelui nu erau decât niște neofiți neinițiați în înțelepciunea celor din vechime, care nu știau nimic în ceea ce Mă privea!
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !