Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 19.4.2024, 04:26
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 8.6.2019, 09:54    Post subject: Capitolul 240 Reply with quote

Capitolul 240
Politica spirituală a șefului suprem al marilor preoți și discursul adresat de el în fața consiliului clerului.
(9 martie 1844)

1. După toate aceste evenimente și după numirea noilor membri ai clerului inferior, Gurat a convocat un consiliu al preoților pentru a pune la punct o nouă învățătură religioasă.

2. Când consiliul s-a reunit în castelul regelui, șeful suprem al marilor preoți s-a ridicat și a spus: „Regele și domnul meu, îngăduie-mi să iau cuvântul pentru a vorbi despre acest lucru atât de important, de care depinde în întregime bunăstarea ta și a noastră! Căci dacă vom prezenta învățătura divină într-o manieră neîndemânatică, fără a-i conferi pompa și fastul necesare, oamenii nu îi vor atribui nici o valoare!

3. Acesta este motivul pentru care va trebui să îi păstrăm pe zeii pe care oamenii îi cunosc, adăugând însă mult mai mulți zei în acest panteon, cu singura modificare că le vom construi mari temple în locuri alese cu grijă, cărora le vom da o aparență mistică și în interiorul cărora vom așeza statui de o dimensiune colosală. Căci tot ce are dimensiuni exagerate îi impresionează teribil pe oameni, influențându-le sufletul.

4. Pentru fiecare zeitate vom educa preoți care vor trebui să fie unși cu toate alifiile politicii religioase și care vor fi capabili să genereze miracole specifice zeității în cauză, folosindu-se de tot felul de artificii naturale. În acest scop, preoții vor trebui să stăpânească perfect principiile mecanicii și ale chimiei. Cu cât miracolele lor vor fi mai rafinate, cu atât mai mare va fi prestigiul de care se vor bucura ei.

5. Nici nu se pune problema să îi remunerăm pe acești preoți din vistieria statului. Dimpotrivă, le vom spune: ‚Iată, templul tău este o mină de aur! Dacă dorești să mănânci, procedează la fel ca o pisică: lingușește-i pe oameni pentru a-ți da de mâncare!’ În acest fel, putem fi siguri că în câțiva ani, regatul se va umple de tot felul de miracole, iar poporul ne va privi cu o venerație atât de mare încât vom putea face orice vom dori cu el!

6. Mai presus de orice, va trebui să avem grijă ca preoții care își vor exercita aceste funcții în templele lor să nu le vorbească oamenilor – sub pedeapsa cu moartea – decât cu cea mai mare reținere despre divinitatea pe care o slujesc, rămânând cât mai inabordabili cu putință. Dacă le vor vorbi totuși oamenilor, cuvintele lor vor trebui să fie cât mai ininteligibile posibil, căci nici un om înzestrat cu o rațiune nu consideră de sorginte divină ceea ce înțelege!

7. Pe de altă parte, fiecare templu va trebui să aibă un orator priceput, care să se adreseze poporului. Prin arta sa, el va ști să laude miracolele zeității pe care o slujește. Toate școlile necesare pentru formarea acestor preoți vor trebui să își aibă sediul exclusiv aici, în Hanoh!

8. Eu cred că dacă propunerea mea va fi pusă în practică, vom putea domina de-a pururi poporul. Nici măcar nu va mai fi necesar să îi percepem impozite directe, căci oamenii își vor dărui singur averile zeităților și preoților lor, în maniera cea mai inocentă cu putință, iar guvernul va avea aparența unei instituții conduse de porumbei și de miei. Se știe cât de mult își doresc oamenii să se auto-amăgească; ei bine, așa să fie!

9. Și încă un lucru: de ce ar trebui, regele meu, ca tu să recunoști supremația celor din munți? Personal, nu văd nici un motiv! Noi suntem domnii ținuturilor de la șes și nimeni nu are dreptul să se bage în treburile noastre!

10. Putem foarte bine să tăiem puntea de legătură cu locuitorii de la munte, iar aceștia nu au decât să încerce să coboare la noi. În acest scop, vom astupa toate ieșirile care le-ar permite accesul către ținuturile de la șes, astfel încât celor din munți ar trebui să le crească aripi pentru a putea ajunge aici!

11. Deocamdată nu doresc să spun mai multe și îți dau ție cuvântul, suveranul meu!”

12. Regele și întregul său anturaj s-au declarat întru totul satisfăcuți de acest discurs, iar sfaturile șefului marilor preoți au fost puse rapid în aplicare. Chiar începând de a doua zi, la palat au fost convocați arhitecți, creatori și mineri.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !