Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 17:13
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 8.6.2019, 10:25    Post subject: Capitolul 245 Reply with quote

Capitolul 245
Templul consacrat zeului apelor.
(16 martie 1844)

1. Într-o altă regiune muntoasă, situată la două zile de mers de Hanoh, către nord-est, a fost construit un templu închinat zeului apelor. Descrierea care urmează vă va arăta cum a fost conceput acest templu.

2. Respectiva regiune era înconjurată din toate părțile de munți și avea în centru un lac imens, cu o lungime de 30 de leghe. Lacul nu putea fi înconjurat decât după 60 de ore de mers.

3. În centrul lacului se afla o insulă cu o suprafață de cel puțin patru leghe pătrate, acoperită cu munți de dimensiuni mici, dar foarte bogați în izvoare, astfel încât partea orizontală a insulei era foarte bine irigată, și implicit foarte fertilă.

4. Insula era considerată reședința zeilor apei, care și-au construit în centrul ei un palat impozant, înconjurat de un platou stropit prin tot felul de jocuri de apă.

5. În mijlocul acestei clădiri de formă pătrată se înălța un templu maiestuos, deschis, în care se afla statuia colosală a unui dragon, plasată pe un soclu uriaș sculptat în piatră. Dragonul în sine nu era confecționat din piatră, ci dintr-un aliaj de aur și cupru lucrat foarte artistic.

6. Pe spatele fiarei călărea statuia unui om confecționată din același material. Capul statuii se mișca în permanență, iar mâna ei dreaptă se ridica spre cer, acționată de un mecanism cât se poate de simplu.

7. De fiecare dată când sculptura își ridica mâna, dintr-o țeavă plasată în mijlocul cupolei templului țâșnea în sus o coloană de apă, până la o înălțime de 12 stânjeni, spectacol care îi uluia de fiecare dată pe acei oameni stupizi.

8. Templul mai conținea și alte opere de artă acvatică, și întreaga insulă era presărată cu cele mai variate fântâni arteziene, a căror descriere ne-ar lua spațiul necesar unei cărți întregi! De aceea, ne vom rezuma doar la descrierea esențialului.

9. În decursul unui an, zeul apelor era celebrat prin 12 sărbători. Dacă un locuitor al orașului Hanoh dorea să își sape un puț, el era nevoit mai întâi de toate să aducă un mare sacrificiu zeului apelor. Ori de câte ori se spălau, hanoheenii trebuiau să se gândească mai întâi la zeul apelor, dăruindu-i săptămânal câte un mic obol. Dacă doreau să facă baie, sacrificiul trebuia să fie ceva mai substanțial și trebuia depus în mâinile unui gardian aflat în slujba templului; în caz contrar, folosirea apei nu le-ar fi adus decât nenorociri!

10. În aceste condiții, toți spălătorii, pescarii și celelalte categorii sociale care se foloseau de apă în activitatea lor curentă trebuiau să aducă sacrificii semnificative acestei zeități, pentru a evita astfel tot felul de nenorociri, provocate de altfel chiar de preoți, ai căror spioni se aflau pretutindeni.

11. Pentru ca populația din Hanoh să accepte de bunăvoie să facă toate aceste sacrificii, erau organizate 12 sărbători anuale pe această insulă. În timpul acestor festivități, pe lac putea fi văzut un adevărat furnicar de bărci și de ambarcațiuni, care colcăiau de pelerini veniți la marele eveniment.

12. Pe insulă exista un mare număr de hanuri, ai căror hangii își escrocau în toate felurile cu putință clienții. Pescarii și barcagii aflați în solda preoților își aveau și ei cota lor de profit. Transportul către insulă era gratuit, dar cel de întoarcere acasă costa mai mult decât dublu.

13. Cred că nu mai este necesar să insist asupra acestor orori! De aceea, vom trece la descriere altor activități, încă și mai „lăudabile!”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !