Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 23:56
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 8.6.2019, 10:27    Post subject: Capitolul 246 Reply with quote

Capitolul 246
Templul focului
(18 martie 1844)

1. Un alt templu a fost construit într-o regiune situată între niște munți foarte bogați în țiței.

2. Edificiul nu avea ferestre, fiind în întregime închis. Nu puteai ajunge în interiorul lui decât printr-un culoar subteran care avea un traseu sinuos ce se termina cu o scară.

3. Templul era foarte vast și putea conține 20.000 de persoane în galeriile sale și la parterul său, fără ca acestea să fie înghesuite.

4. Acoperișul său era alcătuit din numeroase cupole, care se sprijineau pe piloni puternici; fiecare cupolă avea o deschizătură oblică, pentru a permite fumului din interior să iasă afară.

5. În fundul unei nișe alungite se ridica statuia unui bărbat gol de o mărime colosală, plasată pe un soclu oval. Bărbatul era așezat pe un enorm cub de piatră, cu latura de patru stânjeni, și implicit cu o suprafață de 16 stânjeni pătrați și un volum de 64 de stânjeni cubi. Statuia era confecționată în întregime din cupru laminat și era goală în interior, unde se puteau adăposti 500 de persoane. În timpul sărbătorilor religioase care aveau loc de două ori pe an, acestea puteau efectua tot felul de trucuri.

6. În jurul imensului soclu al statuii erau plasate la o distanță de trei stânjeni altare rotunde (dispuse într-un cerc oval), cu înălțimea de un stânjen și diametrul de două picioare, sub care se afla o sursă abundentă de țiței.

7. Altarele erau construite din cilindri de cupru umpluți cu piatră ponce șlefuită. Petrolul urca în cilindri potrivit legii atracției corpurilor și impregna porii pietrelor ponce. Era suficient să luminezi ușor cu o torță suprafața unsuroasă a altarelor pentru a da naștere unor flăcări albe, asemănătoare așa-numitelor „focuri de Bengal”.

8. Aceste altare aprinse luminau atât de puternic interiorul templului încât strălucirea era chiar mai puternică decât în miezul zilei. Ele ardeau zi și noapte și nu se stingeau niciodată.

9. Coloanele erau străbătute de numeroase tuburi de cupru, care treceau prin toate galeriile. Din când în când, ele prezentau mici orificii, care permiteau aprinderea imediată a gazelor volatile ce impregnau pământul.

10. Ori de câte ori avea loc o mare sărbătoare consacrat㠄zeului focului” și slujitorilor săi, oamenii invadau templul cu sutele de mii, aducând cu ei ofrande bogate pentru a-și îmbuna idolii.

11. Preoții acreditați în serviciul zeităților știau să genereze tot felul de fenomene, iar focurile lor de artificii depășeau orice imaginație în grandoare și strălucire. În timpul nopții, regiunea muntoasă în care era construit templul era atât de puternic luminată încât nu mai puteai face deosebirea între noapte și zi.

12. În interiorul templului, falsul zeu își lăuda singur puterea pe o mie de voci, în timp ce preoții îl preaslăveau în exterior.

13. Este inutil să vă mai descriu efectul pe care acest spectacol îl producea asupra oamenilor ignoranți ai epocii, amplificat și de faptul că marile personalități ale orașului asistau regulat la aceste show-uri.

14. Chiar regele Gurat era prezent de fiecare dată la aceste festivități, însoțit de generalul său și de întreaga sa suită. Nu cred că trebuie să vă mai spun că idolatria atingea în cazul de față apogeul ei absolut.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !