Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 13.12.2019, 05:56
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 8.6.2019, 10:32    Post subject: Capitolul 249 Reply with quote

Capitolul 249
Alte temple din Hanoh și din împrejurimi. Scutirea populației hanoheene de impozite.
Locuitorii de pe platoul montan caută o ieșire către ținuturile de la șes. Vestigiile activității lui Gurat din Tibet.
Noe trimite un nou mesager la cei zece prinți.
(22 martie 1844)

1. Mai existau și alți zei, precum și o sumedenie de alte temple închinate lor, toate construite după același model. Exista de pildă un mare templu consacrat naturii, chiar în orașul Hanoh, precum și alte temple mai mici în celelalte orașe din jur. Norii aveau propriul lor templu. La fel și luna, stelele, anumite animale, copacii, izvoarele, fluviile, lacurile, mările, munții și diferitele metale. Toate aceste elemente ale naturii își aveau propriile zeități, și, desigur, propriii preoți care le deserveau.

2. Toate aceste edificii erau însă subordonate celor pe care le-am descris în detaliu mai sus. La Hanoh mai exista încă și templul lui Lameh, menținut datorită tradiției ce onora cărțile lui Kinkar. În afară de rege, de șeful suprem al clerului și de ceilalți mari preoți, nimeni nu avea însă dreptul să se apropie de acest templu consacrat bătrânului Dumnezeu al tunetelor și fulgerelor, sub pedeapsa cu moartea.

3. Singurul templu care nu era consacrat era cel al înțelepciunii de pe muntele șerpilor. Numele său era însă generic, căci nimeni nu își mai putea găsi aici înțelepciunea. Preoții de aici nu mai practicau de mult decât un fel de vrăjitorie mistică. În mijlocul acestui străvechi edificiu se afla acum un oracol unde orice om se putea lăsa amăgit oricât de des dorea, în schimbul unei plăți corespunzătoare. În mod evident, locuitorii Hanohului apreciau foarte mult acest oracol, fiind dispuși să plătească oricât pentru a afla ce soartă îi aștepta.

4. În acest fel, guvernul condus de Gurat a atins o prosperitate atât de mare încât și-a putut permite să scutească populația de orice fel de impozite. Căci afacerile templelor aduceau venituri uriașe la buget, ba au avut ca efect secundar și revenirea de bunăvoie a provinciilor rebele sub tutela Hanohului, pentru a se pune sub protecția zeilor, fapt care a sporit și mai mult încasările metropolei. Existau chiar suflete zeloase care considerau un privilegiu construirea unui nou templu, pe care i-l făceau apoi cadou regelui!

5. În numai zece ani, fiecare sat dispunea de tot atâtea temple câte hanuri. Casele oamenilor, satele și orașele rivalizau între ele, încercând să-i ofere regelui cadourile cele mai bogate, întrucât îl considerau reprezentantul pe pământ al tuturor zeilor și principalul lor slujitor.

6. Cam așa se prezentau lucrurile în acea epocă, la Hanoh!

7. Ce s-a mai întâmplat însă cu populația de la munte, rămasă complet izolată de șes, așa cum aveau să descopere muntenii cât de curând? Ei și-au dat seama ce a făcut Gurat, în loc să le recunoască autoritatea absolută.

8. În aceste condiții, cei zece prinți au dispus inspectarea cu cea mai mare atenție a întregii regiuni muntoase, în căutarea unei ieșiri.

9. A trecut astfel un an, dar toate eforturile muntenilor s-au dovedit zadarnice, căci Gurat ordonase ca o gardă permanentă să păzească ieșirea din munți și să distrugă orice cale de acces către șes, 24 de ore din 24.

10. Urmele acestor lucrări ordonate de Gurat mai pot fi văzute și astăzi pe ici pe colo în Tibet.

11. Cei zece prinți s-au văzut nevoiți să țină un nou consiliu, pentru a stabili ce era de făcut. Era oare posibil să se răzbune?

12. Marele consiliu s-a reunit de zece ori la rând, dar nu a putut ajunge la nici o concluzie.

13. Atunci, cei zece au declarat: „Va trebui să modificăm legile noastre referitoare la procreație! În caz contrar, țara noastră, atât de mare și de fertilă, va deveni în curând mult prea mică pentru a cuprinde întreaga populație!”

14. Tocmai când erau pe punctul de a promulga această lege și-a făcut însă apariția un nou mesager trimis de Noe, care i-a împiedicat să adopte această măsură.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !