Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 23:45
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 8.6.2019, 10:50    Post subject: Capitolul 253 Reply with quote

Capitolul 253
Mesagerul lui Noe în fața regelui Gurat. Regele reușește să-l seducă să rămână în Hanoh. Dorința mesagerului de a-și vedea sora.
(28 martie 1844)

1. Mesagerul și-a adunat tot curajul și l-a urmat pe general la rege.

2. Ajuns la curte, tânărul a fost primit cu aceeași considerație de rege, care l-a întrebat la fel de politicos care era motivul venirii sale.

3. Trimisul lui Noe s-a înclinat până la pământ în fața lui Gurat și i-a spus: „Mărite rege! Am primit ordinul să nu mă adresez decât generalului. I-am relatat acestuia scopul misiunii mele, iar el mi-a demonstrat cu atâta înțelepciune inutilitatea demersului meu încât nu mai îndrăznesc să repet mesajul cu care am venit!”

4. Regele a remarcat pe loc că mesagerul era un om inteligent, așa că i-a spus: „Ascultă, fiule! Îmi dau seama că ești un tânăr educat și înzestrat cu diferite talente. De aceea, te voi lua în casa mea, îți voi da profesori care te vor învăța să citești, să scrii și să calculezi, și care îți vor prezenta diferitele arte și științe.

5. După ce vei dobândi aceste cunoștințe, voi face din tine un mare senior al marelui meu regat. Te vei putea bucura astfel de o mare considerație și de o viață dintre cele mai agreabile. Vei avea întreaga lume la picioarele tale, căci vei putea fi util multor oameni în diferite privințe! Ești mulțumit de propunerea mea?”

6. Vizibil emoționat, mesagerul i-a confirmat regelui satisfacția sa, după care l-a întrebat: „O, mărite rege, de vreme ce ești atât de bun, de înțelept și de blând, aș dori să îți adresez o rugăminte!”

7. Regele și-a dat pe loc consimțământul, iar tânărul i-a spus: „O, mărite rege, ascultă-mă! Iată, tatăl meu se numește Mahal și este un frate al lui Noe. El are aproape 500 de ani, dar este la fel de robust ca un bărbat de 50. Eu însumi am 70 de ani, dar sunt cel mai tânăr dintre fiii săi și am numeroși frați și numeroase surori.

8. Nu despre ei doresc să-ți vorbesc însă, ci doar despre una dintre surorile mele care este cu un singur an mai în vârstă decât mine și de care sunt extrem de atașat. Dacă ar putea să locuiască și ea în acest ținut de vis, atunci aș fi de o mie de ori mai fericit și aș rămâne de drag în regatul tău, decât dacă aș fi privat de prezența unei surori de o frumusețe atât de divină!”

9. Regele i-a răspuns zâmbind tânărului: „Cum? Ai deja 70 de ani, deși nu pari decât un adolescent? Spune-mi, la fel stau lucrurile și în cazul sorii tale?”

10. Mesagerul i-a confirmat: „O, mărite rege, frumusețea ei este atât de delicată încât cu greu i-ai putea da chiar și 16 ani!”

11. Atunci, regele i-a spus generalului: „Hm, povestea devine într-adevăr interesantă! Fă în așa fel încât această femeie să vină aici, la fratele ei. Nu mai trebuie să-ți precizez că poți oferi orice recompensă celui care va reuși să o aducă aici!”

12. Auzind aceste cuvinte, generalul l-a invitat pe mesager să îl urmeze, după care a stabilit împreună cu el un plan îndrăzneț pentru a o aduce la Hanoh pe sora tânărului.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !