Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 19.4.2024, 02:36
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 8.6.2019, 10:53    Post subject: Capitolul 257 Reply with quote

Capitolul 257
Despotismul Aglei în calitatea ei de regină a Hanohului. Răzbunarea ei împotriva lui Waltar, care fuge, dar este ucis.
(16 aprilie 1844)

1. Când Agla, care rămăsese la palat, a văzut ce a făcut fratele ei, ea s-a înfuriat foarte tare. Ea i-a cerut imediat regelui să o ia de soție, ca să pună mâna pe coroana regală și pentru a se putea astfel răzbuna pe fratele ei, dar mai ales pe zeițele frumuseții, în noua ei calitate de regină și suverană a marelui regat.

2. Fascinat în continuare de frumusețea Aglei, Gurat a fost imediat de acord, în speranța că se va putea bucura astfel mai curând de fericirea care îl aștepta. Așa se face că Agla a devenit regina Hanohului la numai trei zile după ce fratele ei le-a luat acasă pe cele șapte zeițe.

3. Agla s-a dovedit teribil de despotică, și toți cei care îi ieșeau în cale trebuiau să se încline până la pământ în fața ei.

4. Această atitudine l-a contrariat în mare măsură pe Waltar, care a mers până acolo încât i-a cerut regelui să îi fie revocate toate funcțiile, pentru a se putea stabili pe un munte oarecare, unde să nu mai fie nevoit să audă de îngrozitoarea sa soră.

5. Dat fiind că Gurat era însă literalmente posedat de pasiunea sa arzătoare pentru Agla, el nu mai făcea demult ceva fără consimțământul ei. De aceea, el a întrebat-o ce părere avea despre decizia fratelui ei.

6. La auzul acestei întrebări, Agla s-a înroșit de furie, după care a dispus despărțirea fratelui său de cele șapte zeițe și aruncarea lui în închisoare. Toate aceste evenimente se petreceau la doar un an de la numirea ei ca regină a Hanohului. După toate aparențele, bietul ei frate nu a avut prea mult timp pentru a se bucura de fericirea conjugală.

7. La rândul său, generalul și șeful suprem al marilor preoți a fost foarte nemulțumit de faptul că Agla și-a aruncat fratele în închisoare fără nici un motiv, căci el fusese întotdeauna satisfăcut de serviciile lui Waltar, al cărui spirit era foarte trezit. De aceea, el a încercat să obțină clandestin eliberarea lui de către rege, sub legământul că nu-i va spune însă nimic soției sale, pentru a se proteja astfel de mânia acesteia.

8. Regele i-a spus generalului: „Propunerea ta mi se pare bună, dar cum să facem pentru a deschide porțile închisorii, dat fiind că Agla deține cheile acesteia și și-a plasat gărzile cele mai credincioase în fața clădirii?”

9. Generalul i-a răspuns: „Chestiunea nu este deloc ușoară, dar lasă-mă pe mine să o rezolv. Sunt absolut convins că o să mă descurc de minune! Însoțit de o mică trupă de soldați, voi surprinde gărzile în timpul nopții și voi deschide porțile închisorii cu forța. În acest fel, gardienii vor trebui să se supună!”

10. Gurat i-a dat consimțământul său, și chiar în acea noapte, Waltar a fost eliberat, după două luni de captivitate.

11. Marii preoți i-au propus să îl ia sub protecția lor, dar Waltar nu mai avea decât o singură dorință: să evadeze. De aceea, i s-a permis să fugă.

12. Când Agla a aflat ce s-a întâmplat, ea și-a trimis zbirii cu misiunea de a-i găsi fratele și de a-l ucide pe loc.

13. Sperând la o recompensă bună în schimbul acestui act, zbirii au pornit în toate direcțiile, l-au prins pe Waltar pe drum și l-au ucis pe loc.

14. Aceasta a fost răsplata lui pentru faptul că s-a îndepărtat de Dumnezeu. În plus, Hanohul a căzut pradă unui despotism de o cruzime fără precedent.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !