Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 6.4.2020, 17:49
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 8.6.2019, 11:03    Post subject: Capitolul 262 Reply with quote

Capitolul 262
Căpitanul Drohuit este primit de rege. Vicleanul sfat al lui Drohuit este acceptat de Gurat și de Agla.
(24 aprilie 1844)

1. În continuare, căpitanul fidelilor slujitori ai reginei s-a dus drept la rege, căruia i-a relatat cu autoritate care erau planurile reginei și ce intenționa cu fermitate să întreprindă generalul Fungar-Hellan împotriva cuplului regal. El i-a explicat că era absolut imposibil să i se opună generalului, dat fiind că acesta deținea întreaga putere în mâinile sale.

2. Gurat i-a răspuns astfel căpitanului: „Prietene, ai perfectă dreptate! Știu foarte bine care este poziția mea în raport cu Fungar-Hellan, dar ce mai pot face? De zece zile acesta a devenit absolut inaccesibil, pentru simplul motiv că am refuzat să i-o predau pe Agla pentru a se răzbuna pe ea din cauza cruzimii de care a dat dovadă împotriva fratelui ei și a soțiilor acestuia.

3. Ultimele cuvinte pe care mi le-a adresat au fost: ‚Foarte bine! Ceea ce nu dorești să-i dai de bunăvoie prietenului tău, dușmanul tău de moarte va ști să își ia singur cu forța!’

4. După care m-a părăsit precipitat și până în momentul de față mi-a fost imposibil să aflu ce pune la cale!

5. Peste toate, nu există nici un alt mijloc de împăcare decât să i-o predau pe Agla, această femeie de o frumusețe ce depășește orice imaginație! – Spune-mi, dragul meu Drohuit, ce altceva aș putea face?”

6. Drohuit i-a răspuns: „O, regele meu, la drept vorbind, nu există decât două posibilități: fie ca regina să fugă sub protecția mea, fie ca ea să îi fie predată generalului! Ambele sunt însă la fel de periculoase!

7. Totuși, m-am gândit la un șiretlic! Dacă acesta va reuși, Fungar-Hellan va redeveni prietenul tău, iar tu vei putea rămâne rege, la fel ca și până acum! În caz contrar, singura soluție pentru a o salva pe Agla, dar și demnitatea ta regală, va fi fuga!

8. Iată în ce constă acest șiretlic: îmbrac-o pe Agla cât mai seducător cu putință, iar eu mă voi duce la Fungar-Hellan și îi voi spune:

9. Preafrumoasa Agla, pe care ai privit-o de atâtea ori cu plăcere, a aflat că te-ai supărat pe ea, deși ea te consideră prietenul ei cel mai drag! De aceea, te imploră să îți mai apleci o dată urechea la spusele ei, căci îți poate oferi explicații cât se poate de plauzibile, care te vor liniști în privința aparentei ei cruzimi atât de greu de înțeles’.

10. Generalul va accepta cu siguranță această invitație și va veni la regină, desigur, sub o escortă puternică. În ceea ce privește propunerile pe care trebuie să i le facă Agla, o voi instrui personal pe regină. Este important însă să îi permiți să îmi dea un gaj al sincerității ei, astfel încât Fungar-Hellan să ia misiunea mea în serios. Și astfel, lucrurile se vor putea aranja, după părerea mea!

11. Sunt absolut convins că la vederea preafrumoasei și seducătoarei Agla, generalul va accepta să negocieze cu ea!”

12. După ce Drohuit și-a expus astfel planul, Gurat i-a acordat întreaga lui binecuvântare și puteri depline. Căpitanul s-a întors imediat la Agla, iar aceasta a acceptat toate propunerile sale.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !