Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 19.4.2024, 03:18
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 8.6.2019, 11:09    Post subject: Capitolul 267 Reply with quote

Capitolul 267
Fungar-Hellan îl chestionează pe Drohuit. Răspunsul avizat al căpitanului.
(30 aprilie 1844)

1. După ce și-a mai revenit din starea sa de uimire, Fungar-Hellan l-a privit cu ochii mari pe Drohuit și i-a spus: „Drohuit, s-ar putea ca tu să fii un trimis al zeităților noastre protectoare, ba poate chiar al bătrânului Dumnezeu al mâniei, care nu dă dovadă de bunătate decât atunci când oamenii îi îndeplinesc voința, dar care la cel mai mic semn de nesupunere din partea acestora se înfurie și dorește să distrugă întregul pământ!

2. Da, nu este exclus ca tu să fii trimisul Lui! – La fel de posibil este însă să provii din infernul cel mai de jos, ca slujitor credincios al lui Satan! Mi se pare greu de crezut că ai fi putut descoperi altfel secrete atât de bine ascunse, care mie mi-au scăpat!

3. În acest mare oraș care numără mai mult de un milion de case nu se petrece nimic fără ca eu să fiu informat pe loc! În aceste condiții, mă întreb ce diavol a putut pune la cale un asemenea complot fără ca eu să aflu ceva despre el până când mi-a vorbit Agla?

4. Și cum ai reușit să împiedici această conspirație înspăimântătoare și absolut satanică? Explică-mi toate aceste lucruri și mă voi liniști. Dacă nu vei fi capabil însă, leii, tigrii, hienele, urșii și lupii îți vor deveni singura companie!”

5. Dar Drohuit i-a răspuns: „Prietene, ce tot spui acolo? Cum poți pretinde că știi tot ce se întâmplă în acest mare oraș, zi de zi? Îți spun: tu nu cunoști decât aparența lucrurilor, și nu semnificația lor profundă!

6. Cine ți-ar putea revela ce gândesc eu? Ce mă împiedică pe mine să vorbesc și să acționez astfel încât să dau de bănuit, în timp ce mă gândesc la cu totul altceva, în favoarea ta?

7. Sau invers, ce mă împiedică să vorbesc și să acționez cât se poate de corect în ochii tăi, dar să mă gândesc la trădare, încălcându-ți astfel încrederea exagerată și așa-zisa omnisciență?

8. De pildă, tu nu ai aflat niciodată că zeițele frumuseții cultivă pe ascuns arbuști plini cu otravă într-un colț retras al grădinii lor, pregătind în tot acest timp instrumente letale aparent inofensive, dar cu atât mai periculoase!

9. De ce au făcut acest lucru? – Ei bine, gândește-te la noul impozit pe care li l-ai cerut și la legea care le interzice să rămână însărcinate, și vei înțelege imediat motivele complotului lor!

10. La fel ca și Agla, îți spun și eu: du-te și convinge-te singur, și abia apoi îți vei da seama în ce măsură merit să fiu aruncat la fiarele tale feroce!”

11. Auzind aceste cuvinte, Fungar-Hellan a rămas absolut descumpănit. El a cerut ca întregul grup să se îndrepte către grădina zeițelor pentru a se convinge personal de adevărul celor auzite până în prezent. Drept urmare, grupul s-a pus în mișcare, îndreptându-se către templul iubirii.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !