Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 22:34
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 8.6.2019, 21:51    Post subject: Capitolul 273 Reply with quote

Capitolul 273
Mahal și caravana care îl însoțește ajung la templul iubirii. Marea recepție de la palatul regal.
(8 mai 1844)

1. Drumul care cobora din munți, aflat în stare proastă, căci era foarte rar frecventat, conducea direct către grădina zeițelor frumuseții și în apropiere de templul deschis. De aceea, călătorii noștri au trebuit să treacă prin această grădină funestă și în apropiere de edificiul cu pricina.

2. După aflarea evenimentelor care s-au petrecut în acest loc, vizitatorii templului erau mai numeroși ca oricând. Nu-i de mirare că membrii caravanei, mânați de curiozitate, și-au propus să urmeze și ei mulțimea, pentru a vedea ce se întâmplă acolo.

3. Dar șeful caravanei i-a spus lui Mahal: „Onorate bătrân și ilustru părinte al marii noastre regine! Ne-ar lua o oră ca să trecem prin toată această mulțime pentru a ne apropia astfel de templu! Deocamdată, nu dispunem de acest timp!

4. De aceea, mulțumește-te pentru moment să privești templul de departe. Dacă vei dori să îl vezi mai îndeaproape, o vei putea face fără probleme în compania regelui, căci atunci când apare acesta, poporul se retrage imediat și îi face cu respect loc!”

5. Mahal s-a mulțumit cu aceste explicații și a continuat să urmeze caravana.

6. Ajuns în oraș, uimirea sa nu a mai cunoscut limite. El s-a oprit în fața fiecărui palat, scufundat într-o stare de minunare din care nu mai reușea să iasă.

7. Cât despre copiii săi, aceștia erau de-a dreptul extaziați. Fiul său, pe nume Kisarell, întreba fără încetare dacă toate acele opere erau făcute de oameni.

8. Cele două fiice erau la fel de fascinate văzând toate mărfurile expuse pe tarabe și întrebau la tot pasul cui aparțineau acele lucruri minunate și dacă le puteau lua cu ele.

9. Șeful caravanei nu mai contenea cu explicațiile și a oftat ușurat atunci când, după patru ore, a reușit să ajungă la palatul regal.

10. Când caravana s-a oprit, regele, regina, Fungar-Hellan și Drohuit le-au ieșit în întâmpinare oaspeților, primindu-i cu cea mai mare amabilitate și conducându-i în interiorul reședinței regale.

11. Mahal era atât de fericit datorită faptului că și-a regăsit fiica preferată în circumstanțe atât de favorabile, după ce o plânsese atât de mulți ani, încât nu mai putea pronunța nici un singur cuvânt.

12. Cât despre Fungar-Hellan, acesta a început imediat să-i facă curte Pirei, pe care a plăcut-o din primul moment. El i-a pus numeroase întrebări, la care frumoasa Pira a răspuns cu toată naivitatea, fapt care l-a încântat pe general.

13. La fel, Drohuit și-a găsit fericirea alături de frumoasa Gella.

14. La rândul ei, Agla trecea când în brațele părintelui ei, când în cele ale fratelui său, fiind incapabilă să mai spună ceva, atât de fericită era.

15. Gurat a poruncit pe loc un festin somptuos și i-a îmbrăcat pe loc pe noii veniți cu haine regale.

16. Așa a fost primită această familie la Hanoh.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !