Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.1.2021, 13:34
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 8.6.2019, 21:54    Post subject: Capitolul 276 Reply with quote

Capitolul 276
Fungar-Hellan le cere de soții pe ambele surori. Generalul face un schimb cu Drohuit, care devine rege și o obține pe Agla drept soție.
(11 mai 1844)

1. După masa de dimineață, Fungar-Hellan s-a ridicat și i-a spus Aglei: „Agla, reprezentantă sublimă a frumuseții feminine ideale pe acest pământ! În afară de tine, singurele care îți egalează frumusețea sunt surorile tale! Gella îmi place la fel de mult ca Pira și nu reușesc să fac o alegere între ele!

2. Ca să fiu absolut sincer cu tine, aș prefera să le iau pe amândouă de soții, nu doar pe una singură! Dacă Drohuit mi-ar da aprobarea sa, ar găsi în mine un prieten devotat pentru totdeauna. Oricum, această decizie îi aparține numai lui!”

3. Auzind aceste cuvinte, Agla s-a întors către Drohuit și i-a spus la ureche: „Ai auzit ce dorește Fungar-Hellan, dragul meu Drohuit? Care este răspunsul tău?”

4. Drohuit i-a răspuns: „Am auzit, din păcate, dar ce pot face? Tot ce pot face este să renunț la o mireasă pe gustul meu din motive pur politice, mulțumindu-mă cu acest fruct amar și mimând satisfacția în fața acestui joc murdar! Singurul lucru care m-ar putea consola în fața acestei pierderi, o, divină Agla, ar fi certitudinea iubirii tale! În caz contrar, aș fi absolut disperat!”

5. Auzind aceste cuvinte din gura căpitanului ei preferat, care i s-au părut balsam pe rană, Agla i-a spus acestuia: „Da, Drohuit, îți vei găsi de o mie de ori consolarea în brațele mele! Acum, du-te însă la Fungar-Hellan și acordă-i ceea ce își dorește, și te asigur că totul se va termina cu bine!”

6. Drohuit s-a ridicat de la masă, s-a dus la general și i-a spus: „Prietene, sincer să fiu, aștepți foarte mult de la mine! Îmi propui să o sacrific pe aceea în schimbul căreia aș fi dispus să renunț la o lume întreagă! Pentru a-ți demonstra însă că tu reprezinți pentru mine mai mult decât întreaga lume, sunt dispus să accept acest sacrificiu de dragul prietenului meu intim, mai mare și mai puternic decât mine! În consecință, ți-o cedez pe aleasa inimii mele, mânat de un elan care provine din străfundurile acestei inimi, și te binecuvântez cu toată forța fericirii care credeam că îmi aparține deja!”

7. Auzind aceste cuvinte, Fungar-Hellan l-a luat în brațe pe Drohuit și l-a sărutat, spunându-i: „Drohuit, adevăr îți spun: acest sacrificiu îți va aduce avantaje la care nimeni nu a visat vreodată în întreaga lume; acest lucru este la fel de adevărat cum este faptul că eu mă numesc Fungar-Hellan și că dețin întreaga putere în mâinile mele!

8. Până atunci, îți spun un singur lucru: Drohuit, tu ești adevăratul rege, iar Gurat nu este decât un simplu figurant! În consecință, Agla îți aparține de drept! Lasă-l pe Gurat, care a îmbătrânit și a devenit slab, să se bucure de luxul lui și să reprezinte puterea regală în fața poporului. În ceea ce privește însă adevărata putere, aceasta ne va aparține nouă, mie și ție!

9. Aceasta este răsplata pentru datoria pe care o am față de tine și pe care ți-o acord în avans; viitorul îți va arăta ce îți va aduce!”

10. După aceste cuvinte, cei doi prieteni s-au îmbrățișat încă o dată. Drohuit a fost cât se poate de mulțumit cu promisiunea primită în schimbul sacrificiului său și a plecat imediat să o informeze pe Agla.

11. Atunci, Agla i-a luat mâna lui Drohuit, a apăsat-o la pieptul ei și i-a spus: „Acum, dorința mea cea mai intimă s-a îndeplinit! Tu îmi aparții!”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !