Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 18:15
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 8.6.2019, 21:57    Post subject: Capitolul 279 Reply with quote

Capitolul 279
Mahal îi adresează generalului un discurs cu consecințe grele. Argumentele celui din urmă sunt sinonime cu criteriile acestei lumi.
(15 mai 1844)

1. Fungar-Hellan a remarcat imediat că bătrânul Mahal plângea. De aceea, el s-a îndreptat către el și l-a întrebat care este motivul tristeții sale.

2. Mahal i-a răspuns: „O, potentat al acestui regat, care te bucuri de atâta timp de grația și de compasiunea lui Dumnezeu, Domnul nostru, dacă ai ști ce știu eu, și tu ai plânge, la fel ca mine, lamentându-te teribil!

3. Vezi tu, Domnul mi-a dăruit adineauri o mare lumină interioară, iar în această lumină am văzut crimele pe care le-ați comis cu toții împotriva Lui, precum și pedeapsa care urmează și care va consta în distrugerea voastră completă! Cum aș putea să nu plâng?

4. Voi ați ucis spiritul fiului meu Waltar, care a fost trimis la voi ca profet al lui Dumnezeu, și cine știe dacă nu i-ați ucis și trupul…

5. Oricum, chiar dacă i-ați fi ucis de o mie de ori trupul, nu aș plânge, ci aș râde, căci aș ști că fiul meu a rămas viu din punct de vedere spiritual în fața lui Dumnezeu. De vreme însă ce i-ați ucis spiritul, el a murit pentru totdeauna!

6. Aceasta va fi soarta tuturor copiilor mei care se află aici! Agla este deja de trei ori moartă, iar Kisarell, Pira și Gella vor muri în scurt timp dacă își vor însuși felul vostru de a fi, în cazul în care nu veți lua decizia să pășiți pe urmele marilor regi din trecutul acestui regat, respectiv Lameh, Tubal-Cain, Uraniel și Ohlad, care și-au păstrat cu toții verticalitatea în fața lui Dumnezeu!”

7. După ce a ascultat cuvintele lui Mahal, care i-au fost inspirate acestuia de Dumnezeu însuși, Fungar-Hellan a reflectat câteva momente, după care i-a spus pe o voce cât se poate de calmă: „Poate că ai dreptate, căci știu bine că primii locuitori din munții sacri dispun de o înțelepciune primordială, pe care noi am pierdut-o, din păcate. Oricum, nici noi nu suntem atât de limitați cum ai impresia tu!

8. Este foarte adevărat că în regatul nostru idolatria se amestecă cu cunoașterea lui Dumnezeu. Totuși, nimeni nu poate spune că Ființa Supremă nu este bine reprezentată în credințele noastre. Prin arta noastră plastică, noi materializăm pentru populație exclusiv acele forțe care provin de la Dumnezeul cel unic ce domnește asupra întregii creații, și nu le venerăm decât pentru că sunt divine. Nici măcar Dumnezeu nu ar considera acest lucru un sacrilegiu!

9. Spune-mi: de ce i s-ar părea abominabil lui Dumnezeu, care este înțelepciunea eternă, faptul că noi dăm nume acestor forțe, reprezentându-ni-le într-o formă tangibilă?

10. Spune-mi: atunci când admiri somptuozitatea unui edificiu și îi lauzi frumusețea, oare nu îl lauzi implicit și pe cel care l-a creat? Ce elogiu reprezintă acela în care lauzi persoana creatorului, dar îi critici opera? Nici un constructor nu ar fi satisfăcut de un astfel de elogiu!

11. Cunoștințele noastre referitoare la Dumnezeu merg mână în mână cu maniera noastră de a ne guverna poporul. Te-aș putea conduce oriunde în regatul nostru și nu vei auzi nici măcar o singură plângere la adresa noastră, a conducătorilor lui!

12. După cum vezi, oamenii sunt fericiți! Nimeni nu cunoaște sărăcia, iar artele și științele sunt cât se poate de înfloritoare. Spune-mi: crezi că Dumnezeu și-ar dori mai mult de la noi? Dacă dorește să ne ucidă, nu are decât să o facă, căci suntem cu toții în puterea Lui! Cât despre justiția unui asemenea act… Mai bine să o lăsăm baltă!

13. Vino cu mine și îți voi arăta cine suntem noi cu adevărat și cu ce ne ocupăm noi. Abia după aceea îmi vei spune dacă ți se pare ceva reprobabil în felul nostru de a fi!”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !