Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 14:47
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 8.6.2019, 22:09    Post subject: Capitolul 290 Reply with quote

Capitolul 290
Marii preoți sunt grațiați. Teribila judecată a preoților de rang inferior.
(31 mai 1844)

1. După ce Agla și Drohuit au fost astfel încarcerați, Fungar-Hellan s-a adresat marilor preoți, spunându-le:

2. „Ei bine, prieteni, masa este servită! Ne vom îndrepta așadar cu toții către sala de mese, pentru ca adepții voștri să nu rămână fără companie! Vă invit să veniți de bună-voie, dacă nu doriți să folosesc forța și împotriva voastră!”

3. Ca răspuns la această invitație cu iz letal, unul din marii preoți i-a spus lui Fungar-Hellan: „Prietene de cel mai înalt rang și frate! Ascultă-mă! Dacă omul se lasă angrenat prin tot felul de tertipuri și de amenințări în capcana întinsă de altcineva, greșeala sa este umană, dar dacă se încăpățânează să dorească să rămână în ea, comportamentul său devine deja infernal!

4. Așa s-a întâmplat și în cazul nostru! Viclenii preoți din clerul inferior ne-au silit să ne comportăm în acest fel, cel mai adesea prin presiuni și amenințări teribile. Ni s-a vorbit de o putere de zece ori superioară celei de care dispui tu și am fost asigurați că ești deja prizonier și că dușmanii tăi erau acum stăpânii acestui oraș și ai întregului regat!

5. După ce am ascultat aceste afirmații de mii de ori, am fost obligați să deschidem apartamentele tale și să constatăm cu ochii noștri că dușmanii tăi au otrăvit tot ce se află în ele. În decursul acestei activități de cercetare, o sută din oamenii noștri și-au pierdut viața și am fost nevoiți să îi evacuăm în sicrie închise.

6. Așa stau lucrurile în cazul nostru. Iartă-ne pentru acest pas greșit și fii convins că de acum înainte dorim să-ți fim cei mai buni prieteni!”

7. După ce marele preot a tăcut, Fungar-Hellan s-a întors către Mahal și l-a întrebat ce ar trebui să facă.

8. Mahal i-a răspuns: „Fă-i prizonieri, dar nu ai temnițelor tale, ci ai inimii tale! Iartă-i și greșelile tale vor fi iertate la rândul lor! – În ceea ce îi privește însă pe membrii clerului inferior aflați deja în temnițe, dispune aducerea lor în sala de mese. Ei merită să fie așezați cu forța la masă și să consume alimentele pe care le-au otrăvit cu mâna lor, căci sacrilegiul lor este prea mare și își merită pe deplin moartea! Cât despre Agla și Drohuit, lasă-i să asiste la acest spectacol, pentru a-și da seama de consecințele profanării comise!”

9. Fungar-Hellan a făcut tot ce l-a sfătuit Mahal.

10. Și astfel, o mie de preoți de rang inferior au fost aduși cu forța în sala de mese și siliți să se așeze. Ei au încercat să opună rezistență, dar fără nici un succes. Cei mai mulți dintre ei și-au pierdut viața doar așezându-se pe scaune și au murit pradă unor convulsii oribile. Ceilalți au murit din cauza alimentelor, pe care au fost forțați să le înghită.

11. Cei doi martori care asistau la acest spectacol îngrozitor din cuștile lor au căzut leșinați din cauza ororii. Ei au fost conduși afară și treziți la viață cu ajutorul oțetului.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !