Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 19:50
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 12.6.2019, 14:14    Post subject: Capitolul 303 Reply with quote

Capitolul 303
Discursul lui Fungar-Hellan referitor la nebunia strălucirii exterioare a lucrurilor. Înțelepciunea simplității. Mahal îl laudă pe general.
(18 iunie 1844)

1. În timp ce Agla încă mai plângea la pieptul tatălui ei, Fungar-Hellan i-a spus: „Agla, adevăr îți spun: așa cum ești acum, îmi placi mult mai mult decât pe vremea când erai îmbrăcată în hainele tale regale, care erau pe punctul de a te transforma într-o slujitoare perfectă a infernului! Rămâi în această stare de spirit și vei fi mult mai mult pe placul lui Dumnezeu și al nostru decât în timpul perioadei tale de măreție. Îți mărturisesc cu sinceritate că am fost întotdeauna adversarul cel mai neîmpăcat al oricărei splendori exterioare!

2. Cine dorește să-mi fie prieten trebuie să se debaraseze de tot ce strălucește și să se îmbrace în haine simple. Numai atunci îl voi considera un om pentru care bine poporului contează la fel de mult cum contează pentru mine!

3. Aurul și argintul ar trebui transformate în monede utile, având pe ele efigia regelui și a mea! În acest fel, ele vor sluji întregului popor! Dacă nu vom face decât să ne împodobim cu ele, aceste metale prețioase ne vor trage în jos sub greutatea lor, iar în acest fel nu vom avea nici un avantaj de pe urma lor, nici noi, nici poporul, și nu îi vom aduce astfel nici un serviciu lui Dumnezeu, Domnul întregii splendori!

4. Într-adevăr, atât timp cât nu ne vom putea îmbrăca cu o haină țesută din stele veritabile și cât pieptul nostru nu va fi decorat cu soarele autentic, întru slava Celui care ne-a creat, toate falsele ornamente ar trebui să dispară din ținuta noastră vestimentară! Căci ceea ce nu strălucește în sine, precum soarele și stelele, nu este decât un hoț de lumină, care nu poate face paradă de ea decât atât timp cât sublima strălucire divină continuă să îi confere forța sa divină; când aceasta dispare, acești hoți de lumină pe care noi îi prețuim atât de mult nu mai reușesc să se identifice decât cu murdăria dezgustătoare și cu gunoaiele infecte, devenind mai întunecați chiar decât acestea!

5. Numai ceea ce este folosit într-o manieră profitabilă este pe placul lui Dumnezeu, căci El a creat această lume pentru ca oamenii să se folosească de ea! Dacă ne folosim însă de aceste lucruri într-o manieră abuzivă, acțiunile noastre devin inevitabil o oroare în fața lui Dumnezeu, Cel care reprezintă însăși ordinea eternă și sfântă. De aceea, haideți să dispunem renunțarea la bijuterii și la nestemate în întregul nostru regat!”

6. După aceste cuvinte, Fungar-Hellan și-a smuls toate podoabele pe care le purta, fiind imitat imediat de rege și de ceilalți demnitari prezenți. Tot acest aur și tot acest argint a fost folosit pentru a bate monedă.

7. Mahal l-a lăudat îndelung pe Fungar-Hellan, după care a adăugat: „Fungar-Hellan, am impresia că Spiritul lui Dumnezeu a coborât asupra ta! Adevăr îți spun: pentru o clipă mi s-a părut că îl aud vorbind pe bătrânul Enoh prin gura ta! Vezi tu, de obicei o asemenea înțelepciune nu poate fi găsită în ființa umană!”

8. După care Mahal i-a mulțumit din nou lui Dumnezeu pentru toată grația pe care a revărsat-o asupra acestui om, căci toți cei de față se minunau de înțelepciunea sa!

9. La rândul lor, marii preoți i-au spus generalului: „La ora actuală, numai tu ești demn să ne fii superior!”

10. Întreaga adunare a pecetluit aceste cuvinte printr-un „Amin” colectiv.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !