Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 2.7.2020, 21:12
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 12.6.2019, 14:19    Post subject: Capitolul 310 Reply with quote

Capitolul 310
Dispariția celor eliberați într-o deschizătură misterioasă aflată în peretele stâncos.
(28 iunie 1844)

1. Încotro s-au îndreptat prizonierii eliberați? Ei s-au dus direct către un fost amplasament al templului, unde se afla un perete stâncos în interiorul căruia exista o grotă suficient de înaltă pentru a permite trecerea unui bărbat ușor încovoiat.

2. Toți cei eliberați au intrat în această grotă, iar spionii au fost nevoiți să aștepte cu nerăbdare noaptea, pentru a-i surprinde pe cei care ar fi încercat să iasă. Dar nimeni nu a mai ieșit din peșteră, nici oameni, nici vreun animal.

3. Seara, ei au cerut ajutorul gărzilor, pentru a supraveghea cu atenție deschizătura din munte și a-i surprinde pe cei care ies din ea. Timp de trei zile, eforturile lor au rămas însă zadarnice, căci nimeni nu a ieșit din peșteră.

4. După acest interval de timp, o parte din spioni s-au întors la cartierul general și i-au împărtășit lui Fungar-Hellan ce s-a întâmplat. Acesta a făcut ochii mari, neștiind ce să creadă despre toată această poveste.

5. Și totuși, după numai o oră, foștii prizonieri s-au întors cu toții, vii și nevătămați.

6. A fost rândul spionilor să se minuneze la culme, furioși că slujitorii taurului i-au înșelat în acest fel.

7. Fungar-Hellan le-a făcut un semn imperceptibil spionilor săi, pentru a-i chema înapoi (cu ajutorul unor mesageri rapizi) pe cei care rămăseseră de gardă la poalele peretelui stâncos.

8. Aceștia i-au chemat pe cei mai rapizi alergători, pe care i-au trimis la spionii rămași la posturile lor de observație pentru a-i chema înapoi.

9. După numai șapte ore, toată lumea era adunată în fața cortului generalului, care a făcut un pas înainte și s-a adresat astfel celor eliberați:

10. „Ce-i drept, v-ați întors la momentul pe care l-am stabilit, dar acest lucru nu îmi este de ajuns pentru a vă încredința noile voastre funcții! Înainte să fac acest lucru, va trebui să îmi povestiți cu fidelitate tot ce ați făcut în aceste trei zile. Abia atunci mă voi convinge dacă jurământul vostru de credință față de mine este adevărat, fapt care vă va scuti de pedeapsa cuvenită pentru faptul că mi-ați atacat soldații cu pietre în timpul asediului templului! De aceea, vorbiți, dar aflați că orice neadevăr vă va atrage moartea!”

11. Cei interpelați i-au răspuns: „Nu ne-ai îngăduit tu trei zile de libertate absolută? De ce ne ceri acum să îți mărturisim ce am făcut? Nu ne-ai spus că aveam dreptul să facem orice doream?”

12. Dar generalul le-a spus: „Prin această libertate pe care v-am acordat-o nu am dorit decât să vă pun la încercare. Era absolut necesar să acționez în acest fel pentru a ști în ce măsură vă puteam încredința noile voastre funcții, care sunt foarte importante! Toți cei formați la școala mea trebuie să treacă printr-un astfel de test decisiv al libertății; cei care trec de acest examen câștigă totul, dar cei care îl pică pierd totul! De aceea, răspundeți-mi fără alte discuții la întrebarea pe care v-am pus-o! În caz contrar, veți fi străpunși de 10.000 de săbii!”

13. Auzind aceste cuvinte, preoții au rămas interziși. Apoi, unul dintre ei a luat cuvântul: „Puternice domn, de vreme ce dorești să știi totul, află că în timpul celor trei zile am făcut penitență! La drept vorbind, a fost o penitență destul de dură, pentru a ne putea reconcilia astfel cu propria noastră conștiință, văzând cât de ofensat ai fost de ignoranța noastră!”

14. Generalul nu s-a putut împiedica să nu râdă, după care a spus: „Hm, nu-i deloc rău! Și unde se află acest loc sacru de penitență? Nu de alta, dar doresc să înalț în el un mare monument închinat fidelității voastre față de mine!”

15. Auzind aceste cuvinte, falșii penitenți și-au mușcat buzele, iar unul dintre ei a spus: „O, puternice senior, este vorba de o peșteră îngrozitoare aflată în interiorul muntelui. Plasarea unui monument în ea ar fi cu totul nelalocul ei! Te rugăm, nu pune acest proiect în execuție!”

16. Dar Fungar-Hellan i-a răspuns: „O, nu face nimic! Vom transforma această peșteră îngrozitoare într-un loc cât se poate de agreabil!”

17. Penitenții s-au albit la față, dar au fost nevoiți să asculte și să pornească la drum, ghidându-i pe ceilalți către peșteră.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !