Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 21:44
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 12.6.2019, 14:25    Post subject: Capitolul 317 Reply with quote

Capitolul 317
Frumoasa Agla le predică preoților consacrați zeității apelor.
(9 iulie 1844)

1. Ajunși în fața lui Fungar-Hellan, preoții s-au înclinat până la pământ, după care unul dintre ei a luat cuvântul și a spus:

2. „O, tu, zeu al zeilor care nu ai sfârșit, mai puternic decât tot ce există, prinț al tuturor prinților și domn al tuturor domnilor! O, tu, în fața căruia munții tremură și pe care apele îl ascultă fremătând, care ai fondat cerul și pământul și care ai construit un imens oraș pentru milioane de oameni, o, spune-ne nouă, sărmani viermi care ne târâm prin praful de la picioarele tale, ce anume dorești de la noi?”

3. Acest discurs stupid a fost întâmpinat de un hohot generalizat de râs care i-a zguduit pe toți cei prezenți în marele cort al lui Fungar-Hellan. Generalul i-a cerut Aglei să urmeze sfatul tatălui ei și să se adreseze acestor nebuni pentru a-i convinge de sminteala lor și pentru a încerca să le schimbe învățătura cu una mai înțeleaptă.

4. Agla a avansat un pas înainte, în roba ei cenușie, și-a dat părul pe spate și și-a arătat fața superbă, care le-a tăiat literalmente respirația preoților. Aceștia au rămas practic împietriți, neîndrăznind să își miște nici măcar capul, pentru a nu pierde vreun cuvânt rostit de această ființă sublimă.

5. Agla i-a privit cu atenție timp de câteva clipe, după care i-a întrebat: „Cum se face că păstrați această tăcere stupidă în fața mea? Haide, spuneți-mi dacă ce i-ați relatat mai înainte generalului era adevărat, caz în care vom vorbi despre altceva! Răspundeți-mi! Vă ordon acest lucru, în numele marelui Dumnezeu cel etern!”

6. Dar, auzind vocea dulce a Aglei, preoții au fost atât de fermecați încât nu au putut pronunța decât câteva sunete nearticulate, de genul: „O! – O! – O! – Ah! – Ah! – Ah!”

7. Unul singur dintre ei a găsit suficientă forță interioară pentru a murmura o frază absurdă care suna cam așa: „O, o, o! Ești neasemuită! O, o, o, tu personifici întreaga frumusețe feminină! Cine te poate privi păstrându-și viața? Cine mai poate vorbi după ce a auzit din gura ta sunetele și armoniile celeste? O, o, o! Tu, cea mai frumoasă, cea mai frumoasă, creatură divină, creatură divinㅔ.

8. Intrat într-o stare de transă, stângaciul orator a tăcut, la fel ca și colegii săi.

9. Fungar-Hellan nu s-a putut împiedica să nu se amuze, spunându-i lui Mahal: „Acum putem face orice dorim cu acești netoți, căci vederea Aglei i-a vrăjit complet! Mă tem că dacă Agla nu se va retrage, acești indivizi ar putea cădea pradă unei frenezii amoroase care ne va face o mie de necazuri!”

10. Mahal împărtășea întru totul această opinie, așa că a chemat-o pe Agla la el și i-a spus: „Draga mea fiică, nu cred că vei avea succes cu acești bărbați; de aceea, ascunde-ți din nou fața, pentru a nu fi nevoiți cu toții să asistăm la un spectacol dezgustător!”

11. Drept urmare, Agla s-a retras fără alte comentarii, dându-i dreptate tatălui ei.

12. A urmat rândul lui Kisarell să fie chemat să vorbească. Când băiatul a apărut, preoții au crezut că o văd pe Agla deghizată, dat fiind că era aproape identic cu ea. Căzuți într-un extaz chiar mai puternic decât prima oară, aceștia au continuat să rămână muți, așa că tânărul a trebuit să se retragă la rândul lui.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !