Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 22.9.2020, 08:18
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 12.6.2019, 14:26    Post subject: Capitolul 318 Reply with quote

Capitolul 318
Mahal îi dă anumite explicații generalului. Învățătura ratată a preoților ca imagine simbolică a eșecului iubirii divine în raport cu oamenii.
(10 iulie 1844)

1. Fungar-Hellan și-a dat seama că sfatul lui Mahal s-a dovedit greșit. Era pentru prima oară când se întâmpla așa ceva. De aceea, el l-a întrebat pe loc: „Frate întru adevăratul Dumnezeu, cum se face că sfatul tău a rămas fără nici un efect, dând greș de această dată?”

2. Mahal i-a răspuns: „Frate, acum câteva clipe, acest lucru mi se părea și mie ciudat, dat fiind că tot ce spun eu îmi este transmis mai întâi de Spiritul Domnului; acum îmi dau însă seama de ce nu a dat rezultat acest sfat!

3. Vezi tu, ceea ce s-a întâmplat mai devreme ilustrează perfect relația noastră cu Dumnezeu.

4. Acești preoți desfrânați și orientați exclusiv către lumea exterioară îi reprezintă întocmai pe oamenii acestei epoci. Noi am venit la acești slujitori dăruiți în întregime idolatrizării apei însoțiți de o mare armată de soldați. În mod similar, Dumnezeu a venit la început în calitatea Sa de Judecător atotputernic în fața primului cuplu de oameni.

5. Acest cuplu s-a căit însă pentru greșeala sa în fața Creatorului; de aceea, Dumnezeu s-a întors la el plin de clemență, dăruind din nou ființei umane pacea spirituală de care s-a bucurat atunci când a fost creată. Din păcate, omul a uitat foarte rapid mânia divină și s-a făcut din nou vinovat față de bunătatea Creatorului său.

6. Cu toate acestea, Dumnezeu nu și-a propus să schimbe imediat prietenia sa cu ființa umană, transformând-o din nou în mânie. Dimpotrivă, El și-a propus să o ajute, amplificându-și iubirea, grația și compasiunea față de ea. Mai mult, și-a propus să recupereze în întregime rasa umană coruptă, exclusiv prin forța iubirii Sale.

7. La început, când oamenii au contemplat fața iubirii lui Dumnezeu, auzind vocea Lui plină de blândețe, ei nu s-au putut împiedica să nu-L iubească la rândul lor. Din păcate, tocmai din cauza acestei iubiri, ei i-au atribuit lui Dumnezeu o indulgență și o răbdare atât de mari încât au ajuns la concluzia că El este incapabil să îi mai judece pentru păcatele lor!

8. Inițial, oamenii L-au iubit pe Dumnezeu cu o forță atât de mare încât iubirea lor plină de puritate era capabilă să înțeleagă tot ce a creat Acesta. În timp, ei și-au reorientat însă iubirea din ce în ce mai mult către lumea vizibilă, uitând treptat de iubirea divină. De fapt, au mers atât de departe încât au pus la cea mai grea încercare răbdarea divină. Atunci, Dumnezeu a luat decizia să lovească rasa umană în întregime orientată către exterior cu o judecată colectivă, care să lovească totalitatea ființelor vii. Acest lucru trebuie să se întâmple la ora actuală, căci oamenii nu mai știu nimic despre Dumnezeu, la fel ca acești preoți cărora le-ai dat puterea asupra acestei insule, așa cum Dumnezeu le-a dat cândva oamenilor puterea asupra acestui pământ.

9. Preoții au abuzat de această putere, așa că noi am venit să le-o luăm. Ei ne-au ghicit însă intențiile și au acționat în așa fel încât, atunci când am venit, nu am găsit nimic care să le reproșăm.

10. De aceea, ni s-a făcut milă de ei și i-am chemat aici cu intenția de a le dărui din nou adevărata iubire și adevărata cunoaștere, prin intermediul Aglei și al lui Kisarell.

11. Ce efect a avut însă acest lucru asupra preoților? – Ei au devenit încă și mai senzuali decât înainte, iar acest lucru s-a întâmplat chiar în fața noastră!

12. Ascultă: exact la fel ne comportăm noi în fața lui Dumnezeu! Cu cât iubirea și răbdarea pe care ni le arată El sunt mai mari, cu atât mai orientați către lumea exterioară devenim noi, împinși de senzualitatea noastră. Suntem cu toții din ce în ce mai mândri de noi înșine, iar în cele din urmă nici o altă creatură nu mai contează pentru noi decât propria noastră persoană. Cât despre Dumnezeu, acesta nici nu mai există pentru noi!

13. Deși buzele noastre vorbesc despre Dumnezeu, noi îl negăm prin toate acțiunile noastre! Și asta în condițiile în care Dumnezeu se neagă în întregime pe Sine, dăruindu-ne nouă toate comorile Sale. Noi procedăm exact invers: în cel mai bun caz, dăruim o parte infimă din ceea ce posedăm fraților noștri și păstrăm grosul pentru noi înșine!

14. Iată, acesta este motivul pentru care Domnul a generat aceste evenimente, pentru ca noi să ne dăm seama că ne comportăm față de El exact așa cum se comportă acești preoți față de noi!

15. Pentru a ne împiedica să cădem în întregime pradă egoismului nostru, Dumnezeu se vede nevoit să se retragă în iubirea Lui, refuzându-ne-o de acum înainte, la fel cum Agla și Kisarell au fost nevoiți să se retragă din fața acestor preoți!

16. Acum înțelegi de ce a eșuat acest sfat? – În realitate, acest eșec simbolizează prin corespondență imaginea eșecului iubirii divine în raport cu noi, oamenii!”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !