Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 20:50
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 12.6.2019, 14:27    Post subject: Capitolul 320 Reply with quote

Capitolul 320
Tabăra generalului este instalată la poalele lanțului de munți. Amenințările lui Fungar-Hellan, care se îndoiește de Mahal. Teribila zguduitură a muntelui minat. Sfatul lui Mahal, de a încheia pacea.
(12 iulie 1844)

1. Locul în care muntenii intenționau să își croiască drum către ținuturile de la șes se afla la o sută de leghe nord-est de Hanoh și la 30 de leghe de lacul în mijlocul căruia era situată insula adoratorilor apei. Locul s-a dovedit a fi un deșert imens, în care nu creștea nici un fel de vegetație, cu excepția câtorva tufișuri de bace sălbatice. Acesta este exact ținutul pe care cei de la șes l-au transformat cândva în simpli pereți verticali, distrugând toate cărările practicabile pe o distanță de 20 de ore de mers și pe o înălțime de 30 de stânjeni, ceea ce făcea ca panta să fie imposibil de escaladat sau de coborât.

2. Fungar-Hellan a dispus înălțarea corturilor sale roșii și galbene la circa 150 de stânjeni de munte. După ce marea armată a fost organizată de-a lungul muntelui, iar soldații și-au instalat corturile, generalul i-a spus lui Mahal, care se pregătea de culcare:
3. „Prietene, ne-am instalat aici tabăra la sfatul tău, dar nu zăresc nici cel mai mic semn care să corespundă cu predicția ta! Nu cumva m-ai înșelat atunci când mi-ai spus să vin aici? – Adevăr îți spun: deși sunt prietenul tău cel mai bun, te avertizez că o asemenea înșelătorie te-ar putea costa foarte scump!”

4. Mahal i-a răspuns: „Ai grijă ca Cel de sus să nu te facă să plătești tu însuți foarte scump aceste bănuieli legate de mine! – În ceea ce mă privește, nu am nimic să-mi reproșez!”

5. De-abia a pronunțat Mahal aceste cuvinte că muntele s-a zguduit în întregime.

6. Toată lumea a ieșit afară din corturi pentru a vedea ce se întâmplă. Partea de sus a muntelui era învăluită de fum, care amintea teribil de cel produs de aprinderea explozivilor. Cu un zgomot de tunet, mii de avalanșe alcătuite din pământ și pietre s-au prăbușit în văile de dedesubt, închizând în întregime spațiul dreptunghiular dintre peretele stâncos vertical și ținutul cu aspect deșertic de la baza lui.

7. Datorită forței avalanșelor, peretele vertical a fost el însuși străpuns în câteva locuri, croind o breșă în acesta. Incapabil să împiedice catastrofa, Fungar-Hellan a fost nevoit să asiste cu tristețe la acest spectacol. Căci cine ar fi îndrăznit să împiedice avalanșele care se succedau într-un ritm din ce în ce mai precipitat?

8. Atunci, Mahal l-a întrebat pe Fungar-Hellan dacă încă mai consideră explicațiile sale o înșelătorie.

9. Generalul i-a răspuns: „O, teribil profet coborât din cerul lui Dumnezeu! De ce trebuie să ne anunți toate aceste evenimente înspăimântătoare cu o exactitate atât de exasperantă? De ce nu ne dai și vești bune, care să se dovedească la fel de exacte? Iar acum, spune-mi: ce putem face pentru a-i învinge pe acești munteni avizi de răzbunare?”

10. Mahal i-a răspuns: „Cel mai bun lucru pe care îl putem face este să rămânem pe loc, căci simpla noastră prezență le va spune că o putere superioară ne-a ghidat exact către locul și în momentul în care urmau să își croiască un drum către ținuturile de la șes! Acest lucru le va inspira un mare respect în ceea ce ne privește, și în loc să intre în luptă, se vor arăta dispuși să înceapă cu noi tratative de pace!

11. Nu trebuie însă cu nici un chip să îi ataci atunci când vor coborî la vale. În schimb, poți desfășura o gardă puternică în fața corturilor noastre, astfel încât să le inspiri respect în fața forței de care dispunem!”

12. Fungar-Hellan a urmat cu strictețe sfaturile lui Mahal. În scurt timp, el a descoperit apariția primilor spioni, care verificau dacă pasajul croit printre stânci era suficient de lat.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !