Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 14:54
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 12.6.2019, 17:01    Post subject: Capitolul 322 Reply with quote

Capitolul 322
Fuga lui Fungar-Hellan și relatarea marii bătălii în fața regelui Gurat. Generalul pune pe picioare o nouă armată, alcătuită din patru milioane de soldați.
(16 iulie 1844)

1. Printre supraviețuitori se număra și Fungar-Hellan, precum și doi șefi ai armatei. Aceștia s-au retras împreună cu puținii soldați care le-au mai rămas, fiind urmăriți pe o porțiune din drum de supraviețuitorii munteni.

2. Ajuns la Hanoh, Fungar-Hellan s-a grăbit să îl caute pe Gurat, care l-a primit cu brațele deschise. El i-a povestit regelui deznodământul catastrofal al bătăliei, după care i-a spus:

3. „Frate! Am pierdut totul! Disperați că nu au găsit nici o altă ieșire, locuitorii din munți și-au croit o trecere către un loc deșertic situat la circa 60 de ore de mers de marele lac, un loc pe care mi l-a indicat ticălosul de Mahal! Armata muntenilor era superioară celei de care dispuneam eu cu circa un milion de soldați.

4. Pe scurt, după ce bătrânul ticălos s-a îndepărtat de mine cu clica lui, într-o manieră pe care nu reușesc să o înțeleg nici acum, îndreptându-se către dușmanii noștri ca un veritabil trădător ce este, și după ce i-am strâns de gât cu propriile mele mâini pe cei trei soli impertinenți ai muntenilor, inamicul ne-a atacat în o mie de locuri!

5. A urmat o luptă feroce, care a durat trei zile și trei nopți. În cea de-a patra zi eram deja învins și nu mai dispuneam decât de 2000 de oameni, dintre care doar o mie erau soldați. Am fost nevoit să scap prin fugă, pentru a nu-mi sacrifica și ultimii oameni.

6. Dușmanii noștri au pierdut mai bine de două milioane de soldați! Îți spun: în cea de-a treia zi, ne băteam deja pe munți de cadavre! Cu siguranță, soldații mei s-au luptat cu mai mult curaj decât adversarii lor, căci au ucis aproape trei milioane dintre ei, în timp ce noi nu am pierdut decât două milioane! Superioritatea inamicului s-a dovedit însă prea mare pentru a-l putea învinge complet!

7. Acum, va trebui să adunăm o nouă armată de patru milioane de oameni, pentru a ne răzbuna pe orgolioșii prinți ai muntenilor, într-o manieră care nu a mai fost văzută vreodată pe pământ! Mai mult, va trebui să ne grăbim, pentru ca dușmanii noștri să nu ne-o ia înainte!

8. O, nenorocire vouă, ucigași ai poporului meu! Fungar-Hellan va deveni de astăzi regele tuturor diavolilor și vă va trata cu o cruzime care îl va înspăimânta chiar și pe prințul lor! Te blestem de o mie de ori, pământule, precum și toate creaturile care se găsesc pe suprafața ta! Eu voi fi cel care îți va da lovitura de grație! – Iar acum, să ne apucăm să adunăm noua armată, mai înspăimântătoare decât oricare alta!”

9. Gurat a fost atât de copleșit de acest discurs încât nu a reușit să pronunțe nici un cuvânt.

10. Fungar-Hellan l-a părăsit în grabă și a dispus imediat organizarea unei mari recrutări în rândul populației.

11. Într-un interval de numai o lună, o mare armată alcătuită din patru milioane de oameni era pusă deja pe picioare în împrejurimile Hanohului.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !