Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 6.7.2020, 10:44
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 12.6.2019, 17:34    Post subject: Capitolul 331 Reply with quote

Capitolul 331
Mahal în fața lui Noe. Relatarea sa referitoare la starea de lucruri în rândul popoarelor de la șes. Tristețea celor doi frați.
(29 iulie 1844)

1. După zece zile de mers, Mahal și copiii săi au ajuns pe înălțimile încă sacre, unde l-au întâlnit pe Noe, care le-a ieșit în întâmpinare o bună bucată de drum.

2. Cei doi frați s-au îmbrățișat strâns și s-au bucurat enorm de această revedere.

3. Noe a dorit imediat să știe care era situația în ținuturile de la șes, respectiv dacă populația de aici era dispusă să își întoarcă fața către Domnul sau dacă se orienta din ce în ce mai mult către lumea exterioară.

4. Mahal i-a răspuns: „O, frate, principala cauză a întoarcerii mele este tocmai absența absolută a oricărei pietăți în rândul acelui popor, pe care am avut ocazia să o cunosc bine în timpul lungilor mele călătorii!

5. Am sperat întotdeauna că, prin grația lui Dumnezeu, voi reuși să îi aduc înapoi la El pe locuitorii de la șes, prin intermediul regilor și prinților lor; totuși, acum zece zile, Domnul mi-a arătat clar ce se întâmplă cu umanitatea de pe acest pământ, așa că mi-am dat seama că nu mai este nimic de făcut, nici cu ajutorul miracolelor, nici prin alte mijloace.

6. Căci oamenii s-au întors în întregime către lumea exterioară, iar spiritul lor interior a murit! Iar atunci când spiritul nu mai poate acționa în ființa umană, cum ar putea aceasta să mai descopere ceea ce este spiritual și divin?

7. Poate că dacă ar fi fost vorba doar de convertirea unui număr mic de oameni, acest lucru ar mai fi fost încă posibil; dar ce poate face un singur om în fața tuturor acestor milioane de inimi împietrite?

8. Oamenii ascultă timp de câteva clipe ceea ce le spui, după care îți întorc spatele cu indiferență. Dacă ai noroc, ți se râde în nas sau ești considerat nebun. Dacă nu ai noroc, ești hăituit, închis și ucis! Adevăr îți spun: viața unui om de la șes nu are mai multă valoare decât cea a unui țânțar!

9. O, frate, când îmi aduc aminte prin ce am trecut în ținuturile de la șes, încă mă mai trec frisoane! Cred că mai bine este în infern, și nu putem spune că nu știam de multă vreme acest lucru!”

10. Când Mahal a tăcut, Noe a scos un suspin adânc și a spus: „Văd că lucrurile se petrec exact așa cum mi le-a arătat Domnul în spirit! O, lume, lume, de ce nu dorești să te lași corectată de blândul Spirit al lui Dumnezeu, preferând judecata și pierzania eternă?”

11. După care cei doi frați s-au îndreptat în tăcere către coliba în care locuia altădată Adam și au deplâns împreună soarta acestui pământ care fusese atât de magnific atunci când a fost creat.

12. Atunci, Mahal a observat marea arcă a lui Noe, care era aproape terminată, și s-a minunat că aceasta a putut fi construită într-un timp atât de scurt.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !