Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 16:28
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 12.6.2019, 17:47    Post subject: Capitolul 334 Reply with quote

Capitolul 334
Noe își pune fratele în gardă. Orbirea lui Mahal și cearta lui cu Domnul.
(2 august 1844)

1. Noe a remarcat imediat marea tristețe care i-a cuprins pe Mahal și pe copiii acestuia; căci toți erau foarte tulburați să afle că numai Noe și familia sa își găsiseră grația în fața lui Dumnezeu.

2. Atunci, Noe i-a spus lui Mahal: „Frate, de ce ești atât de trist? Nu mi-ai dat tu cuvântul, spunându-mi că nu te vei mânia nici măcar dacă Domnul te-ar biciui pe spatele gol cu un mănunchi de spini în flăcări?

3. O, frate, așa te ții tu de cuvântul pe care mi l-ai dat? Nu știi tu cât de bun este Domnul, cât de infinită este răbdarea Lui și cât de nelimitată este compasiunea Lui?

4. Spune-mi: când nu l-a iertat Domnul pe cel care s-a căit sincer în fața lui, cu inima plină de iubire și de smerenie, așa cum procedează un copilaș în fața tatălui său? Fă și tu la fel, și cu siguranță nu vei avea motive să rămâi atât de trist”.

5. Atunci, Mahal și-a mai revenit și i-a spus lui Noe: „Frate, spune-mi un singur păcat pe care l-am comis eu în fața Domnului Dumnezeu, și voi plânge tot restul vieții care mi-a mai rămas rugându-L să mă ierte!

6. Nu sunt eu la fel de pur ca și tine? Atunci de ce dorește Domnul să mă judece? Ce rău am făcut eu în fața ochilor Lui, pentru a-mi interzice să intru în această arcă?

7. O, frate, oare a fost o greșeală faptul că am dorit să-mi găsesc copiii rătăciți în ținuturile de la șes, deși Domnul Însuși l-a trimis acolo pe Waltar, pe care l-a lăsat apoi să cadă în păcat și să fie ucis? Când am păcătuit eu, pentru ca Domnul să mă pedepsească în acest fel?

8. Tocmai mi-ai spus că Domnul s-a căit că i-a creat pe oameni! În acest caz, cum trebuie să-i privim noi? Ei bine, îți răspund eu: trebuie să îi considerăm un păcat al lui Dumnezeu! – Iar eu credeam că Dumnezeu nu poate greși!

9. De vreme ce El a acționat în acest fel, păcătuind rușinos față de mine și dând dovadă de lipsă de loialitate, îmi dau seama că și Dumnezeu poate păcătui, la fel ca noi! Căci nu poate fi vorba de căință fără păcat; și oricine zice: ‚Mă căiesc’, înseamnă că a păcătuit!

10. De aceea, eu nu cred că Dumnezeu mă poate acuza pe mine de vreun păcat; în schimb, eu îi pot demonstra cu ușurință că a greșit față de mine, care am fost întotdeauna drept!”

11. Auzind aceste cuvinte, Noe s-a cutremurat.

12. Cuprins de mânie, Mahal s-a ridicat și a plecat către culmea muntelui, însoțit de copiii săi.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !