Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 19.9.2020, 08:49
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 12.6.2019, 18:15    Post subject: Capitolul 340 Reply with quote

Capitolul 340
Mahal se întreține cu Waltar, discutând despre dispariția Domnului. Mahal își dă seama de greșeala pe care a făcut-o și se căiește. Cuvintele de iertare ale Domnului ieșite din norul luminos.
(9 august 1844)

1. Când Mahal și-a dat seama că Domnul nu se mai afla printre numeroșii mesageri ai cerurilor, el l-a întrebat pe Waltar ce s-a întâmplat.

2. Waltar i-a răspuns: „O, Mahal, Domnul s-a ascuns de tine, exclusiv din cauza imensei Lui bunătăți și a iubirii Sale infinite! Căci dacă s-ar fi aflat încă într-o formă vizibilă în fața ta, tu ai fi fost judecat de atotputerea prezenței Sale, care te-ar fi atras către El cu o forță indescriptibilă! În acest fel, ai fi fost privat de întreaga libertate de care te bucuri la ora actuală, iar spiritul tău ar fi murit!

3. Știind toate acestea, Domnul a preferat să dispară din fața ochilor tăi! Căci există o diferență infinită între Creatorul tuturor lucrurilor și creaturile Sale, iar această diferență este comparabilă cu cea dintre zi și noapte, sau dintre viață și moarte!

4. Soarele dă viață întregului pământ cu razele sale, căci spiritele vieții care își au sorgintea în el pătrund cu ușurință în domeniul organic de pe acest pământ, stimulând toate spiritele moarte să își amplifice activitatea liberă a organelor lor. În acest fel, solul înverzește și înflorește, luând tot felul de forme plăcute vederii, care sunt în totalitate opera spiritelor proaspăt trezite la viață din interiorul pământului!

5. Pe de altă parte, dacă soarele ar lumina continuu cerul și ziua nu ar fi înlocuită din când în când de noaptea absolut necesară odihnei care trebuie să urmeze după orice activitate, ce s-ar întâmpla cu ființele de pe suprafața pământului? Ele s-ar deshidrata și ar muri!

6. Iată: în mod similar, prezența vizibilă constantă a Domnului ar avea efecte asemănătoare, dar infinit mai puternice, și nici o ființă vie nu și-ar mai putea păstra viața!

7. Noi înșine, care trăim în spirit în regatul luminii eterne a lui Dumnezeu, suntem în cea mai mare parte a timpului privați de prezența Lui vizibilă! Deși percepem în permanență lumina vie în care trăiește, nu îl putem percepe și pe El, la fel cum tu nu poți percepe decât lumina emanată de soare, nu și soarele propriu-zis, care este învăluit în această lumină.

8. Acest lucru nu demonstrează altceva decât bunătatea și iubirea infinită a Domnului, care se străduiește constant, prin intermediul înțelepciunii și a atotputerii Sale, să își educe constant copiii, întărindu-i astfel în libertatea lor, pentru ca într-o bună zi să poată suporta în întregime prezența Sa vizibilă, fără ca astfel să le fie alterată în vreun fel independența. O, Spune-mi, nu ți se par juste aceste dispoziții ale Domnului în ceea ce ne privește?”

9. Auzind aceste cuvinte, ochii lui Mahal s-au umplut cu lacrimi, căci el și-a dat în sfârșit seama de imensa injustiție de care s-a făcut vinovat în fața Domnului. El a început să plângă în hohote, strigând: „O, Părinte de o bunătate eternă, oare îmi vei putea ierta vreodată aroganța colosală cu care m-am comportat în fața Ta?”

10. Atunci, o voce s-a auzit dintr-un nor luminos: „Fiul Meu, Eu te-am iertat chiar înainte să fi păcătuit! De aceea, liniștește-te și iubește-Mă pe Mine, Părintele tău preaplin de sfințenie!”

11. După care norul luminos s-a îndepărtat către răsărit și a devenit invizibil. Și toți îngerii, la fel ca și oamenii prezenți pe culmea muntelui, au slăvit măreția inefabilă a lui Dumnezeu!
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !