Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 22:43
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 12.6.2019, 19:08    Post subject: Capitolul 343 Reply with quote

Capitolul 343
Răspunsul lui Gurat. Incredulitatea acestuia. Ultimul avertisment al lui Waltar. Sfaturile îngerilor rămân zadarnice.
(13 august 1844)

1. După ce a ascultat recomandarea îngerului Waltar, regele Gurat i-a spus acestuia: „Prietene venit din cer, sau cine știe, poate din vreun loc ascuns al pământului! Sfaturile tale amicale sunt probabil bine intenționate, dar se întâmplă ca afirmațiile pe care le-ai făcut să fie extrem de naive, părând mai degrabă un complot pus la cale de munteni împotriva noastră! Voi vă dați drept mesageri celești, incitându-mă să fug, fapt care v-ar permite cu cea mai mare ușurință să puneți mâna pe puterea din Hanoh!

2. Vezi tu, dragul meu Waltar numărul doi, noi hanoheenii nu suntem atât de proști încât să credem de la prima strigare tot ce ar dori să ne facă să credem niște vagabonzi coborâți din munți! La prima vedere, a fost într-adevăr o surpriză să constatăm asemănarea ta cu Waltar, dar ascultându-ți avertismentele, mi-am dat seama – călăuzit de un spirit bun – că pe pământ mai există și gemeni, ca să nu mai vorbim de unele asemănări ieșite din comun! Cu siguranță, acesta este și cazul tău, care pretinzi că ești un fel de Waltar mistic. Probabil că ai auzit vorbindu-se ce s-a întâmplat cu el, iar acum încerci să mă convingi că ești spiritul lui. De altfel, spiritele nici nu au un corp, așa cum ai tu!

3. La drept vorbind, v-aș putea arunca pe toți în închisoare, datorită ipocriziei voastre, dar cruzimea nu a fost niciodată punctul meu forte. De aceea, vă voi lăsa să plecați așa cum ați venit, căci avertismentele voastre păreau cel puțin să fie prietenoase. Nu voi crede însă în ele decât atunci când va trebui să traversez superba câmpie a Hanohului cu barca! Abia atunci voi urma instrucțiunile voastre! – Iar acum, plecați în pace!”

4. Waltar i-a răspuns: „Gurat! Știi tu ce doresc să-ți mai spun? Un singur lucru: atunci când se va circula prin Hanoh și prin împrejurimile sale cu barca, și când ne vei vedea transportând un mare număr de animale pe care le vom duce pe arca lui Noe pentru a putea trăi mai târziu pe un pământ nou, ei bine, atunci va fi prea târziu pentru tine!

5. Căci atunci când vaporii din interiorul pământului vor începe să iasă la suprafață și să se concentreze în atmosferă, transformându-se în ploi puternice, Noe și familia lui se vor afla deja în marea lor arcă și nimeni nu va mai fi primit în ea. Orice suflet de om care va îndrăzni să se apropie de ea va fi ucis cu ajutorul trăsnetelor și al grindinei!

6. Acum știi tot ce aveam să-ți spun, așa că misiunea mea extraordinară în ceea ce te privește s-a încheiat. Fă ceea ce dorești și crede ce vrei, căci este voința Domnului ca nimeni să nu fie constrâns în nici un fel!”

7. După aceste cuvinte, îngerii au plecat și s-au îndreptat fără zăbavă către regiunea în care opera Fungar-Hellan, pe care l-au pus de asemenea în gardă.

8. Dar generalul i-a amenințat, spunându-le: „Noe locuiește într-un ținut prea înalt pentru gustul meu. De aceea, chiar anul viitor voi dinamita și munții lui, coborându-le astfel înălțimea și aruncând o privire de jos asupra arcei sale”.

9. Atunci, îngerii nu i-au mai adresat nici un cuvânt; căci era evident că inima lui Fungar-Hellan se împietrise complet, orientându-se în întregime împotriva lui Dumnezeu.

10. De acolo, îngerii au plecat să predice în regiunile de la țară, dar în pofida miracolelor pe care le-au făcut, nimeni nu i-a ascultat și nu i-a crezut. De aceea, ei au renunțat la aceste activități și au început să adune animalele.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !