Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 13:32
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 12.6.2019, 20:13    Post subject: Capitolul 357 Reply with quote

Capitolul 357
Alte detalii referitoare la potop. Câteva explicații pentru mai buna înțelegere a acestui text.
(30 august 1844)

1. De ce am afirmat mai devreme că apele potopului s-au scurs dintr-un loc în altul? Oare nu a plouat pe întreaga suprafață a pământului? Și nu a avut potopul aceeași forță pretutindeni în lume?

2. Iată răspunsul Meu: apele s-au scurs dintr-o parte în alta deoarece nu a plouat asupra întregului pământ, astfel încât ele nu au avut pretutindeni aceeași intensitate. Motivul este simplu: potopul nu a fost necesar pentru întreaga suprafață a pământului.

3. Cum ar fi putut ploua de pildă în regiunile polare, unde până și aerul îngheață? Și la ce ar fi folosit ploile care au durat 40 de zile în regiunile nelocuite de oameni, în care nu trăiau decât un număr restrâns de animale? Sau care ar fi putut fi efectul acestor ploi asupra oceanelor? Să înece peștii?! Și ca un ultim argument, dacă întreaga suprafață a pământului ar fi fost acoperită până la o înălțime de 3000 de stânjeni, unde s-ar fi putut scurge toată această apă?

4. Unii ar putea răspunde: o parte din apă s-ar fi evaporat, iar cealaltă ar fi fost absorbită de pământ!

5. Dacă acest lucru ar fi fost posibil în scurtul interval de un an de zile, atunci oceanele ar fi dispărut de mult timp de pe suprafața pământului, până la ultima picătură! Căci chiar dacă nivelul tuturor apelor de pe pământ s-ar fi ridicat cu 4000 de stânjeni, toată această masă de apă nu ar fi reprezentat decât a zecea milioana parte din apa potopului!

6. Pe de altă parte, apa nu se poate pierde prin evaporare, căci vaporii de apă din nori se condensează apoi și cad din nou pe pământ în aceeași cantitate. La fel se petrec lucrurile și cu apa aspirată prin porii pământului, care se adună în anumite rezervoare, de unde se întoarce apoi la suprafață sub forma ceții sau a izvoarelor și a gheizerelor.

7. Dacă apa potopului ar fi acoperit întregul pământ, acesta ar continua să fie inclusiv la ora actuală acoperit de ea, la fel cum toate mările de astăzi sunt practic identice cu cele din epoca lui Adam, cu câteva schimbări minore.

8. În realitate, potopul și-a făcut apariția devastatoare numai în acele locuri care erau locuite de oameni răi. Așa se face că apele sale au acoperit în principal Asia centrală, până la o înălțime de 4000 de stânjeni peste nivelul mării, de la care s-au revărsat apoi în toate direcțiile și pe mari suprafețe de pământ.

9. Chiar dacă în Scripturi se spune că: „Potopul a acoperit până și culmile munților, și în afară de arca lui Noe nu a mai rămas nici un suflet viu pe întreaga suprafață a pământului”, acest text nu trebuie luat literal, căci „munții” simbolizează în acest caz orgoliul și setea de dominație a oamenilor. Cât despre singura viață rămasă pe pământ, cea din arca lui Noe, acest lucru se referă simbolic la faptul că Noe era în acele timpuri singura ființă de pe pământ care și-a păstrat viața spirituală trăită întru Dumnezeu.

10. Cine va examina aceste fapte cu cea mai mare atenție își va da cu ușurință seama că potopul din vremea lui Noe a fost limitat la o serie de mari regiuni și nu a afectat întregul glob pământesc. Motivul a fost unul cât se poate de simplu: cauza principală a catastrofei au fost oamenii din Asia centrală, celelalte părți ale lumii nefiind practic deloc implicate.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !