Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 22.9.2020, 12:03
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 12.6.2019, 20:20    Post subject: Capitolul 358 Reply with quote

Capitolul 358
Alte indicații referitoare la potop.
(31 august 1844)

1. Cuvântul „potop” (diluviu) indică o scurgere de ape care s-a produs pe pământ având drept focar orașul Hanoh și nu se referă la o stagnare generală a apelor care a afectat întregul pământ.

2. Orașul Hanoh acoperea o regiune foarte vastă, cu o suprafață locuită de aproximativ 8000 de leghe pătrate (n.n. o leghe are 7,532 kilometri), echivalentă cu o țară sau un regat important din zilele noastre. De altfel, metropola guverna aproape întreaga Asie, răspândindu-și astfel ororile pe o suprafață destul de întinsă.

3. Dacă vom lăsa să se scurgă pe această suprafață imensă o masă de apă cu o înălțime de 3000 de stânjeni, putem calcula cu ușurință până la ce limite s-a întins potopul, ținând cont și de faptul că Asia centrală era în acea vreme (și a rămas până astăzi) regiunea cea mai înaltă de pe întregul pământ datorită munților din sud-est.

4. La drept vorbind, cineva ar putea obiecta, spunând: „Bun, dacă potopul din vremea lui Noe nu a fost decât o imensă inundație localizată, cum a fost posibil ca apele să atingă o înălțime atât de mare fără a se răspândi mai întâi în fluvii cu o lățime de o sută de leghe?”

5. Putem răspunde simplu la această obiecție: mai întâi de toate, ploaia a căzut asupra întregii Asii, asupra unei părți din Europa și asupra nordului Africii timp de 40 de zile, provocând grave inundații în văi. Cu excepția regiunii Hanohului, în celelalte părți ale lumii apele subterane nu au venit însă în ajutorul ploilor, astfel încât masa de apă nu a putut atinge aceeași înălțime ca și în Asia, unde aportul adus de apele subterane a fost determinant.

6. În al doilea rând, dacă pornim de la premisa că în Asia ploilor violente li s-au adăugat și apele subterane ieșite la suprafață sub forma a sute de mii de izvoare, din care cel mai mic avea un debit de zece milioane de picioare cubice de apă pe minut, putem înțelege cu ușurință cum s-a putut ridica nivelul potopului până la o asemenea înălțime, în pofida scurgerii considerabile a apelor într-o parte și în alta.

7. Începând din acel focar, apele s-au răspândit cu o mare violență în toate regiunile pământului, dând naștere unor formațiuni specifice perioadei diluviene care mai pot fi văzute și astăzi, dar care nu trebuie confundate cu schimbările periodice ale mărilor, care se petrec pe pământ (1).

8. Principalele vestigii ale potopului sunt numeroasele albii de râuri care pot fi văzute la înălțimi considerabile, fosilele animalelor care trăiau înainte de epoca lui Noe, precum și zăcămintele de cărbune brun, care sunt foarte frecvente, fără a uita nici nivelarea vizibilă a munților despuiați de orice forme de vegetație. Toate celelalte formațiuni naturale sunt rezultatul deplasării mărilor sau al marilor erupții vulcanice localizate.

9. După această descriere a aspectului natural al potopului, putem trece la relatarea duratei și a sfârșitului acestuia.
________________________________________________________________________________________________________________________________________
Note:
1 Vezi în această direcție „Casa Domnului” vol. 2, cap. 7 și „Marea Evanghelie a lui Ioan” vol. 5, cap. 198, vol. 7, cap. 45 și vol. 8, cap. 72, precum și lucrarea „Pământul și luna”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !