Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 19.9.2020, 02:59
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 12.6.2019, 20:23    Post subject: Capitolul 359 Reply with quote

Capitolul 359
Durata și derularea potopului. Arca ajunge pe muntele Ararat. Deschiderea acoperișului arcei în prima zi a noului an. Noe părăsește arca.
(2 septembrie 1844)

1. Cât timp și-au păstrat apele potopului acest nivel foarte înalt?

2. Nivelul lor a stagnat la înălțimea maximă timp de 150 de zile.

3. Cum a fost posibil acest lucru, știut fiind că nu a plouat decât timp de 40 de zile?

4. Marile trombe de apă au încetat să cadă asupra pământului după 40 de zile, dar apele subterane au continuat să iasă la suprafață timp de încă 110 zile, menținând la această înălțime nivelul apelor.

5. Abia după 150 de zile și-a întors din nou fața asupra pământului Domnul. Orificiile rezervoarelor subterane au fost astupate, iar ecluzele cerului au fost închise. Până în cea de-a 150-a zi a continuat să plouă izolat, în anumite locuri.

6. Abia după ce s-a scurs acest interval de timp au început apele să scadă. În cea de-a 17-a zi a celei de-a șaptea luni (17 iulie), arca a atins solul și s-a fixat pe marea culme a muntelui Ararat, condusă de spiritul lui Mahal, ghidat la rândul lui de voința Domnului.

7. Începând din acest moment, nivelul apelor a început să scadă în mod vizibil până în cea de-a zecea lună (octombrie), iar munții au ieșit din nou la suprafață, inclusiv cei cu înălțimi mici. Apa nu mai acoperea acum decât văile și colinele cele mai joase.

8. Patruzeci de zile mai târziu, pe data de 10 noiembrie, Noe a deschis pentru prima dată fereastra din acoperișul arcei și a dat drumul să zboare unui corb. Acesta a găsit pământ ferm, așa că a zburat dintr-un loc în altul și nu s-a mai întors.

9. Văzând că pasărea nu s-a mai întors, Noe a dat drumul unui porumbel, pentru a-și da seama dacă apele s-au retras de pe pământ.

10. Văzând însă că pământul era rece și umed, căci șuvoaiele impetuoase încă mai spumegau în văi, și negăsind un loc sigur pe care să se așeze, pasărea s-a întors pe mâna pe care o scosese Noe pe fereastră. Atunci, Noe a introdus din nou pasărea în interiorul arcei.

11. Începând din acel moment, Noe a așteptat încă șapte zile, iar în cea de-a opta a dat din nou drumul porumbelului. Acesta nu s-a mai întors decât seara și a adus în cioc o rămurică proaspătă de măslin. Acesta a fost semnul care i-a dezvăluit lui Noe că apele se retrăseseră de pe pământ.

12. Căci Domnul îl avertizase în inima lui că acesta va fi semnul care îi va permite să știe ce se întâmplă afară.

13. Șapte zile mai târziu, Noe a dat din nou drumul unui porumbel, dar acesta nu s-a mai întors, căci își găsise deja hrană pe solul uscat și acoperit din nou cu vegetație.

14. Dar Noe a continuat să aștepte până în prima lună a noului an. La acea dată împlinise 600 de ani.

15. În acel moment, apele coborâseră la nivelul lor normal pe întregul pământ și se scurseseră în majoritatea lor în marile oceane. Pământul era din nou uscat, grație vânturile calde venite din sud.

16. Pe data de 1 ianuarie, Noe și fiii săi s-au decis să acționeze, așa că au deschis acoperișul arcei și au contemplat pentru prima dată noul pământ, de pe înălțimea muntelui Ararat. Ei nu au mai văzut nici o urmă de apă, ci numai pământ uscat.

17. Dar Noe a continuat să aștepte ca Domnul să se manifeste, lucru care nu s-a întâmplat decât pe data de 27 februarie.

18. Atunci, Domnul a apărut în fața patriarhului și l-a invitat să iasă din arcă, așa cum se povestește în Capitolul 8 din prima carte a lui Moise.

19. Noe a deschis imediat marea poartă și toate animalele au ieșit afară, care zburând, care mergând, care târându-se pe noul pământ, iar Domnul a vegheat ca toate să își găsească fără întârziere hrana necesară.

20. Noe a petrecut așadar un an și 10 zile în arca sa, împreună cu familia sa.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !