Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 12:29
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 12.6.2019, 20:31    Post subject: Capitolul 364 Reply with quote

Capitolul 364
Încheiere Scurtă istorie a familiei lui Noe până în epoca lui Avraam. Sfaturi legate de scopul principal al acestei lucrări.
(7 septembrie 1844)

1. Copiii lui Cham s-au înmulțit considerabil până la moartea lui Noe. După potop, Noe a mai trăit încă 350 de ani, atingând astfel vârsta de 950 de ani.

2. Cham a avut un fiu pe nume Cuș, care l-a conceput pe puternicul Nimrod, cel care a fondat orașul Babilon. Nimrod era un uriaș cu o înălțime de 12 picioare. Era cel mai mare dintre copiii lui Cuș, care erau cu toții foarte înalți.

3. Deși era foarte puternic în fața oamenilor, Nimrod era foarte pios, fiind numit de semenii săi viteazul vânător în fața lui Dumnezeu. Atunci, Cham, care a trăit destul de mult, în condiții excelente, s-a gândit în sinea lui: „Cine alții decât descendenții lui Cuș ar putea fi copiii lui Dumnezeu? Și ai lui Canaan”.

4. Atunci, a sosit un mesager venit din Salem care i-a spus lui Cham: „De ce te mândrești atât de tare cu fiul tău Nimrod? Ascultă: Domnul nu dorește să își conceapă copiii cu ajutorul tău, ci numai cu cel al lui Sem și al lui Iafet, căci copiii lui Dumnezeu trebuie să provină din linia genealogică a lui Sem și din fiicele lui Iafet! Acesta este motivul pentru care copiii lui Dumnezeu vor fi din Sem și vor veni din Iafet!”

5. Auzind aceste cuvinte, Cham s-a întristat, căci asista practic la efectul blestemului lui Noe.

6. Dar mesagerul i-a spus: „Domnul din Salem nu se comportă la fel ca oamenii, care își blestemă din nimic semenii! De aceea, nu din cauza acelui blestem nu pot proveni din tine copiii lui Dumnezeu, ci exclusiv din cauza ordinii divine.

7. Chiar dacă nu ai fi fost blestemat de Noe, nu prin intermediul tău ar fi venit pe această lume copiii lui Dumnezeu. Motivul este unul singur: tu nu ești primul născut al lui Noe! Sem este primul lui născut, iar Iafet este ultimul lui născut înainte de potop. De aceea, dreptul de a domni îi revine lui Sem, iar dreptul de a-și dărui fiicele îi revine ultimului născut, adică lui Iafet.

8. În ceea ce te privește pe tine, potrivit ordinii lui Dumnezeu, tu ești și rămâi un servitor, dar tocmai de aceea ești mai aproape de Domnul decât frații tăi! Tot acesta este și motivul care face ca Domnul să distingă linia ta genealogică prin forță, număr, înțelepciune și calitățile specific masculine. Pe de altă parte, El te lasă să locuiești în calitatea ta de prim venit pe pământul care va fi locuit mai târziu de copiii Lui!

9. De altfel, nu trebuie să crezi că toți descendenții lui Sem și ai lui Iafet vor fi numiți „copiii lui Dumnezeu”! Iată, am aici registrul cu linia genealogică a lui Sem. Îți voi revela conținutul său și vei înțelege cum și prin cine vor veni pe lume minunații copii ai lui Dumnezeu! Ascultă-mă, așadar!

10. La doi ani după potop, Sem l-a conceput pe Arpacșad, exact în același timp când tu l-ai conceput pe Canaan. Cu un an înainte, tu ți-ai conceput deja cei doi gemeni, pe Cuș și pe Mitsraim, iar un an mai târziu i-ai conceput pe Puth și pe Canaan. Atunci, ai dorit să pari interesant în fața fraților tăi, din cauza acestor nașteri.

11. Acest lucru nu a fost tocmai pe placul Domnului! De aceea, El s-a întors către Sem și către Iafet, pentru că ei erau ultimii. El i l-a dăruit lui Sem pe fiul său Arpacșad abia când cel de-al patrulea fiu al tău a venit pe lume și l-a binecuvântat pe acel copil încă din pântecul mamei sale.

12. Apoi i l-a dăruit pe Șelah lui Arpacșad, pe Heber lui Șelah, pe Pelec lui Heber, pe Regu lui Pelec, iar această ultimă naștere a avut loc chiar astăzi. Lui Regu, Domnul i-l va dărui pe Serug, care va avea un fiu pe nume Nabor, care îl va concepe pe Tarah, din care se vor naște Avraam și cei doi frați ai săi, Nahor și Haran.

13. Abia din acel moment, Avraam va deveni adevăratul părinte al copiilor lui Dumnezeu!

14. La fel ca și Noe, îl vei cunoaște în persoană pe Avraam! Și toate rasele care vor trăi în acea epocă pe pământ îl vor binecuvânta, și la fel vei face și tu!

15. Până în prezent s-au scurs 131 de ani de la marele potop, iar Avraam se va naște în cursul celui de-al 229-lea an de după potop (*1). Tu și cu Noe, care va mai trăi încă 219 ani (adică un total de 350 de ani după potop) îl veți cunoaște foarte bine pe Avraam, părintele copiilor lui Dumnezeu, dat fiind că și tu vei mai trăi încă 300 de ani de acum înainte.

16. Iată, așa a decis Domnul și totul este foarte bine așa! Acceptă realitatea așa cum este și te vei bucura întotdeauna de partea ta alături de Dumnezeu! Amin”.

17. După care mesagerul s-a despărțit de Cham, care a continuat să trăiască în Sidon. Cham a fost satisfăcut de aceste informații și a renunțat complet la egoismul său legate de puterea posterității sale.

18. Aceasta a fost voința Mea până în perioada lui Avraam, pe care ați putut-o cunoaște de-a lungul acestei lucrări.

19. La drept vorbind, ar fi încă foarte multe lucruri de povestit, care să acopere perioada dintre Noe și Avraam, dar dat fiind că Moise vorbește destul de detaliat despre această epocă, iar cel priceput în știința analogiilor poate afla din Biblie numeroase lucruri legate de ea, voi considera această lucrare și așa foarte extinsă drept încheiată.

20. Fericit va fi cel care va face din legea iubirii, descrisă pe larg în această carte, legea de bază a vieții sale, căci el va găsi în această lucrare cheia Vieții eterne și autentice!

21. În schimb, cel care o va citi ca pe o simplă carte de basme nu va aduna decât o recoltă foarte slabă pentru spiritul său!

22. Cât despre cei care își vor bate joc de această lucrare, privind-o cu dispreț, aceia nu vor putea scăpa morții temporale și eterne, care va fi absolut sigură în cazul lor! Căci Eu îi voi lua din această lume când se vor aștepta mai puțin!

23. În ceea ce privește publicarea acestei lucrări, voi avea grijă personal să le transmit instrucțiunile Mele celor care se vor interesa de la bun început de ea pentru întărirea spiritului lor.

24. Cât despre voi, dragii Mei copii și prieteni, vă acord tuturor binecuvântarea Mea plenară, iubirea Mea paternă și grația Mea. Urmați cu credință și fără teamă aceste drumuri ale vieții și Eu, Domnul și Părintele vostru, vă voi conduce de mână către casa Mea! Și nimeni nu se va putea atinge de un fir de păr de pe capul vostru!
________________________________________________________________________________________________________________________________________
Note:
1 În Biblie, acest număr este de 292 de ani, ceea ce ne face să credem că undeva s-a produs o inversare a cifrelor, fie în Biblie, fie în textul lui Lorber.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !