Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 18:31
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Dincolo de prag - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator


PostPosted: 14.6.2019, 23:04    Post subject: Introducere Reply with quote

Introducere
(27 iulie 1847)

Fratele A dorește să știe cum se petrece tranziția de la viața materială la cea spirituală, adică la așa-numita viață în lumea de dincolo, în special în ceea ce îi privește pe mai marii acestei lumi. Această tranziție poate fi descrisă cu ușurință și cât se poate de natural. Ascultați: ce diferență există dacă în apa cade un om important sau unul sărman, lipsit de funcții și de un statut social înalt? Cei doi se vor îneca exact la fel! În mod similar, dacă le iau casele foc, împăratul și cerșetorul vor arde exact la fel!

Dacă un cerșetor și un împărat ar cădea în același timp dintr-un turn înalt, amândoi se vor zdrobi în egală măsură, pierzându-și viața. Ce diferență mai poate exista între cadavrul unui om mare și cel al unui om neînsemnat, între mormântul unui om frumos și cel al unui om urât, între corpul neînsuflețit al unui om bogat și cel al unui om sărac, sau între cel al unui bătrân și cel al unui tânăr? Nici cea mai mică diferență! Orice cadavru se descompune și ajunge hrană pentru viermi, iar în cele din urmă una cu țărâna. La fel cum corpul își plătește tributul său în lumea așa-numitelor forțe naturale, sufletul trebuie să își plătească tributul în lumea spiritelor. Dacă pe pământ a fost sufletul unui împărat sau al unui cerșetor, în regatul spiritelor acest lucru nu are nici cea mai mică importanță. Nimeni nu primește aici un tratament special. Orgoliul oamenilor nu este hrănit în această lume, iar cel mare nu mai poate fi orbit de așa-zisa sa măreție, la fel cum nici cel sărac nu mai poate fi înșelat de credința sa că merită răsplata de a intra automat în împărăția lui Dumnezeu, din cauza greutăților pe care a fost nevoit să le îndure pe pământ, sau datorită pioșeniei sale. Așa cum am precizat de multe ori, în lumea de dincolo unicul lucru care contează este iubirea cea mai pură.

Toate celelalte sunt precum pietrele aruncate în ocean: diamantele cele mai prețioase ajung tot pe fundul oceanului, scufundându-se în mâl, ca și pietrele cele mai comune, în sine, ele rămân ceea ce sunt și ceea ce erau până să fie aruncate în ocean, dar soarta lor este identică, singura diferență fiind aceea că piatra obișnuită se va dizolva mai repede decât diamantul.

Același principiu se aplică în lumea de dincolo și în ceea ce privește noblețea lumească, sau nemernicia lumească. În mâlul de pe fundul oceanului etern ele vor continua să dăinuiască multă vreme, aspirând să redevină ceea ce au fost odată pe pământ. Astfel, împăratul va tânji să redevină un împărat, iar cerșetorul nu va reuși să își depășească statutul său de om sărac. Cu toate acestea, în lumea marii Realități, amândoi vor împărtăși aceeași soartă, scufundându-se în mâlul oceanului eternității, cu singura diferență că omul sărac va intra mai devreme în procesul de fermentație decât împăratul sau decât omul bogat, astfel încât natura sa va fi măcinată mai curând de minusculele bule ale umilinței, care îl vor goli de esența și îl vor împinge astfel către suprafață, acolo unde poate întâlni lumina și viața eternă. Puteți evalua cu precizie tranziția sufletelor în lumea de dincolo în funcție de această regulă de bază. De aceea, sfatul Meu este să cultivați cât mai mult iubirea, dacă nu doriți să împărtășiți aceeași soartă într-o bună zi. Amin, Amin, Amin!
_________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !