Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 1.5.2024, 02:33
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Dincolo de prag - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator


PostPosted: 15.6.2019, 00:25    Post subject: Scena 3 - Un om bogat Reply with quote

Scena 3
Un om bogat
(3 august 1847)

Ne aflăm din nou la căpătâiul unui bolnav, de data aceasta un om foarte bogat, dar care și-a acumulat cinstit averea, și-a crescut copiii, educându-i corect, și nu a ezitat toată viața să le dăruiască săracilor, ce-i drept inclusiv prostituatelor sărace, dar tinere, care nu se feresc să se dăruiască trupește pentru un ducat, în schimb, a prețuit Sfânta Scriptură, citind-o de multe ori, ferm convins că Iisus era în realitate Iehova. A înțeles acest lucru citind cărțile lui Swedenborg, pe care le-a lecturat integral, cu excepția câtorva lucrări neînsemnate. Această cunoaștere din cărți l-a făcut de-a lungul vieții să se enerveze ori de câte ori auzea pe cineva vorbind cu indiferență sau cu dispreț despre Iisus. Dacă întâlnea asemenea "Anticriști", cum le spunea el, aceștia se puteau aștepta la consecințe dintre cele mai neplăcute din partea lui, inclusiv la atacuri fizice. Pe scurt, omul nostru era un model perfect de creștin pur.

El s-a îmbolnăvit la o vârstă destul de înaintată, după un mare banchet la care a mâncat prea mult, dar mai ales pentru că după masa cea îmbelșugată, stropită cu vinuri abundente, care i-au aprins sângele, s-a dedat unor jocuri voluptoase cu o tânără prostituată. Ajuns acasă, el s-a simțit ușor amețit, dar a fost convins că era vorba doar de o ușoară a stare de beție. Când a încercat însă să se bage în pat, picioarele l-au lăsat; omul a căzut și a suferit ceea ce voi ați numi o moarte fulgerătoare.

Este inutil să menționăm că membrii familiei sale, alarmați, au încercat tot ce le-a stat în puteri pentru a-l resuscita, dar în zadar, căci cei ridicați de spiritele angelice nu se mai pot trezi în această lume fizică.

Așadar, nu putem vorbi prea mult despre agonia fizică a acestui om și vom trece direct la lumea spiritelor, pentru a vedea cum se va integra el în ea, ce va face și încotro o va apuca.

Mai întâi de toate trebuie să știți că cei care mor ca urmare a unui atac de cord nu sunt conștienți de faptul că au murit. Ei nu simt nici o schimbare, nici în casa lor, care rămâne exact așa cum o știau pe pământ, nici în ceea ce privește starea lor de bunăstare fizică, exceptând faptul că se simt mult mai sănătoși decât pe vremea când trăiau pe pământ, în plus, nu văd îngerii, deși aceștia sunt foarte aproape de ei, și în general nu văd nimic din lumea spirituală, cu toate că sunt perfect integrați în ea. Pe scurt, ei continuă să se creadă în lumea fizică. Continuă să mănânce și să bea, trăiesc în locul în care au trăit dintotdeauna, în casa lor și în cercul familiei lor, din care nu lipsește nici un membru.

Exact aceasta este situația omului nostru, aflat deja în lumea spiritelor. El se culcă în pat cu o stare de bună dispoziție, în dormitorul pe care îl cunoaște foarte bine, absolut identic cu cel de pe pământ. Se întinde confortabil în pat, așteptând să adoarmă! Ce îl uimește la culme pe omul nostru este că de această dată nu reușește deloc să adoarmă, căci spiritele nu știu ce este somnul, deși au și ele o stare corespondență, numită odihnă, care nu are însă nimic de-a face cu somnul pământesc.

Să vedem așadar ce gândește și cum se comportă amicul nostru în această stare, nouă pentru el. El se întoarce către Lini, soția sa, și îi spune: "Hei, Lini, dormi?" Lini se ridică din pat și îi răspunde: "Ce dorești, dragă Leopold, s-a întâmplat ceva?" Trebuie să precizăm că rolurile soției, copiilor și celorlalți membri ai familiei sale sunt jucate de câțiva îngeri "sub acoperire". Omul: "Nu, nu am nimic, slavă cerului! Dar nu simt nici cea mai mică geană de somn. Dacă ești bună, adu-mi niște somnifere, poate o să-mi fie mai bine".

Lini se ridică și îi împlinește dorința soțului ei. Dar cu toate somniferele, somnul refuză să apară.

După o vreme, omul spune: "Lini, du-te și mai adu-mi câteva somnifere, căci tot nu pot să adorm. În loc să mi se facă somn, mă simt din ce în ce mai lucid".

Lini: "Haide, lasă pastilele; să nu-ți strici stomacul. Mai bine fă dragoste cu mine, poate după aceea o să ți se facă somn, dacă tot ții atât de mult să adormi".

Uimit la culme, soțul îi răspunde: "Dar, dragă Lini, știi foarte bine că după ce mă întorc de la aceste festine îmi este destul de greu să fac dragoste. Experiența te-a învățat că natura refuză să mai coopereze în asemenea cazuri. De aceea, mai bine dă-mi pastilele acelea".

Soția: "Ciudat, dragul meu soț! Am auzit bârfe care susțin că după asemenea festine, bogatul și piosul Leopold se duce la o oarecare Cilii și face dragoste cu ea, astfel încât tinerii să poată lua exemplu de la el. Dar dacă mai târziu, credincioasa sa soție, deși ceva mai vârstnică decât Cilii, îi aduce aminte că este soția lui, și dacă - dintr-un motiv sau altul - Leopold nu își găsește somnul, el găsește întotdeauna o mie de argumente filosofice, teozofice și Dumnezeu mai știe de ce altă natură, pentru a se opune cererilor justificate, și atât de rare, ale soției sale legitime. Ascultă, Leopold, prieten al adevărului, după cum te pretinzi, cum te simți în sinea ta atunci când îmi spui asemenea minciuni ipocrite și demne de tot disprețul, mie, care ți-am fost cea mai credincioasă dintre soții? De câte ori nu mi-ai descris în culorile cele mai teribile cumplitul păcat al adulterului! Ce ai de spus în favoarea ta, dacă îți voi aduce argumente dincolo de orice îndoială care vor demonstra că tu însuti ești un adulter?"

Absolut consternat, soțul îi spune: "Lini, draga mea, de unde știi tu asemenea lucruri despre mine? Cu siguranță, nu puteam să fac așa ceva decât la o beție cruntă, și chiar dacă am făcut-o, mizez pe răbdarea ta creștină în fața slăbiciunilor mele omenești, cu speranța că nu te vei folosi de ele pentru a dezonora căminul nostru! Fii rezonabilă, scumpa mea soție, și nu mai vorbi despre acest subiect. Eu continui să te iubesc la fel de mult ca și odinioară. Fii bună cu mine, draga mea Lini, și îți promit că nu voi mai face niciodată așa ceva!"

Lini: "Bine, te cred. Atunci când cineva a trăit toată viața așa, înșelându-și soția credincioasă cel puțin o dată la două săptămâni, ba chiar îmbolnăvindu-se din când în când din acest motiv, cred că vine timpul când trebuie uitate asemenea acțiuni, despre care Sfânta Scriptură spune: "Iubitorii de târfe și adulterii nu vor intra în împărăția lui Dumnezeu"! Dar mai bine spune-mi, dragul meu soț atotcunoscător în ale teozofiei, ce ai face dacă Domnul te-ar chema brusc la El? Cât de fericit ai fi într-un asemenea caz? Sau poate că ai primit o dispensă scrisă din partea Domnului în care Acesta îți spune că poți să iubești până când vei ajunge să te corectezi singur? Nu vreau să spun nimic cu referire la acea Cilii, dar ce ai de spus în ceea ce privește atașamentul tău, indiscutabil de natura amoroasă, față de fiica noastră mai mare, pe care l-ai demonstrat fără putință de tăgadă înainte de căsătoria ei, păcătuind astfel cumplit înaintea lui Dumnezeu și a oamenilor? Ce ar fi spus aceștia dacă ar fi știut de rușinea ta? Și ce crezi că va spune Dumnezeu?"

Încă și mai uimit, soțul spune: "O, draga mea, începi să mă chinuiești cu adevărat!

Evident, ai dreptate, și ar fi o prostie din partea mea să neg ceea ce ai spus. Dar este foarte dureros, și realmente nu pot să înțeleg de ce deschizi acum aceste răni, tu, care nu ai spus niciodată nimic, încercând parcă cu tot dinadinsul să mă distrugi?

Nu uita că noi, oamenii, suntem foarte slabi din punct de vedere trupesc, deși avem libertatea de a alege, așa că poți să mă ierți pentru toate slăbiciunile mele! Nu uita că Domnul nu a condamnat adulterul, astfel încât un adulter care se căiește va găsi cu siguranță înțelegere în fața Lui! De aceea, nu mă judeca nici tu, draga mea soție, căci îmi mărturisesc păcatul în fața ta și a fiicei noastre, și mă căiesc pentru el. Fie ca și Domnul Iisus să mă ierte, așa cum mă vei ierta tu!"

Aparenta soție spune: "Bine, fie ca toate greșelile tale să-ți fie complet iertate pentru totdeauna. Dar ai grijă ca de acum înainte să nu mai abuzezi de așa-zisele tale slăbiciuni, căci în acest caz nu vei beneficia prea mult de pe urma acestei iertări depline, pe care ți-o acord acum! De aceea, voi mai rămâne o vreme alături de tine, și voi vedea ... de adormit însă, nu vei mai adormi. Ascultă-Mă: nu te mai afli pe pământ, ci ai ajuns în lumea spiritelor! Iar Eu, pe care M-ai confundat din greșeală cu fosta ta soție, care nu era nici ea prea demnă în ochii Mei, nu sunt soția ta. Privește-Mă: Eu sunt Domnul și Dumnezeul tău! Dacă dorești, poți rămâne așa cum ești, dar dacă dorești să progresezi, părăsește acest loc în care ai trăit atâta vreme și urmează-Mă!"

Omul Mă recunoaște și cade la picioarele Mele, fără cuvinte.

Dar Eu îi spun: "Ridică-te, căci iubirea ta este mai mare decât păcatele tale, și de aceea, totul îți este iertat! Dacă dorești să Mă urmezi, nu-ți poți lua însăși căminul, căci ești încă prea atașat de cele pământești. Dar iată, acolo te așteaptă îngerii care te vor ghida pe calea cea dreaptă. Iar când casa ta pământească va fi curățată de dorințe și pofte de către ghizii tăi, vei găsi un cămin nou, alături de Mine, pentru totdeauna! Amin!"

După cum vedeți, am avut de dată aceasta de-a face cu o altă "apă". Unele suflete rămân multă vreme în această stare naturală, în care a ajuns omul nostru. Motivul pentru care el a rămas doar o perioadă foarte scurtă a fost legat de faptele lui bune pe vremea când trăia pe pământ, care au fost foarte numeroase, dar și de remușcarea lui atunci când l-am criticat, care a fost spontană și sinceră.
_________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !