Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 22:53
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Dincolo de prag - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator


PostPosted: 15.6.2019, 00:50    Post subject: Scena 5 - O tânară cochetă Reply with quote

Scena 5
O tânară cochetă
(6 august 1847)

Urmează descrierea unei alte morți, de data aceasta a unei tinere excesiv de cochetă, care s-a dus la un bal și a dansat toată noaptea, în speranța că va pune mâna pe un bărbat bogat, dar care nu s-a ales decât cu moartea corpului ei fizic.

O tânără de 19 ani, foarte atrăgătoare, a fost invitată să ia parte la un mare bal de societate, invitație pe care a acceptat-o cu mare bucurie, cu permisiunea părinților ei. Evident, fericitul prilej a fost din nou folosit pentru parcurgerea - a câta oară? - A magazinelor pline cu articole la modă, unde, printre miile de haine și podoabe, s-au găsit câteva care au găsit aprobarea frumoasei noastre. A urmat apoi o vizită la cel mai la modă croitor din oraș, cu intenția declarată de a transforma rochia cumpărată nu doar în funcție de moda din Paris sau Londra, dar dacă era posibil chiar după moda de la Madrid sau New York. Visul fetei era să apară la marele eveniment monden ca o apariție strălucitoare, atrăgând astfel privirile tuturor.

Cunoscându-și clienta și celebrele ei capricii, croitorul a intrat literalmente în trepidație, creând o adevărată capodoperă, o rochie de bal cum nu s-a mai văzut, spre deplina satisfacție a clientei sale, mai exact: o rochie fără corset.

În locul corsetului, el a creat o sumedenie de bande elastice, care trebuiau strânse în jurul corpului, astfel încât eroina noastră a ajuns să aibă o talie mai subțire chiar decât propriul ei gât!

Această rochie, inventată de creatorii de modă din New York, a fost motivul care a determinat moartea ei prematură și bruscă. Fiind regina frumuseții, ea a dansat toată noaptea cu un dandy tânăr și bogat, care i se potrivea perfect, astfel încât, în cele din urmă, un vas de sânge din plămânii ei prea comprimați a cedat și s-a spart. Din cauza enormei pierderi de sânge, fata a murit în câteva minute.

Când s-a prăbușit la pământ, pe ringul de dans, vărsând sânge pe gura ei frumoasă, spre oroarea celorlalte fete și doamne de la bal, la fel de strânse ca și ea în corsete, părinții, rudele și medicii au venit în mare grabă, au dezbrăcat-o, au turnat apa rece ca gheața peste ea și i-au dat medicamente, dar - moartă fiind - fata nu le-a mai putut înghiți.

Toată lumea a început să plângă și să se lamenteze. Părinții și tânărul filfizon și-au smuls părul din cap de disperare. Unii au blestemat soarta nedreaptă, alții au căinat-o pe nefericită. Multă lume, îndeosebi femeile, au părăsit sala de bal cu convingerea că își vor schimba viața de acum înainte, convingere care nu le-a ținut mai mult decât sperietura unor păsărele care sunt alungate de pe un acoperiș cu o piatră, dar care nu întârzie să se întoarcă înapoi după un minut sau două.

În cazul de față nu avem prea multe lucruri de povestit, nici măcar în lumea spiritelor. Merita totuși să descriem această tranziție, pentru a înțelege mai bine cum se petrec lucrurile în cazul acestui gen de persoane.

O regăsim așadar pe eroina noastră în lumea de dincolo, zăcând în continuare pe jos, pe podeaua plină de sânge. Lângă ea se află un înger, care o privește cu brațele încrucișate. Figura lui pare descurajată. Așa își manifestă îngerii păzitori tristețea în fata cazurilor de nebunie umană dusă până la extrem, în care ei nu-i mai pot ajuta pe oameni cu atenția lor plină de iubire.

Dar ce face îngerul nostru păzitor, care pare atât de trist? El se apropie de fată, care pare și aici, în lumea spiritelor, un cadavru mort, după care îi spune: "O, creatura stupidă! Ce aș putea să trezesc acum în tine, de vreme ce totul este mort în interiorul tău, oriunde mi-aș îndrepta privirea!? O, Doamne, revarsă-ți grația asupra ei! În cazul de față, puterea cu care m-ai înzestrat nu este suficientă. De aceea, întinde mâna Ta atotputernică și fă cu această fată nebună ceea ce dorește voința Ta!"

Și iată, apare un alt înger, cu o înfățișare fioroasă! Focul lui cuprinde corpul fetei, care se transformă instantaneu în cenușă (în lumea naturală/materială acest proces nu poate fi observat, căci el se referă exclusiv la suflet, adică la corpul psihic). În sfârșit, din cenușa pare că începe să se miște ceva. Îngerul se roagă lângă cenușă. Ultimele sale cuvinte sunt: "Doamne, facă-se voia Ta!"

Cel de-al doilea înger pleacă, dar primul rămâne. Cenușa pare din ce în ce mai agitată. Această mișcare nu înseamnă altceva decât o fuziune a elementelor esențiale ale sufletului fetei, complet distrus și dezechilibrat, și se efectuează prin puterea Mea. Vom vedea imediat ce a mai rămas din sufletul acestei fete!

Iată, din cenușa se ridică un mic nor cenușiu! Acesta prinde formă, care nu poate fi comparată însă cu nimic din ceea ce cunoașteți voi pe pământ. Capul seamănă cu cel al unui liliac, corpul cu cel al unei lăcuste uriașe, mâinile cu labele unei gâște, iar picioarele cu cele ale unei berze! Ce ziceți de această modă, care nu este altceva decât fructul acțiunilor fetei pe pământ? Cu greu va putea intra vreodată această fată stupidă, aproape o sinucigașă, în împărăția luminoasă a cerurilor.

Vor trece probabil sute de ani până când ea își va putea asuma din nou o formă umană, iar procesul va fi unul cât se poate de dureros. Chiar și atunci, ea va fi în regatul spiritelor ceea ce sunt pe pământ albinoșii, adică va fi nevoită să se ascundă de lumină. Nu mai avem nimic de văzut sau de învățat în acest caz, așa că vom trece la un alt exemplu.
_________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !