Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 00:32
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Textele biblice si sensul lor tainic - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator


PostPosted: 16.6.2019, 11:58    Post subject: Capitolul 3 Reply with quote

Capitolul 3
Parabola bărbatului înțelept și a bărbatului nechibzuit, și explicația acestei parabole. (Matei 7, 24-27)
22 decembrie 1843, seara

1. În Noul Testament puteți citi pilda despre un bărbat înțelept și altul nechibzuit: unul și-a clădit casa pe stâncă, iar celălalt pe nisipul moale. Și a venit vijelia și a căzut o ploaie torențială. Casa de pe stâncă a rezistat amândurora, însă casa clădită pe nisip a căzut.

2. Cel care va cerceta mai îndeaproape această pildă va vedea doi sori centrali dintr-o singură privire.

3. Cine se aseamănă cu bărbatul cel înțelept? Desigur, omul care a devenit stabil și puternic, respectând cele două porunci cunoscute. Iar dacă vin furtunile și ploaia torențială, acestea nu pot face niciun rău, ci chiar întăresc casa de pe stâncă, pentru că vântul usucă zidurile casei și le însetează de umezeală. Dacă apoi vine ploaia, aceasta va fi absorbită de zidurile uscate ale casei, va îmbina mai bine rosturile părților, iar zidăria se leagă din ce în ce mai bine cu fiecare astfel de fenomen natural.

4. Puteți găsi exemple materiale pentru acest adevăr la un castel vechi în ruine, care rezistă de sute de ani; iar dacă este să fie vătămat cumva, mai degrabă poate cineva să desprindă o piatră mai nouă decât un astfel de zid. Cauza este ploaia, care, prin puterea sa de a dizolva anumite părți ale pietrei și a le transforma într-un material calcaros și lipicios, cu trecerea timpului, leagă întreaga zidărie într-un întreg.

5. Iată, așa este și cu un om deșteptat prin legile iubirii! El este asemenea unei clădiri pe stâncă. Vântul care vine și se lovește de clădire, și o usucă și o însetează, este chiar nobila dorință nestăpânită de a-L cunoaște mereu, din ce în ce mai bine, pe Creatorul tuturor lucrurilor și de a putea spori în iubirea pentru El, prin această cunoaștere. Ploaia torențială ce urmează reprezintă lucrările pe care însetatul le primește să le citească. El le soarbe cu lăcomie și va observa mereu că prin influența acestora, spațiile goale din el, fără legătură între ele, se vor completa și vor deveni o cetate. Și cu cât mai multe ploi torențiale se vor abate asupra acestei clădiri, cu atât mai puternică va deveni aceasta după fiecare ploaie.

6. Dar vijeliile și ploile torențiale au cu totul alt efect asupra clădirii care a fost construită pe nisipul moale! Când vin vijeliile și lovesc clădirea șubredă și o zdruncină, iar apoi vin apele aduse de ploaia torențială, clădirea își află sfârșitul. Pentru că vijeliile distrug zidurile deja fisurate, pline de crăpături și plesnituri cauzate de terenul rău, iar dacă vin apoi apele, ele vor dărâma cu ușurință întreaga clădire și o vor arunca într-o apropiată revărsare a osândei.

7. Socotesc că și acestea trebuie să fie cât se poate de clare, ca un soare central!(1)* Pentru că un om care nu are habar de pregătirea spirituală urmează, evident, să se distrugă, dacă lasă cu bună știință să vină peste el vijeliile spirituale și ploile spirituale, care vin de fapt pentru a face din el o clădire stabilă, sau un om stabil și înțelept în spirit.

8. Dacă unui om care este al lumii, fie pe de-a întregul, fie doar pe jumătate, îi veți da în mână Biblia și îi veți spune: „Prietene! Citește cu atenție și vei afla ce-ți lipsește - o comoară ascunsă pe care ai căutat-o mereu, o comoară din aur, argint și nestemate, adică viața împlinită a sufletului tău”, prietenul acela va pune imediat mâna pe Biblie la sfatul tău și o va citi cu cea mai mare atenție.

9. Dar cu cât mai lacom și mai atent va citi el această carte, cu atât mai multe contradicții va întâlni, iar apoi va spune curând prietenului său: „Prietene, am citit cartea recomandată de tine de șase-șapte ori, dar cu cât o citesc mai des și mai cu atenție, cu atât mai multe contradicții și nonsensuri descopăr. Ce-i cu aceste fleacuri pestrițe, ce-i cu aceste profeții misterioase, care par a avea tot atâta legătură între ele cum au Munții Chimborazo din America cu Munții Himalaya din Asia?

10. Este clar că acești munți se află pe unul și același pământ, iar profețiile similare se află în una și aceeași carte. Dar cum se leagă în mod ingenios asemenea locuri profetice între ele, ori cum Munții Chimborazo din America sunt legați de Munții Himalaya din Asia prin punctul central al pământului, aceasta va fi greu de descoperit pentru un naturalist pământean, atât timp cât el se teme de focul pământului și de apa mării.

11. Îți pot spune, dragă prietene și frate, că atunci când am citit prima oară această carte, mi s-a părut, sincer, că există un sens înțelept ascuns, dar cu cât reciteam mai des și mai critic, mă convingeam că toată această carte nu este altceva decât un tezaur de nonsensuri crase. Pentru că, după cum se știe, un nonsens îl atrage pe celălalt, iar în afară de câteva citate care, la drept vorbind, nu sunt nici ele considerate aurul cel mai curat, cartea aceasta are menirea de a hrăni prostia oamenilor, pentru încă o sută de ani, din cauza formei sale mistice.”

12. Din acest raționament, puteți deduce ușor ce-au făcut vijeliile și ploile din Biblie, din clădirea noastră lumească zidită pe nisip. Dar dacă un asemenea om, asemenea unei clădiri pe nisip,este odată distrus astfel, atunci să-l adune la loc cine vrea, căci Eu și îngerii Mei găsim această lucrare ca fiind una dintre cele mai grele și, vă este mai ușor să oferiți un mare ospăț pentru zece mii de oameni, de pe toate străzile și străduțele, decât unui singur om care nu vine la ospățul împărătesc, pentru că vrea să-și încerce boii cumpărați. (Matei 22, 1-14)

13. Însă așa cum se întâmplă cu citirea Bibliei, se întâmplă și cu citirea tuturor interpretărilor spirituale. Pentru că atunci, vi se va spune: „Dacă aceasta este semnificația, de ce nu s-a redactat așa de la bun început?”

14. Iar dacă voi îi veți arăta tot așa de clar motivul formei sale figurate, el va râde în fața voastră și va spune: „După desfășurarea faptelor, e ușor să faci profeții! Pentru că orice fleac poate fi în fel și chip, ca un aluat, și se poate face din el ceea ce se dorește; deoarece haosul este originea tuturor lucrurilor - din haos se formează toate, cu timpul. Dar de ce să nu se dea o profeție așa cum se întâmplă ea de fapt? Motivul este acesta: pentru că omul nu poate să știe dinainte; de aceea se dă un nonsens mistic, din care se poate plămădi orice faptă pentru viitor.

15. Aceasta este atunci și sentința finală, care nu mai poate fi suspendată, luminată de puterea soarelui central. Cred că și aceasta va fi clar. Cu toate acestea, noi vom reuni mai mulți sori centrali. - În continuare, încă un soare central!
________________________________________________________________________________________________________________________________________
Note:
1 (* - Despre sori centrali și secundari vezi „Marea Evanghelie a lui Ioan”, n.r.)
_________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !