Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 00:11
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Textele biblice si sensul lor tainic - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator


PostPosted: 16.6.2019, 12:05    Post subject: Capitolul 4 Reply with quote

Capitolul 4
„Eu sunt Calea, Adevărul și Viața; nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.” (Ioan 14, 6)
27 decembrie 1843, seara

1. Va fi oare greu să se mai citeze aici încă un soare central? O, nu, nici pe departe! Pentru că noi putem doar să cităm aici următorul dintre textele cele mai bune din Cartea Noului Testament, iar un nou soare central se află în fața voastră cu aceeași lumină primordială. De exemplu: „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața; nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.”

2. Iată, avem deja un soare central! Cel care poate zări în sine lumina acestuia, sigur își va da seama în această lumină că lectura singură nu-l va ajuta cu nimic pentru dobândirea vieții veșnice.

3. Tatăl este iubirea veșnică din Mine, așa cum Eu sunt în voi desăvârșit, în toată ființa Mea divină, de o veșnicie. Pentru că Eu și cu Tatăl Una suntem, sau Eu și iubirea Mea veșnică suntem Una, ori așa cum iubirea sălășluiește veșnic vie în înțelepciunea voastră, la fel, înțelepciunea sălășluiește în iubirea din care provine.

4. Tatăl, adică iubirea, este viața ce stă la originea întregii vieți. Cel care nu revine la această origine vie a întregii vieți, acela va rămâne în moarte și nu va mai putea primi viață nicăieri.

5. Dar unde se află poarta către Tatăl? Și care este această poartă? Să fie prin numeroasele cărți și scrieri pe care le citește cineva, sau prin Mine?

6. Da, aici fiecare va fi imediat de acord și va spune: „Da, într-adevăr, dacă omul se uită cu luare-aminte la învățăturile lui Hristos, nu poate fi de altă părere decât că omul poate dobândi viața veșnică pentru spiritul și sufletul său doar prin urmarea acestor învățături. Iar în această privință, este corect ceea ce a spus Hristos despre Sine, și anume, că doar El însuși este totodată Calea, Adevărul și Viața!”

7. Însă Eu vă spun, într-adevăr: Sunt mii de ființe umane și iarăși mii care renunță la această profesiune de credință, iar aceasta pe motivul înțelegerii lor. Totuși vă spun: aceștia sunt morți și n-au găsit nici Calea, Adevărul, nici Poarta și Viața.

8. Se va spune aici: „Acest lucru sună aspru și nemilos! Cum se poate să auzim așa ceva din partea iubirii suverane a lui Dumnezeu? Ce mai poate face omul, decât să ajungă la înțelegerea deplină a marelui Adevăr și a divinității marelui învățător prin sârguința studiului său? Ce lucru mai mare poate face omul decât să se străduiască a recunoaște cu adevărat calitatea sacră și suverană a Cuvântului divin?”

9. Eu vă spun însă: pe de o parte, aceasta este adevărat; este, desigur, mai bine ca omul să facă așa ceva, decât să respingă totul și apoi să se lase în voia trufiei lumești. Dar în Scriptură scrie: La vremea aceea, mulți îmi vor spune: „Doamne, Doamne!”; dimpotrivă, se cheamă atunci că Eu le voi spune: „Dați-vă înapoi din fața Mea, căci Eu nu v-am recunoscut niciodată!”

10. Aceasta este esența pasajului din Noul Testament binecunoscut vouă. Prin versetul „Doamne, Doamne!” se dovedește că Hristos este binecunoscut ca fiind Calea, Adevărul și Viața. Dar la ce folosește această recunoaștere, dacă nimeni nu vrea să umble pe Calea aceasta și nu vrea să cuprindă Adevărul, pentru ca astfel să ajungă la Viață?

11. Doar Eu nu sunt actor, ca să Mă mulțumesc cu aplauze fără rost, ci Lucrarea Mea este plină de temeinicia veșnică, și de aceea cer o activitate temeinică, nu doar aplauze golite de sens!

12. Oare ce-ar face un mire bogat, dacă l-ar lăuda și l-ar slăvi mai multe mirese. Dar dacă el ar dori să o îmbrățișeze pe una sau pe alta dintre ele, aceasta ar lua-o la fugă și pe deasupra ar blama în sinea ei o asemenea îndrăzneală?

13. Spuneți voi, oare mirele ar lua de soție o asemenea mireasă necugetată? Într-adevăr, el va ieși afară și va căuta o desfrânată, și-i va spune ei: „Te cunosc, știu că ești desfrânată, dar îți spun: renunță la meseria aceasta a ta și te voi lua de soție!”

14. Iar desfrânata va renunța, pentru adevărata sa iubire, trezită de curând, și va deveni o soție mult-iubită pentru mirele său, și se va asemăna unei Magdalena, care odinioară era ultima dintre femeile Israelului, însă când ea și-a chemat mirele cel drept, a devenit prima între toate femeile, cea care a sărbătorit, împreună cu Mirele însuși, marea înviere întru viața veșnică!

15. Într-adevăr, lucrarea ei nu a fost cititul cărților, dar când ea L-a recunoscut pe Cel drept, a renunțat la meseria ei lumească și a înțeles iubirea puternică și indestructibilă pentru Cel pe care ea L-a recunoscut ca fiind Cel drept, și a sacrificat marii ei iubiri tot ce avea pe lume.

16. Iată, pentru asemenea mireasă am fost Eu, în lucrarea Mea vie și adevărată, Calea, Adevărul și Viața!

17. Însă au fost mulți alții în acea vreme care M-au recunoscut ca atare, dar nu au dorit să știe nimic despre lucrarea Mea. La aceasta se referă și textul: „Deci, cei dintâi vor fi cei din urmă, iar cei din urmă vor fi cei dintâi!”

18. Oare Calea, Adevărul și Viața să fie în faptă și temeinicie atât de grele? Nu se spune oare: „Jugul Meu este blând, iar povara Mea ușoară”? Într-adevăr, așa și este! Toată Calea, Adevărul și Viața, și jugul blând și povara ușoară, se găsesc în cele două porunci ale iubirii.

19. Oare este atât de greu să-L iubiți pe Cel care este iubirea veșnică, și este greu să vă iubiți fratele? O, într-adevăr! Nimic nu este mai ușor decât aceasta - doar scoateți Lumea, această veche molimă a spiritului din pieptul vostru și veți afla cât este de dulce și de ușor să iubești iubirea veșnică și să-ți iubești fratele!

20. Dar este foarte greu, ce-i drept, să iubești iubirea veșnică și pe fratele tău când inima este plină de lumea aceasta, plină de socoteli lumești, de bani, de speculații și de matematica infernală, care înțelege să socotească până în cele mai mici amănunte câte procente trebuie să renteze pe un an o monedă dată cu camătă.

21. Da, într-adevăr, acolo unde inima este plină de știință, a spune „Doamne, Doamne!” nu va fi de niciun ajutor, iar Calea, Adevărul și Viața se vor dovedi atât de strâmte și spinoase, încât cu greu se va putea umbla pe ele.

22. Și atunci, la ce folosește să citești mii și mii de astfel de cărți pline de adevăr? Vor deștepta ele la viață pe cineva, care are doar grija să-și umple inima tot mai mult, de la o zi la alta, cu toate nimicurile acestei lumi?

23. Spuneți, vreunul dintre voi va zămisli copii cu o statuie? Sau un bob de grâu pictat artistic va încolți, dacă este semănat pe ogor? Desigur, nu se va întâmpla nici una, nici alta! Viața poate crea altă Viață doar cu Viața; deci și cuvântul viu poate rodi doar în inimile vii.

24. Pentru cei morți în spiritul lor, chiar cuvântul viu nu este decât o sămânță pictată, iar el poate răspândi nenumărate astfel de semințe și tot nu va obține roade niciodată; pentru că el nu însuflețește cuvântul, nici cuvântul nu va fi viu în el.

25. Însă cel care aude doar puține cuvinte și dă ascultare acestora, acela este făptuitorul cuvântului și caută cu adevărat împărăția lui Dumnezeu și lui i se vor da toate celelalte. Socotesc că și acest lucru este clar, însă acum, următorul soare central!
_________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !