Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 04:32
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Textele biblice si sensul lor tainic - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator


PostPosted: 16.6.2019, 12:06    Post subject: Capitolul 5 Reply with quote

Capitolul 5
„Mi-e sete!” - „Săvârșitu-s-a!” (Ioan 19, 28 și 30)
28 decembrie 1843, seara

l . Pentru ca voi să nu spuneți la urmă că nu în fiecare text se află un soare central, ci doar în cele pe care Eu le citez, alegeți voi înșivă un text așa cum îl doriți și vom vedea apoi dacă el nu iluminează orbitor unul și același motiv principal, la fel de mult ca și un soare central în fața ochilor spiritului. Deci, faceți aceasta!

2. Ați luat cele două mici texte: „Mi-e sete!” și „Săvârșitu-s-a!”

3. Dar înainte să le cercetăm, trebuie să vă asigur deja că v-am lăsat alegerea liberă pe deplin; pentru că altfel, ați putea spune la sfârșit că Eu v-am sugerat chiar lucrul de care pot avea Eu nevoie. Și abia acum ajungem la esență!

4. „Mi-e sete!”. Sete de ce? De iubire, pe care lumea aceasta nu o are. De aceea ei Mi-au dat atunci, și de atunci până astăzi, numai oțet și venin, ca să-Mi potolesc setea, în loc de apă înviorătoare.

5. „Mi-e sete!”. Sete de ce? De viața care sunt chiar Eu însumi de o veșnicie, pe care Eu am risipit-o atât de abundent, de la începutul începuturilor, pe ființe veșnic nenumărate!

6. Deci Mi-e sete de această viață! De nesfârșite ori, această viață a trecut în moarte. Eu am venit pentru a o smulge din mâinile morții. De aceea M-am însetat atâta de această viață risipită, chiar în clipa marii mântuiri. Dar moartea a preluat superioritatea într-atât, încât sângele veșnic viu al iubirii nu o mai poate deștepta!

7. Atunci când v-am cerut viață ca să-Mi potolesc setea, Mi s-a dat nu viața, ci moartea ca s-o beau! Oțetul și veninul Mi-au fost băutura. Oțetul, ca simbol al acidității și al asprimii, iar veninul, ca simbol al urii și mâniei.

8. Această imagine este reprezentată cât se poate de limpede și vom vedea cum slujește ea temei noastre, de-acum înainte.

9. Iată, Eu strig către întreaga lume, ca și către voi, neîncetat: „Mi-e sete!” sau, ceea ce este unul și același lucru, „Iubiți-Mă, dați-Mi să beau din iubirea voastră! Iubiți-L pe Dumnezeu mai mult decât orice și pe aproapele vostru ca pe voi înșivă! Aceasta este apa vieții și de ea sunt Eu însetat în voi!”

10. Întrebare: Îmi oferiți voi această apă? Oare nu-Mi oferiți, dimpotrivă, oțet și venin?

11. Puținul pe care Eu vi-l cer nu este altceva decât iubirea și fapta iubirii. Dar dacă, în loc să faceți lucrarea vie și adevărată a iubirii, voi doar citiți și nu faceți decât ceea ce convine într-un fel sau altul vanității voastre lumești, oare nu-Mi oferiți oțet și venin în loc de apă vie? Da! Eu vă spun vouă: Cu cât voi citiți mai mult, însă fără a face din toate acestea decât ceea ce vă bucură vanitatea lumească, cu atât mai acru va fi oțetul și cu atât mai amar va fi veninul.

12. Atunci înseamnă într-adevăr: „Săvârșitu-s-a!”. Dar ce s-a săvârșit? Chiar lupta Mea pentru voi. Căci nu pot face mai mult decât să iau moartea voastră asupra Mea, în calitate de Creator, de Dumnezeu, de Domn al vostru și de Viață Veșnică!

13. Însă nu mai este nevoie de alte lămuriri, cum că Eu nu pot fi ucis, în Spiritul Meu veșnic. Pot doar să duc lupta pentru viața voastră până la ultima treaptă veșnică, însă, deoarece voi aveți un sfârșit, această luptă trebuie să aibă un scop pe cât se poate măreț. Dacă acest țel este atins, atunci lupta s-a înfăptuit, așa consider Eu; dar, cu toate acestea, și pentru voi, cei care îmi oferiți din pură recunoștință - Mie, Celui care luptă pentru viața voastră - numai oțet și venin în loc de apă vie, scopul trebuie să fie împlinit.

14. S-a împlinit, într-adevăr; dar nu pentru voi, ci, din păcate, doar pentru Mine însumi. Eu am făcut totul pentru voi, dar tot ce se află mereu în puterea divină: de aceea Eu Mi-am împlinit Lucrarea asupra voastră. Dar faceți și voi asemenea pentru ca lucrarea aceasta să fie împlinită în voi?

15. O, da, voi citiți cu sârguință și scrieți tot astfel și vorbiți cu plăcere despre Mine, dar dacă vă spun: „Numai o oră pe zi să-Mi dedicați Mie, în loc să o dedicați obișnuitelor voastre gânduri lumești și numeroaselor voastre distracții lumești!”, sacrificați această oră în așa fel încât în acest timp să Mă aflu doar Eu în inimile voastre? O, da, veți găsi o sută de amânări pentru un singur om și o sută de gânduri lumești se vor învârti ca o vijelie în jurul unuia singur, care este slab din punct de vedere spiritual!

16. Veți scoate la iveală tot felul de motive lumești, iar dacă cineva s-ar decide pentru o astfel de oră, el nu se va bucura atât de mult de aceasta, ci va avea mai curând o aversiune pentru ea, iar el va număra cu sârguință minutele de pe cadranul ceasului și nu rareori el va aștepta cu nerăbdare sfârșitul orei dedicate Mie.

17. Iar dacă ar interveni vreo problemă lumească oricât de mică și de neimportantă, acea biată oră ar fi ori anulată, ori măcar mutată în altă parte a zilei, în care de obicei somnul binefăcător coboară asupra muritorului și în care mai ales femeile nu mai așteaptă vreo vizită plăcută și nu mai fac plimbări tonice.

18. Iată, aceasta înseamnă oțet și venin! Și de aceea împlinirea din voi nu se face doar pentru că Eu fac tot ce se poate imagina, ca urmare a iubirii Mele nesfârșite. Căci pentru împlinirea din voi este necesar ca omul să se lepede de sine, din iubirea sa adevărată pentru Mine, să-și ia crucea cu sine și să Mă urmeze cu credință.

19. Dar cine face aceasta? Femeile pot să taie și să coasă toată ziua pentru a-și îmbrăca trupul și se pot spăla și nu rareori pot să se bucure peste măsură de o vizită oarecare. Dar dacă le-aș spune: „Rămâneți în camera voastră și gândiți-vă la Mine în inima voastră!”, atunci ele s-ar întrista și ar spune cu fețele alungite: „Dar altceva nu avem pe lumea aceasta!?”

20. Întrebare: Nu este acesta oțetul și veninul în toată puterea cuvântului? Aceste femei nu țin în inimile lor o bucurie lumească mult mai mare decât Mine? Oare asemenea oameni sunt împliniți în ei, așa cum Eu am împlinit pe cruce pentru ei lupta cea mare?

21. Dați-le cărticele plăcute, cu tot felul de povestioare care ar putea avea legătură cu Mine, le vor citi cu plăcere, mai ales dacă ici și colo este vorba despre o nuntă romantică sau dacă apar acolo basme minunate, însă, dacă le dați o cărticică serioasă, ele o vor citi cu tot atâta plăcere, ca atunci când unui câine obișnuit cu mese bogate îi dai o coajă uscată de pâine, pe care el doar o va adulmeca, dar apoi o va lăsa și va pleca de acolo cu coada în jos și cu urechile pleoștite.

22. Însă dacă înfăptuirea unui lucru cinstit este chiar citirea cărții celei mai serioase, atunci se înțelege de la sine, cu ce greutăți trebuie să se lupte înfăptuirea.

23. Sunt mulți care ascultă cu plăcere muzica bună a artiștilor, dar cât de puțini dintre ei vor dori să se dedice cu abnegație unui studiu temeinic, pentru a deveni chiar ei artiști.

24. Este ușor să asculți, nu este greu să citești și este lesne să privești, dar a face nu are niciun farmec pentru nimeni. Și atunci, la ce folosește cuiva cunoașterea, dacă el însuși nu înfăptuiește potrivit celor știute?

25. Iată, toate acestea sunt oțetul și veninul, iar acestea nu aduc împlinirea! În Mine da, pentru că Eu dau fiecăruia toate lucrurile imaginabile, dar nu și celui care nu vrea să folosească așa cum trebuie ceea ce îi dau Eu.

26. De aceea, să nu fiți doar ascultătorii, ci și înfăptuitorii Cuvântului! Pentru că numai ca înfăptuitori veți stinge voi setea Mea de apă vie; altfel, îmi veți oferi mereu doar oțet și venin.

27. Consider că și acest lucru s-a lămurit; dar mai departe, încă un soare central!
_________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !